ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Čtyři góly jsme už dal několikrát, hattricky ani nepočítám!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Naše redakce vyzpovídala dobroslavické šutéra Václava Chromečku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
3
Dobrý den, co říkáte na svou výhru? Kde jste pro ni sháněl podporu?
Dobrej, výhra je pěkná, ale jsem zvyklý vyhrávat. O hlasování jsem věděl, ale neřešil jsem ho. Fanoušci si asi všimli, že si výhru zasloužím a poslali mi hlas.
Co říkáte na propagaci amatérského fotbalu na našich stránkách? Chybí Vám na nich něco?
Vaše stránky disponují velmi dobrým obsahem. Jsou daleko vyšší soutěže, které nemají takový výsledkový a statistický servis.
Vždy Vás lákal "kulatý nesmysl"?
Nesmysl je o něčem tak úžasném jako je fotbalový míč říct, že je to nesmysl. Je to fotbalový grál.
V kolika letech jste s fotbalem začínal?
V sedmi letech.
Popište našim čtenářům Vaši fotbalovou kariéru.
Mezi sedmým a jedenáctým rokem jsem přecházel mezi kluby jako Polanka, VOKD, NH Ostrava. Ve 12 letech si mých kvalit všimli skauti z Baníku, kde jsem poté deset let hrál a zažil jsem tam krásné fotbalové roky. Poté jsem se přesunul na studia do Prahy, kde jsem hrál za tamní menší klub SK Aritma Praha.
Pojďme na minulý zápas ve Štěpánkovicích. Po čtvrthodině jste prohrávali o dvě branky. Jak Vám v tu chvíli bylo?
Abych řekl pravdu, tak jsem byl naprosto v klidu. Viděl jsem, že si hráči soupeře s, jak Vy říkáte, „kulatým nesmyslem“, rozumí méně než Donald Trump a Hillary Clinton. Důležité je říct, že se nejednalo o podcenění, neboť góly, které vstřelili, vzešly z naprosto nevypracovaných gólových šancí.
Pak se Vám podařil obrat sedmi góly, čím si to vysvětlujete?
Asi jsme si řekli, že je nemožné s takovými „dřeváky“ prohrávat a přepli jsme na dvojku. Já osobně pořád, ale hrál na jedničku.
Vy sám jste vsítil čtyři branky, popište je našim čtenářům.
První gól padl po mém vymíchání dvou obránců pomocí zasekávačky, sice po slabé, ale dobře umístěné rány k tyči po zemi. Druhý gól mi spadl do klína, neboť padl z penalty. Při třetím gólu jsem si převzal míč v šestnáctce a placírou ala Thierry Henry jsem poslal míč na zadní tyč. A poslední gól byla opravdu lahůdka a třešnička na dortu pro fanoušku. Jako u prvního gólu jsem zasekávačkami zamotal obráncům hlavu a nekompromisní střelou na přední tyč jsem zabil pavouka v růžku domácí svatyně. Tímto chci poděkovat všem spoluhráčům za jejich přístup k zápasu a asistence. Už si nepamatuji, kdo mi nahrával, gólu bylo opravdu hodně.
Podařil se Vám podobný kousek někdy?
Povedlo se mi dát dokonce 5 gólu, právě za Aritmu Praha. Čtyři góly mám na kontě taky několikrát a hattricky ty ani nepočítám.
Dobroslavice letos, a loni, to je jako den a noc. Máte proto vysvětlení?
Odehrál jsem za Dobrošky tři zápasy a nikdy předtím jsem tento tým, tak jak je teď složený, neviděl hrát, takže můžu jen těžko vysvětlit čím to je. Možná pomohla mladá krev a dávka zkušeností z minulých sezon.
Kam sahají ambice vašeho týmu?
Přesně tam, kde jsme nyní.
Kdo je Váš oblíbeny hráč?
Mám dva. Steven Gerrard, kterého od mala beru jako ikonu fotbalu, definici oddanosti a obrovského sympaťáka. A pak jednoznačně Tomáš Benda, můj bývalý spoluhráč a nejlepší přítel. Jeho smysl pro hru, nadčasové průnikové přihrávky a hlavně dělo přímo pod kládu mi zůstanou navždy v paměti.
Jak trávíte volný čas?
Mám více zálib, ale mezi ty nejoblíbenější patří určitě rodina, hraní golfu, houpání v křesle z IKEA, poslech trance hudby a samozřejmě moje přítelkyně Markétka.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
7. 10. 2016 12:23
Milý Václave,

stačilo mi odepsat - všechno bylo v rozhovoru myšleno v nadsázce a tím to uzavřít.
Sportu zdar a fotbalu zvlášť!

Kočicí pracka, Stínadla
6. 10. 2016 20:25
Milá Kočičí Pracko,
po přečtení tvého komentáře mi na mysl naskočilo několik myšlenek. V následujícím textu Tě s nimi seznámím.
1) Tvá prvotní myšlenka o nadsázce byla zcela správně pochopena a je škoda, že jsi u ní nezůstal. Nemusel bych se ted potit při psaní tothoto textu se slovníkem Českého pravopisu v ruce, protože Čeština mi podle Tebe neříká kamaráde.
2) Chceme slyšet upřímnost a myšlenky, které nám doopravdy kolují v hlavě a nebo chceme poslouchat nudné fráze a klišé, kterých je ve sportovních rozhovorech více než golu v bráně brankáře Štěpankovic? Odpověz si sám, ikdyž byla tato otázka stavěna pouze jako řečnická.
3) Opravdu si myslíš, že já, kluk z vesnice, hrající tu nejnižší možnou soutěž, je schopen myslet si, že se kolem něj točí svět? Znovu si můžeš v duchu odpovědět.
4) Tobě nesympatický fakt, že jsem pražský fotbalista, je zcela výmyslem Tvé choré fantazie. Pokud se redaktor zeptá na popis mé kariéry, je zcela rozumné odpovědět přesně tak, jak to bylo. Myšlenku podpořím faktem, že jsem 12 let kopal v Ostravě a pouhé 2 v Praze. Poměr let strávených v těchto dvou městech je nepřehlédnutelný a tudíž je více než jasné jakým fotbalistou se cítím být. Určitě sis v duchu hezky odpověděl, už ti to musí jít hezky.
5) Nelíbí se mi neosobní přístup, který schováváš pod pseudonymem Kočičí Sračka a moc by se mi líbilo, kdybys odkryl svou pravou identitu. Je také možno, že jsi dotčený hráč Štěpánkovic a nebo můj budoucí soupeř. Jestliže platí druhá varianta, tak pozdrav Vašehe brankáře a vyřid mu, že mu můžu dodat rybářské pruty. Při lovení míčů ze sítě se mu budou hodit.
6) Všem znova zdůraznuji, že rozhovor byl pojat zábavnou formou a kdo mě zná, ten mě prostě zná:)

Hezký den a Dobro do toho <3
6. 10. 2016 19:03
Když pomineme pravipisné chyby v rozhovoru,
tak lze konstatovat zhruba toto
Pokud pan pražský fotbalista Chromečka pojal celý rozhovor s nadsázkou - nelze říci ani popel
a naopak zatleskat, což by byla pozitivní kritika.
Pokud ovšem ne na druhou stranu, tak nelze než konstatovat.
Že tento byť mladý a nevyzrálý človíček, kolem něhož se v žádném případě svět netočí, se více než tímto rozhovorem ztrapnil nad míru běžného chápání sebereflexe.
Sice dal 6 branek za tři zápasy a slíznul dvě žluté karty, ale jak vidno z rozhovoru, u tohoto
mladíka evidentně chybí jakákoliv míra pokory.