Radek Knaf: Na titul máme, ale musíme dřít a nic nepodcenit

Teprve včera jsme vám představili vítěze nejlepší jedenáctky vloženého kola z minulé středy a už dnes Vás chcemě zabavit několika jeho slovy v odpovědích na naše otázky. Mnozí z Vás už jistě vědí, že vítězem se stala lomnická opora, Radek Knaf (TJ Lomnice). Radek je velkým tahounem týmu a patří mezi jeho hlavní hvězdy. Kvalitní výkony podává jeden zápas za druhým a stejně často se většinou dostává také do sestavy kola. Na pozlacení tohoto úspěchu ale musel čekat velmi dlouho, Už se zdálo, že mu snad výhra souzena nebude, ale nakoenc se dočkal. A vy si teď můžete vychutnat jeho radostná slova. "Portál Fotbal u nás sleduji od samého začátku a vždy jsem si přál vyhrát, konečně se to podařilo.", netají spokojení hvězda kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
1
Radku, pojďme rovnou k věci, jak jste s dvojzápasem proti Krásnu spokojení?
Jsem naprosto spokojený, máme 6 bodů, které jsme získali proti velmi kvalitnímu týmu.
Bylo to napodruhé o něco obtížnější?
Bylo, věděli jsme, že utkání na jejich půdě nebude jednoduché a několikrát jsme se o tom už přesvědčili. Kluci z Krásna jsou na menší hřiště zvyklí a nechtěli s námi prohrát podruhé v řadě. Naštěstí pro nás přišlo ve druhé půli zpřesnění hry, dodržení pokynů trenéra a dostavili se i zasloužené góly.
Mezitím, než jste zvítězil ale Váš tým sehrál také zápas ve Staré Chodovské, kde se to dlouho nevyvíjelo dobře, jak byste zápas ohodnotil?
Sice máme bod, za který musíme být rádi, ale herně to bylo špatné, minimálně v první půli jsme se nedostávali vůbec do hry. Neplnili jsme pokyny trenéra, nepohlídali jsme si Lembachera, i když na něj trenér poukazoval, a to se nám stalo osudným. Nedařily se přihrávky, všechno jsme nakopávali. Prostě špatný výkon.
Chodovská Vás dlouho přehrávala, očekávali jste její vysokou aktivitu?
Musím uznat, že Chodovská nás přehrávala, první půle byla chaotická. Vůbec jsme nedrželi míč a obrana tím pádem byla přetížená. Pak přišlo ještě zranění našeho vynikajícího beka Lorence, na které trenér musel reagovat představením sestavy, ale ani potom se nám nedařilo kombinovat a založit nějaký útok. Ve druhé půli už to bylo lepší i když to pořád ještě nebylo to pravé ořechové.
Co na tým zatím říkáte, jste spokojený, mohlo by to stačit na titul?
Myslím, že jsme skvělá parta plná zkušených fotbalistů. Přišli nějaké posily, takže pevně věřím, že ano. Na titul bychom s tímto týmem mohli pomýšlet a moc bych si přál postup. Ale to je ještě docela daleko. Budeme muset pořádně makat.
Kdo Vám bude na čele tabulky nejvíce konkurovat?
Určitě Stará Chodovská a Chodov jsou velkými konkurenty. Podle mě se zvedne i Krásno a bude chtít hrát o špičku soutěže.
A co říkáte na změnu trenéra, pociťujete to nějak, jako hráč?
Změna trenéra určitě dodala týmu nový impuls. V sestavě jsou nějaké změny a myslím, že to klape na 110%. Nehledě na to, že trenér se spoustou z nás hrál a ví, co od koho čekat. A nepociťuji to na sobě. Možná jen, že mám větší motivaci ukázat, že do základu patřím.
Má na Vás kouč Macek jiné nároky, než předchozí trenér?
Tak každý trenér má nějaký svůj styl, svou vizi, kterou po hráčích bude chtít a za sebe můžu říct, že zatím jsou tréninky i příprava na zápasy perfektní. Od fyzické náplně po střelbu. Takže naprostá spokojenost.
V čem myslíte, že je největší výhoda Lomnice oproti ostatním celkům?
Zkušenost hráčů. Doplnění hráčů z A-mužstva. Výborná parta. Skvělý trenér.
V příštím kole Vás čekají Jindřichovice, to také není soupeř vhodný k podcenění, co čekat?
Podcenit soupeře určitě nechceme. Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát a ani teď to nebude jinak. Jindřichovice nejsou špatným týmem a několikrát nás dokázali potrápit, obzvlášť na jejich hřišti, ale hrajeme doma, takže budeme chtít udělat nám i fanouškům Lomnice fajn neděli a zvítězit. Ale jednoduché to nebude.
Radku, sledujete náš fotbalový portál? Co na něj říkáte?
Sleduji ho od začátku a moc se mi líbí. Je fajn, že se lidé dozví i něco o nižších soutěžích. Ode mě jedině pochvala a smekám před tím, jak vše funguje.
V sestavě kola jste byl už mnohokrát, ale pokud se nemýlím, zvítězil jste poprvé, věřil jste, že to přijde?
Ano, v letošní sezóně jsem v sestavě kola byl, ale nevyhrál. Až do utkání z Krásnem. Přál jsem si zvítězit, jsem soutěživý typ (smích). Samozřejmě jsem strašně rád, že jsem vyhrál. Je to pro mě velice příjemné zpestření. Aspoň vidím, že jsem na hřišti platným hráčem. A musím poděkovat všem za udělené hlasy, obzvláště spoluhráči Dleskovi a své přítelkyni. Díky za podporu.
Radku poslední otázka, máte pro naše čtenáře nějaký vzkaz?
Ať váš portál nadále sledují a podporují.
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
6. 10. 2016 19:35
Dobre Rado, at se dari ;-)