ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 9.kolo Liberecký | Česká Lípa | Okresní přebor , 2016-2017

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Břéťa Koždoň ze Stružnického výběru! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Hráčem kola jste se stal za utkání proti Dubici, jak byste to celé zhodnotil Vy?
Tak jsem rád, že mě fanoušci podpořili a poslali mi hlasy. Zápas byl hlavně odmakaný od celého týmu a tohle ocenění je jen bonusem navíc. Větší radost mám samozřejmě z výhry.
Dobře se Vám vedlo i proti Jestřebí, kde jste dost možná i nečekaně zvítězili...
Jo, proti Jestřebí to bylo hodně těžké. Doposud bylo neporaženo a snad v každém zápase dalo čtyři a více golů, z čehož jsme měli veliký respekt. Nám perfektně zafungovala celá obranná čtyřka a v útoku jsme čekali na nějaké ty brejky, které zákonitě přijít musely a také, že přišli. A myslím si, že za tu bojovnost a hlavně za druhý poločas jsme si výhru zasloužili. Jen je škoda, že jsme jim nepřidali ještě nějaký gól navíc! :-D :-D
Jasně, Jestřebí je sice první, ale jejich hra zrovna nekoresponduje s výsledky, Váš názor?
Podle mě, má Jestřebí velice kvalitní kádr v čele s útočníkem Šmejkalem, který nám dal vlastně i gól, takže si myslím, že v čele jsou oprávněně. Zatím to byl nejsilnější soupeř se kterým jsme hráli. Na krajskou soutěž kvalitu rozhodně mají.
A vůbec, celý tým bude zjevně ve formě, loni jste touhle dobou byli na opačném konci tabulky...
No, ono ne jen loni, ale takhle to bylo myslím tři roky po sobě. Nefungovala zde týmová morálka, tréninky nám také nic neříkaly. Zato letos to zatím na podzim šlape. Teď, po zápase s H. Policí, máme o šest bodů více, než loni za celý podzim, což je pro nás velice dobrý počin. Zatím ta týmová alchymie dělá letos divy. Mám z toho dobrý pocit.
Plníte tedy ambice, které jste si řekli před sezónou?
Naše ambice před sezonou byli jasné, vyhnout se sestupovému pásmu a zkusit hrát poklidný střed tabulky, zatím jsme čtvrtí, takže naše cíle plníme parádně. Samozřejmě ještě není za námi ani půlka sezony a spousta zápasů nás teprve čeká, ale pohled na tabulku nás v současné době velice uspokojuje.
Na čem stojí hra Stružnice?
Po ztrátě balónu jdeme okamžitě za míčem a zhušťujeme prostor, to je obranná fáze. Útočná fáze je o tom, že spíše čekáme na brejky, protože na to máme hráče, ale také si dokážeme vytvořit šanci postupným útokem. Tuhle sezonu to je především o naší bojovnosti a touze zvítězit, takže některé naše zápasy jsou spíše ubojované, ale hlavně vyhrané, a to je to nejdůležitější.
Jaký je vlastně Váš post ve Stružnici? Víme jen, že brousíte lajnu...
Hrál jsem úplně všude, od branky, až po útok. Nejdelší dobu jsem hrál středního záložníka, tam mě to bavilo. Byl jsem totiž hodně u balónu, ale poslední čtyři zápasy hraji pravého záložníka a zatím mi to tam zjevně sedí, protože jsem se vždy gólově prosadil. A hlavně tam není tolik zodpovědnosti. Tady jen naběhnu, dostanu přihrávku a běžím! :-D :-D
Fakt je, že letos je přebor extrémně vyrovnaný, jak to vidíte Vy?
Ano, letos je to velice vyrovnané, ale i tak vidíme, že můžeme hrát s každým a že se každý dá porazit. Ještě nás čekají tři zápasy a já doufám, že alespoň těch šest bodů uděláme, ať se nám na jaře lépe dýchá.
Prosím o zpětnou vazbu k našemu webu fotbalunas.cz ...
Je to super stránka, sleduji ji každý týden, jen škoda, že to nesleduje více lidí. Fotbalunas by si zasloužil více informací ze zápasů a fotbalového prostředí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.