"My jsme tým složený ze snaživců" říká o Studánce Lukáš Honzík

Dnes si můžete, millí čtenáři, přečíst rozhovor s zatím nejúspěšnějším hráčem v našich anketách o hráče kola - Lukášem Honzíkem.

Lukáš Honzík vyhrál hlasování potřetí v sezóně a naše redakce ho vyzpovídala...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
K vítězství gratuluji. Vyhrál jste hlasování o hráče kola potřetí v sezóně, byl jste zvolen hráčem kola třikrát z celkových osmi hlasování… Jaké to je?
Děkuji za gratulaci, abych pravdu řekl, zatím nevím, jaké to je. Pořád se mi ještě nepoštěstilo zajistit celosvětový mír (smích). Ale teď vážně, čím dál více mě to překvapuje, zvláště teď, když jsem se na Vaše stránky dostal až v druhé polovině týdně a to bylo ukončené hlasování. Nečekal jsem, že bych se do sestavy vůbec dostal, takže pro mě překvapení už to, že jsem byl v sestavě a obrovské překvapení, že jsem vyhrál hráče kola a to jak bylo uvedeno již potřetí.
Otázka, kterou nekladu často… mnoho týmů má pro své hráče přezdívky, které bývají často dost vtipné… máte u vás nějaké kuriozní nebo vtipné přezdívky?
Tak nějaké přezdívky tam máme, u většiny ani nevím, jak vznikly, ale že by byly vtipné, to se říct nedá. Mě osobně od mých fotbalových začátků říkali Patriku - podle mých prvních kožených kopaček. Občas se to se mnou ještě táhne, ale to jen zřídka. Mě osobně říkají kluci jménem anebo prostě jen Luky. Co se týče pár přezdívek, tak když to vezmu z celé sestavy, tak je tam Koky, Cigy, Foly, Kotouč. Ale jak jsem psal, nevím, jak vznikly. Nějaké takové ty přezdívky na zasmání to nejsou (úsměv)
Kdo je u vás v týmu největším „snaživcem“? Ve filmu Okresní přebor byl kapitán týmu takovým „šprtem“ skrz trenéra… je u vás v týmu někdo takový?
My jsme tým složený ze snaživců (smích) všichni se snažíme dostat ze sebe maximum na hřišti a následně u piva po zápase. Vyloženě „šprta“ tam nemáme, resp. o něm nevím. Doufám, že to nebudu já tou mou větou: "Koky, můžu příště přijít?" To jsem spíše rejpal, než toto.
A naopak (klidně ho práskněte) kdo je největším fukačem? („fukač“ - chyba při kladení otázky ze strany redakce, pozn.erdakce)
Největší fukač? No to netuším ani co to znamená, u nás nikdo nějak extra moc nefouká (smích). Ale pokud se jedná o flákače, tak jak jsem psal, jsme tým snaživců. Každý má svou slabou chvilku, kdy to prostě nejde anebo ho po deseti minutách zápasu chytá infarkt. Nebo se najdou tací co májí rozštelované mířidla a nedají gól z deseti vyložených šancí, popřípadě se netrefí z metru do prázdné brány jako já (smích). Jméno přímo po mě nechtějte, nejsem práskač, každý se v tom co jsem uvedl, najde (úsměv).
Dost o vašem týmu… Vy, jak již bylo řečeno, jste vyhrál hlasování potřetí… podle vašeho názoru, je to (výhra v anketě) odraz dobré formy?
Netuším, zda to je formou, je fakt že se mi letos na podzim hraje docela dobře, ale že bych měl nějakou formu, to se taky říct nedá. Spíš bych to řekl, že jsme dobrý mančft, který drží pohromadě a taky, že máme dobrou fanouškovskou základnu. Jinak netuším, čím to bude.
Jak myslíte, že dopadnete na konci sezóny v tabulce střelců? Měl jste skvělý vstup do sezóny, pak byl menší útlum… teď jste se opět dokázal prosadit… Myslíte, že máte schopnosti a formu na to stát se nejlepším střelcem ligy?
Rozhodně já v popředí tabulky střelců nebudu. Když mi tam padne ještě pár gólů tak budu jen rád, ale vyložený střelec nejsem, navíc sezona pro mě již skončila po posledním zápase, když jsem se zranil, takže během podzimu další gól nepřidám. Střelců, kteří dávají jeden gól za druhým, máme dost a ti jsou daleko větší adepti. Zrovna v tomto budu jmenovat, protože vím, že za tohle nedostanu do čumáku (smích). Největší adepti na střelce z našeho týmu jsou Jarda "Cigi"Černý, Karel Swienczyk, Marek Berka, tihle borci si rozdělí první tři místa u nás v mančaftu. V celkové tabulce je těžké to odhadnout. Je výhoda, že se náš tým nemusí spoléhat jen na jednoho střelce. Střílí to více lidem, tak se nesložíme, když jeden z nás chybí.
Studánka si zatím vede skvěle, porazila silný Damnov vysoko 6:1., je na první pozici a má nakročeno minimálně k vítězství v podimní části ligy… Je šance na vítězství celkově? Proč Ano nebo proč ne?
Máme výborný tým, jako tým spolu hrajeme delší dobu beze změn, takže si rozumíme a šlape nám to. Rozhodně budeme rádi, když zůstaneme na prvním místě, myslím, že na to máme.
Pokud se podíváme na fotbalovou Evropu… Sparta vyhrála v Izraeli 1:0, naopak Liberec i FC Viktoria Plzeň ztratily body, obzvláště Plzeň o body přišla nešťastně (vlastní gól)… Co na ty zápasy říkáte?
Sparta betonovala a pak se jednou ukopla a vyhrála, jedině dobře, ačkoliv nejsem sparťan, tak v Evropě fandím našincům. Plzeň hrála mizerně, tam jsou ztracené body, Liberec si myslím, že moc šancí na výhru neměl… Tak snad příště se povede lépe.
Jakou prognózu pro naše kluby hrající EL máte?
Nedokážu odhadnout, budu doufat, že se bude dařit lépe a alespoň dva kluby vykopou další část pohárů. Sparta má dobře nakročeno, Plzeň a Liberec na tom jsou hůř, tak snad se dají do kupy a zaberou.
Zpátky k Vám… Když vidíte, že jste se stal vítězem ankety o hráče kola. Jak moc velká motivace pro další kola to je?
Myslím, že motivace to pro mě není, já bych řekl, že to bylo takové pěkné zakončení podzimní části. Jak jsem psal, podzim pro mě skončil. Měsíc jsem měl problémy s achilovkou a při posledním zápase jsem si smolně nakopl palec a mám jej naštípnutý. Takže pro mě již začala odpočinková zimní přestávka a už teď se těším na jaro. (úsměv)
Jak si myslíte, že dopadne příští kolo?
Doufám, že vyhrajeme, ačkoliv jsme zatím neporažení, tak se to může kdykoliv zlomit. Snad nám neporazitelnost vydrží co nejdéle. Klukům budu samozřejmě fandit a uvidím, zda se pojedu podívat. Co se týče ostatních zápasů soutěže, tak to bude docela vyrovnané, ale nechme se překvapit.
K vítězství gratuluji a přeji mnoho úspěchů a gólových momentů v kolech následujících… Třeba se u rozhovoru ještě potkáme.
I já děkuji, snad se potkáme na jaře.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.