V Dubu máme ty nejvyšší ambice, shodují se Viktor Karafiát a Václav Welser

Mužem kola se stal Viktor Karafiát z Černého Dubu. Jelikož to bylo jeho čtvrté vítězství v této anketě od začátku stránek fotbalunas.cz, rozhodli jsme se udělat netradiční dvojrozhovor společně s jeho spoluhráčem Václavem Welserem, který skončil druhý a krátil si tak čas v nemocnici před blížící se operací kolene.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Viktore, gratulace k vítězství, které je již vaše čtvrté v anketě Muž kola, což je zatím rekord! Jaké to jsou pocity, být rekordmanem naší ankety Muž kola?
Pocity jsou to určitě fajn, o to víc, že jsem tento týden zvítězil nad takovým mazákem jakým Vašek bezpochyby je. Hlavně poslední 3 kola předváděl pro nás super výkony a někde se to odrazit muselo. I když jsem mu dopředu říkal, že pokud tu anketu má v plánu vyhrát, tak ať mě tam nenominuje. Takže náš takový Black Dub double, musel přijít a určitě je to fajn.
Vašku, vítězně nedopadla ani třetí nominace do sestavy kola. Poblahopřál jste Viktorovi nebo se cítíte trošku ukřivděný, že vás nepodpořili spoluhráči víc?
Cítím se hodně ukřivděný, některé spoluhráče hodlám vymazat i ze seznamu přátel. Jinak chci poděkovat všem, kteří mi poslali hlasy, a i když mi v tom dotahování na prvenství pomáhal právě Viki, nemůžu mu v této anketě konkurovat.
Co se týče pokuty, když uvidí pokladní rozhovor s oběma hráči, bude placení na vítězi nebo se o to podělíte?
Viktor: Za sebe si myslím, že by to mohly pokrýt naše úrazové pojistky momentálně, takže to snad takový problém nebude.
Vašek: Anketu vyhrál Viki, takže já pokladníkovi zaplatím možná tak panáka a pivo.
O víkendu k vám zajížděl poslední celek tabulky Nové Hodějovice. Byly tři body podmínkou nebo panovaly obavy, že by se soupeř po minulém víkendu mohl bodově rozjet?
Viktor: Tak určitě, výhra byla to jediné, s čím jsme do zápasu šli. Už po zápase v Ledenicich, které skončilo naší prohrou, jen díky řadě neproměněných šancí na naší straně jsme v týdnu potrénovali koncovku a myslím, že to přineslo ovace.
Vašek: Tak určitě, jak říkal, Viki do zápasu jsme šli s tím, že vyhrajeme a to se nám povedlo. Velký bonus je, že jsme hráli to, co chceme, kombinační hru po zemi a navíc se dařilo i v koncovce, která nás zlobí od začátku sezóny.
Jak jste zmínili oba, zlepšila se koncovka. Oba jste se zapsali mezi střelce. Jak jste viděli každý vzájemně své trefy?
Viktor: Gól pěkný Venco, jen škoda, že hráli powerplay.
Vašek: K Vikiho první brance nemám co dodat, krásná střela z 20-ti metrů. A k tý druhý brance? Viki už neví jak dávat branky, tak podplácí obránce soupeře, aby mu nahrávali.
Viktor: To máš pravdu, kdybych chtěl na druhou branku přihrát od někoho z vás, tak mi to nikdo takhle do úniku nenamaže. Ale ještě k Vaškově brance. Tu jsem sledoval už ze střídačky a hned když jsem viděl, že se tam udál nějaký nedovolený zákrok okolo šestnáctky tak jsem věděl, že to je jeho parketa. Nejdřív si tedy balon vzal do ruky Ráďa Hauserů tak jsem se trochu křižoval a zároveň viděl balon už někde na balkoně přilehlých domů, ale nakonec to kopal právě Vašek. To se ukázalo jako správná volba, jelikož hostující brankář byl v brance v tu chvíli opravdu navíc.
Skóre zápasu ovšem načal kapitán týmu David Schneider. Očekáváte, že v jeho věku budete taky ještě rozdávat fotbalovou radost? Kterými slovy byste charakterizovali svého kapitána?
Viktor: Tak David to je už taková Black Dubácká ostřílená puška, ale v žádném případě ne vystřílená. Snad mu zdraví a ostatní životní povinnosti dovolí hrát co nejdéle. Pravda je, že s jeho předzápasovou procedurou zafáčování veškerými obvazy, apod. by mohl vyučovat studenty zdravotnické školy, ale bůh ví, kdo z nás v jeho letech bude pobíhat po trávnících. A když se řekne David Schneider tak pro mě uplakánek, el capitano, a fotbalová rodina.
Vašek: Když se řekne David Schneider, vtipálek, uplakánek, nestárnoucí kapitán, kamarád a legenda Černého Dubu. Hrát v jeho letech by chtěl každý, je sice fakt že za zápas toho moc nenaběhá, ale stále patří k nám a má nám co nabídnout. Je to takový táta nás všech, jelikož je v týmu nejstarší.
V tabulce jste aktuálně na 6. místě. Je stanovený nějaký cíl na umístění, ať po podzimu nebo na konci sezony?
Vašek: Cíl stanovený není, ale myslím si, že máme tým na to, abychom skončili na 3. místě.
Viktor: Přesně jak říká Vašek. Cíle mají byt vždycky jen ty nejvyšší. Žádné konkrétní číslo nepadlo. My jsme viděli a vlastně se o tom i pořad přesvědčujeme, že když chceme, scházíme se a trénujeme, tak to přináší své ovoce. Takže se určitě chceme pohybovat co nejvýše.
Pro Vaška byl zápas s Hodějovicemi posledním v této sezoně. Jak probíhala rozlučka, bylo v alejích nablito?
Viktor: Já si dovolím říct, že jsme s Vencou podobný v hodně ohledech na hřišti. Ale kdybych měl něco extra vypíchnout tak si myslím, že třeba co se týče techniky tak konkrétně Venca má parametry minimálně nějaké krajské soutěže.
Vašek: Souhlasím s Vikim, jsme si hodně podobný. Oba používáme šajtle a kopeme levou i pravou nohou, navrch má pak Viki v hlavičkových soubojích. Kopací technikou taky nezaostává a jeho levačka je jedovatá jako had, sám se o tom přesvědčil brankář Hodějovic. Myslím si, že do krajského přeboru jsem platný na lavičku, ale v 1.A nebo 1.B třídě bych se mohl dostat i na hřiště.
Máte nějaký rituál před zápasem? Ať týmový nebo každý zvlášť?
Viktor: Já nevím, jestli přímo rituál, ale vždycky se začínám oblékat z pravé strany. Kdo mě zná, tak už ví, že začínám práva štulpna, práva kopačka, ale to i v normálním životě, takže nevím, jestli to brát jako rituál. Možná spíš taková osobní degenerace, ale určitě si neodpustím před každým zápasem a během něj žvýkačku. To je taková moje závislost. A ač nerad, protože vím, že to bude číst, tak nebrat přítelkyni na fotbal. Nevybavím si, jediný zapas, který by se mi za její přítomnosti povedl.
Vašek: Můj rituál znají pouze moji spoluhráči a bude lepší, když to tak zůstane. Jinak před zápasem si dávám kafe, banán, občas i energiťák. Jinak týmový nemáme žádný. (Skutečný rituál Václava Welsera jsme se dozvěděli, až po 22 hodině a vzhledem k serióznosti našich stránek, ho nemůžeme publikovat.)
Když trošku odbočím od 3. třídy. Je to skoro 14 dní co proběhlo derby pražských S. Jak jsou rozděleny role v kabině? Viktore ty si musel asi prožívat utrpení, kord při pohledu na vaši křišťálovou posilu na tribuně? Vašku našel si pro svého spoluhráče slova útěchy, protože ani vzor Viktora, slavné CR7 nemá nejlepší formu.
Viktor: No je pravda, že zrovna s Davidem, který taky fandí Spartě, nám to dali chlapi trochu vyžrat. Za sebe musím říct, že derby bohužel zasloužené pro sešívky, no. Teď to hold ten půl rok asi trošku poslouchat budeme. Co se týče CRka , podle mě se ještě oklepává ze zranění z ME, ale jeho forma určitě přijde.
Vašek: U tématu pražských S se v kabině vždycky pobavím, nejsem fanouškem ani jednoho týmu, ale jsem ten typ člověka, který si rád rýpne. Formu CR7 řešíme s Vikim po každém zápase a i když se mu moc nedaří, jeho čas určitě přijde.
Příští kolo jedete k nováčkovi na Včelnou, což je po Vrábči asi takové další derby. Včelná doma vyhrála všechny tři zápasy, navíc neinkasovala. Jak se budete na zápas připravovat?
Vašek: Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme zvítězit. Se Včelnou máme celkem vydařenou bilanci, a i když budou mít výhodu domácího prostředí, odvezeme si tři body.
Viktor: Nevím, jak tomu bylo v ostatních zápasech, ale osobně jsem se byl podívat na zápas se Slavčí a výsledek 1:0 pro Včelnou tomu určitě neodpovídal. Kdyby Slavče vyhrála 10:1, asi by se nebylo čemu divit, jejich obrana není tak nepřekonatelná. Navíc se jim minulé kolo vykartoval jeden ze stoperů. Neříkám, že to bude hrát nějakou extra roli, ale souboje zrovna s tímto hráčem mi rozhodně chybět nebudou, jelikož za mě asi jeden z nejlepších hráčů Včelné. Znovu se opakuji, ale pokud bude mezi námi v týmu panovat pohoda jako poslední 3, 4 týdny, tak si odvezeme 3 body, jen to hvízdne.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.