Jsem rád, že jsem dostal důvěru být kapitánem a snažím se, abych v této funkci nezklamal, říká hráč kola Marek Petráš!

Fotbalisté Nové Včelnice si sice dali kratší pauzu ve vyhrávání naší ankety o hráče kola, ale už jsou opět zpět. To však neplatí o jejich jízdě sezónou, kde prozatím působí jako velmi dobře namazaný stroj, zahodili zbytečný nováčkovský respekt za hlavu a vyhřívají se na čele tabulky. K tomu svými výkony pravidelně přispívá i jejich kapitán a lídr Marek Petráš.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V první řadě gratuluji k prvenství v naší anketě. Je asi zbytečné ptát se, jestli jste to čekal, protože jakmile se dostane do sestavy kola hráč Včelnice, bývá hlasování jednoznačné, jak to vidíte vy?
Máte pravdu, až na nějaké výjimky, jsme anketu vždy vyhráli, je to asi tím, že většina lidí kolem včelnického fotbalu tyto stránky sleduje a aktivně hlasuje.
Očekával jste po loňském postupu, že by se vám mohlo v nové sezóně opět takto dařit?
Určitě je to pro všechny milé překvapení, chtěli jsme hrát, co nejvýše a jsme rádi, že se nám to zatím daří, hlavně musíme zůstat nohama na zemi, protože do konce sezóny je ještě hodně času, ale věřím, že když budeme nadále poctivě chodit na tréninky a přistupovat k zápasům jako doposud, tak nebudeme mít problém udržet se v horní polovině tabulky.
Podle dostupných zdrojů jste prý nejmenším hráčem v kádru, je to tak? Neutahují si z vás kvůli tomu někdy spoluhráči?
Ano jsem jeden z nejmenších, občas nějaké narážky jsou, ale na to už jsem si zvykl, naštěstí nejsem jediný prcek v týmu. (smích)
Jako kapitán máte prý odpovídající autoritu, takže co řeknete, to je svaté?
Takhle bych to asi neřekl, ve Včelnici máme dobrou partu a všichni se navzájem respektujeme. Jsem rád, že jsem dostal důvěru být kapitánem a snažím se, abych v této funkci nezklamal.
Tomu, že je kapitánská páska na správné ruce, nasvědčuje i fakt, že údajně nevynecháte ani jeden trénink, důkaz toho, jak máte fotbal rád?
Fotbal mám hodně rád, tréninky pod trenérem Vajdou mě baví, ale co je důležité, že nejsem sám a na tréninky se minimálně v osmi lidech vždy sejdeme, to si myslím, že je velmi slušné na to, že spousta kluků je přes týden pryč a stíhají pouze páteční trénink.
Bohužel jsme se doslechli, že vás v současné době trápí nějaké zranění, doufáme, že nic vážného, pro tým by to byla určitě velmi citelná ztráta…
Je to tak, bohužel mě ke konci zápasu v Roudném píchlo ve svalu, doufám, že to nebude nic vážného ale zápas se Slavií ČB musím vynechat, naštěstí máme kvalitní tým a věřím, že kluci zvládnou zápas i beze mě, ale příští víkend doufám, že už nastoupím.
Kromě toho, že jdete svým spoluhráčům příkladem na hřišti, vás prý také oddaně a velmi rádi následují i během pozápasových oslav, kde prý rovněž patříte k hlavním tahounům a bavičům, je to tak?
Zatím se nám na hřišti výsledkově daří, takže to vždy rádi oslavíme i po zápase. Je pravda, že jsem se zatím oslav účastnil pokaždé, ale jak už jsem říkal, sešla se dobrá parta, takže jak na hřišti, tak mimo něj se vždycky výborně bavíme.
Jste pověstný svým obrovským fyzickým fondem, což určitě potvrdí každý protihráč, který proti vám nastoupil. Prozradíte nám, jak to děláte, pokud to tedy není tajemství?
Tajemství to určitě není, snažím se udržovat ve formě a poctivě trénovat, ale pořád to ani zdaleka nestačí na spoluhráče Dydka, pro kterého není problém zaběhnout si před zápasem přespolní běh, ale určitě je to pro nás velká motivace, snažit se alespoň na chvilku s ním udržet krok.
Z určitých důvodů jste museli během podzimu odehrát sérii zápasů na hřištích soupeřů, ale vše nasvědčuje tomu, že vám to nijak nevadilo nebo se mýlím?
Ano je to tak, ale myslím, že to pro nás nebyl problém, i když zápasy to byly těžké, ale bereme to jako výhodu, protože nás na jaře čeká více zápasů na domácím hřišti a věříme, že nás naši skvělí fanoušci vyhecují ještě k lepším výkonům
Jak prozatím hodnotíte sezónu z pohledu nováčka soutěže, je něco, co vás překvapilo?
Sezóna je pro nás zatím velice úspěšná, jako nováček soutěže si myslím, že jsme si udělali v 1. A dobré jméno. Tato soutěž je mnohem vyrovnanější a každý zápas je hodně těžký.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.