ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 10.kolo Liberecký | Česká Lípa | Okresní přebor , 2016-2017

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem je Martin Kaňovský z Kravařského výběru! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Rozhovor s Vámi děláme poprvé. Shrňte prosím v kostce svůj status v týmu...
V první řadě bych rád poděkoval za pozvání k rozhovoru pro "FOTBAL u nás.cz". Můj status v týmu spočívá především ve vyhrávání osobních soubojů. Očekává se ode mě, že budu vyhrávat hlavičkové souboje po výkopech, ať už v pozici středního či krajního záložníka nebo útočníka, a prodlužovat balóny na kluky za mnou. Také mám za úkol hlídat soupeřovi potenciálně nebezpečné hlavičkáře při standardních situacích a na druhou stranu prosazovat se při našich kopech.
Jaké vlastně byly Vaše fotbalové začátky?
Fotbal jsem začal hrát hned, jak jen to šlo. Od začátku své fotbalové kariéry až do současnosti jsem hrál pouze za jediný tým a tím je FK Lokomotiva Kravaře. Prošel jsem od mladších žáků přes dorost až do kravařského "Áčka". Hraji vlastně od mala pořád s těmi samými kamarády. Původně jsem zvyklý hrát středního záložníka, ale když je potřeba, tak mě trenér postaví na kraj zálohy nebo do útoku. Jednu dobu, myslím, že v dorostu, jsem hrával i stopera.
Jak byste zhodnotil poslední zápas se Zákupy, kde jste byl zvolen jako jeden z nejlepších?
Před zápasem nás trenér upozorňoval na některé hráče, kteří se umějí individuálně prosadit. My jsme do utkání vstoupili velmi dobře a v prvním poločase jsme si vypracovali několik příležitostí, z nichž jsme dvě proměnili. Hrozili jsme především ze standardních situací a z rohových kopů, což u nás nebývá zvykem. Zpětně můžeme trochu litovat nešťastného vlastního gólu, ale co se dá dělat, je to sport. :) Druhý poločas jsme trochu polevili a dali soupeři více prostoru, čehož dokázal využít. Myslím, že jsme byli celkově o něco lepší a výhru na penalty si zasloužili.
Přeci jen, jako tým nepodáváte zrovna stabilní výkony. Bude to i vinou zranění že?!
Souhlasím s Vámi. Je pravda, že jsme měli v poslední době docela dost kluků ze základu na marodce a trenér to musel vždy nějak poskládat. To znamená, že jsme snad ani dva zápasy po sobě nehráli ve stejné sestavě. Navíc jsme se trápili také střelecky. Potom, co se nám kluci uzdravili, tak šel náš výkon nahoru. V současnosti nám chybí ještě dva hráči, jeden si doléčuje zranění a druhý je v trestu.
Jak se Vám líbí úroveň soutěže? Koho favorizujete na prvenství?
S úrovní soutěže jsem spokojený. Myslím, že některé zápasy jsou i divácky atraktivní. Na prvenství v soutěži mají slušně našlápnuto borci z Jestřebí, dávají hodně gólů. Uvidíme, zda jim forma vydrží i na jaře.
Jaké máte osobní ambice? Bude působiště v Kravařích Vaše poslední?
Chci se pořád zlepšovat. Nohy už asi moc nesrovnám :), tak se snažím makat alespoň na fyzické kondici. Moje působení v Kravařích závisí na tom, kde se zrovna pohybuji. Dost často cestuji, ale pokud v budoucnu zůstanu v rozumné dojezdové vzdálenosti od Kravař, tak nemám důvod měnit.
Neustále se řeší sudí v otázce nejen opilosti, ale hlavně kontroverzních výroků na hřišti. Váš názor?
Alkohol ke sportu absolutně nepatří, a to ani v Okresní soutěži. Jinak, co se týče některých sporných rozhodnutí rozhodčích, tak s tím člověk stejně nic neudělá. Někdy to může ovlivnit výsledek zápasu, což je škoda, ale také v dost případech se na rozhodčí svádí špatný výkon daného týmu.
Zpětná vazba na náš portál?
Přiznám se, že Portál fotbalunas.cz nesleduji pravidelně, ale líbí se mi rozhovory s hráči a hodnocení utkání. Zajímavé je také hlasování o hráče kola.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.