Ladislav Gubčo: Formu nemám, cítím se strašně

Ani v šestém kole jste si nenechali ujít možnost rozhodnout o tom, kdo bude zvolen nejlepším hráčem hracího víkendu. Tentokrát to byla ale velká přetahovaná a až poslední hodina hlasování definitivně rozhodla o tom, že se vítěznou šňůru Lomnice, přerušil úspěch olovského Ladislava Gubča (SK Oloví). Ladislav se na první tříbodové výhře svého týmu v této sezóně podílel rozhodujícím gólem, jediným gólem, který v utkání padl. Ladislav je v Oloví teprve krátce, určitě ale bude cennou posilou. "No, zatím se mi spíš nedaří, teprve se rozehrávám.", popisuje Ladislav svůj návrat k fotbalu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ladislav, Oloví se zatím vůbec nedaří, může ho tato výhra nějak nakopnout?
Samozřejmě, že ano. U nás je ale problém v tom, že hrajeme každý zápas v jiné sestavě a nejsme schopní se scházet nějak stabilněji. Ne všichni, kteří možná odehrají další utkání tak budou na té vlně z minulého utkání. Přesto věřím, že nás to nakopne. Hodně jsme bojovali a body jsme vydřeli, což tým vždy povzbudí.
Uvítali byste tedy třeba nové posily?
To ani ne, hráčů i posil z léta máme dost, včetně mě. Také jsem v týmu nový. Problém je jen v tom, že hodně lidí dělá na směny a nemohou hrát každý zápas a je pro nás velmi složité složit dvakrát stejnou jedenáctku.
Sám jste to teď trochu nakousl, co Vás do Oloví přivedlo?
Já mám v týmu pár kamarádů, navíc, když jsem hrál s Davidem Hilkem společně za Šindelovou, takže se dobře známe. Já jsem teď dva roky nehrál, protože jsem měl něco s kolenem a až letos jsem se nechal k návratu k fotbalu přemluvit. Zkouším jak to půjde, ale zatím to celkem jde. Jsem rád, jsem se nechal ukecat. V Oloví je navíc skvělá parta, takže se cítím v tým moc dobře.
Jak se po té dvouleté pauze cítíte? Jste v dobré formě?
Nejsem. Cítím se strašně? (smích). Ale jsem rád, že jsem se k tomu dokopal zpět, že vůbec hraji, a že to koleno zatím drží.
Ladislave, sám jste mluvil o tom, že je pro mnohé velmi obtížné skloubit fotbal s prací, jak se to daří Vám?
Já o víkendech moc nepracuji. Dělám o nich jen dobrovolně, a když je zápas, tak prostě nejdu. O to to mám snazší.
Dal jste jediný gól zápasu, jak se to celé vyvrbilo?
Ani sám nevím, moc jsem toho neviděl a moc si toho nepamatuji (smích). Někdo nacentroval balón do vápna, vznikl nějaký zmatek a jen vím, že mi to David Hilko přistrčil a já jsem balón jen bez přemýšlení nakopl a nějak to spadlo do brány.
Moc často góly nedáváte, že? Jaká je Vaše hlavní úloha na hřišti?
Nedávám, ale měl bych, jelikož hraji v útoku (smích). Snad se to ale zlepší, byl to teprve můj třetí zápas, rozehrávám se. Já jsem ale spíš silovější typ, takže vyhrávám souboje a připravuji góly spoluhráčům. Ani to se mi ale zatím tolik nedaří.
Jaké jsou letošní ambice Vašeho týmu?
Já myslím, že máme na to, abychom odehráli střed tabulky. Určitě jsou tam týmy, které můžeme porážet, ale musíme se sejít. Při troše dobré vůle bychom mohli mít i na umístění v první pětce.
Teď Vás čeká týden volna, může to pro tým něco znamenat?
No, spíše si myslím, že je to pro nás špatně. Je to škoda, konečně jsme vyhráli a mohli jsme být trochu více na vlně, kdežto takhle to z nás opadne. Je ale pravda, že teď máme hodně zraněných a nemocných, takže v tomto smyslu nám pauza neuškodí. Alespoň se dáme před těžkým zápasem s Lomnicí dohromady. Spíše je to ale škoda.
Ladislave, okres teď řeší hlavně otázku stále méně dorážejících rozhodčí, co na to říkáte?
To je opravdu katastrofa. Je to hodně mizerné a hodně mě to zaráží. My hrajeme ten fotbal sice jen pro radost, ale i tak je to ostuda. A myslím, že zápas to vždy ovlivní. Myslím, že rozhodčí by jezdit měli. Trochu mě zaráží, že když nepřijede k zápasu tým, platí se pokuta, ale když nedorazí rozhodčí, nic se neděje. Jsem z toho trochu znechucen.
Sledujete náš fotbalový portál, co na něj říkáte?
Já se přiznám, že když jsem nehrál, tak jsem je moc nesledoval, ale teď mě na to kluci upozornili a přišel jsem jim na chuť. Moc se mi líbí.
Sladoval jste tedy sestavu kola?
Ano, David mi to hned posílal a já jsem to bedlivě sledoval a kontroloval průběh. Přeposlal jsem to několika známým a ti pro mě pečlivě hlasovali.
Poslední otázka, máte pro naše čtenáře nějaký vzkaz?
Jen je chci požádat, aby sledovali nadále tyto webové stránky a aby se dál bavili fotbalem a podporovali svůj oblíbený tým.
Ladislave, děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.