ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA Tomášem Zoubkem z Lipové, který je fotbalovým i futsalovým světoběžníkem - 8.kolo Zlínský | Zlín | IV. třída sk. B, 2016-2017

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem?  Poprvé v naší anketě vyhrál hráč Lipové - Tomáš Zoubek. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V úvodu gratulace k hráči kola, co Tě to bude v lipovské kabině stát, máte už stanovenou nějakou taxu? Jsi navíc v Lipové nováčkem, bylo už zápisné?
Dobrý den, moc děkuji za gratulaci a jsem mile překvapen, za zvolení hráče kola a všem, co pro mě hlasovali, tímto děkuji. Taxu v týmu nemáme stanovenou žádnou, takže uvidím, co mě to bude stát. Ale asi to bude slivovice, protože co zatím sleduji v kabině, tak slivovice klukům hodně chutná. Jinak jsem ani zápisné ještě nepřinesl, protože jsem hrál teprve 3. zápas za Lipovou a vždy u soupeřů venku, takže nějaké zápisné bude teď v neděli na domácí půdě.
Tvůj výkon podle fotbalových expertů proti Mirošovu byl výborný, jak ho hodnotíš sám a také výkon Vašeho týmu?
V Mirošově jsme věděli, že to lehké nebude, už podle postavení jejich týmu v tabulce, ale celý tým jsme prostě zabrali a zabojovali a nakonec jsme ještě 3 minuty před koncem sahali aspoň po bodu, a to jsme dvakrát vedli, škoda. A co se týká mého výkonu, tak je pořád co zlepšovat.
Kde jsi začínal s fotbalem a jaká je zatím Tvoje kariéra? Víme, že jsi prošel několik klubů v regionu, kde to bylo asi nejlepší prostředí? Na které trenéry nejraději vzpomínáš?
Moji fotbalovou kariéru jsem začal v Luhačovicích v žácích, pak jsem přestoupil do Pozlovic, kde jsi mě všiml trenér Jarda Smolek (bývalý druholigový fotbalista Uherského Brodu) a vzal mě do Slavičína do dorostu, kde jsem trénoval poté i s A týmem a postupně naskakoval v divizi. Poté jsem šel vždy na hostování do nedalekých Vlachovic, pak Bojkovic, Nevšové, Nedachlebic, znova Nevšové, Luhačovic a ted Lipové. Všude to bylo výborné, nejsem nějaký kritik a rád se vždy přizpůsobím týmu. Tak možná Nedachlebice byly o "level" výš, kde jsme jezdili na soustředění do Turecka do 5 hvězdičkových hotelů. Trenérů bylo jinak taky hodně a na všechny rád vzpomínám.
Jak se Ti hraje se svými spoluhráči, koho považuješ za největší tahouny Lipové?
Se svými spoluhráči se mi hraje dobře a postupně se s nimi sehrávám a vlastně i osobně poznávám. Velké dík v lipovském fotbalu hlavně patří prezidentu týmu Romanu Vašičkovi a trenérovi Pavlovi Tomečkovi, protože je někdy těžké tým poskládat v těchto podmínkách, protože má každý práci, rodinu a jiné povinnosti a fotbal je jen koníčkem. Tahounem týmu je celý mančaft.
Co Tvoje další zájmy, kromě fotbalu, pracuješ jako policista, dá se to skloubit s fotbalem? Komu fandíš a kdo je Tvým fotbalovým vzorem?
Mé další zájmy, co se týká sportu je jízda na kole, brusle, florbal, rybaření. Mou práci skloubit s fotbalem je někdy opravdu těžké, a čím dál víc to pociťuji. Pracuji často víkendy a noční, takže před zápase noční a pak zápas a pak zase rychle do práce na noční. Jinak fandím Plzni a mým fotbalovým vzorem je Lionel Messi.
Jak hodnotíš dosavadní kola, kdo Tě nejvíc ze soupeřů překvapil a co říkáš na Vaše postavení v tabulce?
Teprve jsem hrál 3. zápas, ale i tak jsem si nějaký obrázek o týmech udělal a v hodně týmech mám kamarády. Tak Nedašov je asi TOP v této soutěži, podle postavení v tabulce, ale hrát jsem je ještě neviděl. Jinak si myslím, že je to soutěž vyrovnaná a může kdokoliv vyhrát nebo prohrát. Naše postavení v tabulce je jinak zatím v dolní části, ale věřím, že se to bude zlepšovat.
O víkendu hrajete doma s Tichovem, to bude asi těžký protivník?
O víkendu budu hrát poprvé na domácí půdě a předpokládám, že to bude pro nás vítězný zápas, i když Tichov nám nic nedá zadarmo, proto je důležité, aby celý náš tým zabojoval.
Máš za sebou i futsalovou kariéru ve slavičínském Jerevanu, kde jste byli mistři ČR a také druzí v Lize mistrů, navíc jste startovali na MS klubů na Sibiři, jak vzpomínáš na svoji futsalovou éru a lidi kolem futsalu?
Na Jerevan vzpomínám moc rád, protože jsem tam poznal spoustu moc dobrých lidí a kamarádů. Začínal jsem vlastně jako takový benjamínek týmu, kde jsme s Jerevanem jezdili na turnaj hlavně do Otrokovic, kde jsme rok po roku postupovali výše. Poté po vítězství v Krajské lize se naskytla nabídka pro Jerevan hrát 1. ligu v sálové kopané. Tam se tým posílil a cestovali jsme po celé republice, kdy jsme poté byli na Kladně v roce 2002 mistři ČR. Tam se právě naskytla nabídka odjet na MS klubů do Jakutsku, kde to bylo jako v pohádce. Krásné zážitky. Také druhé místo v Lize mistrů v Luhačovicích bylo úžasné, byla zde plná hala a já jsem zde měl snad celou rodinu...Velké dík za celý Jerevan hlavně patří prezidentovi Petrovi Kosečkovi, trenérům Oldovi Majcovi, Jardovi Smolkovi, Leoši Minarčíkovi a Zdenkovi Šiškovi, ale taky dalším lidem kolem Jerevanu, funkcionářům a řidičům, kteří nás vozili. Zapomenout nemohu na skvělé spoluhráče - Jožku Hnaníčka, Petra Švacha, Filipa Macka, Ivo Světlíka, Lukáše Matůše, Mikiho Botha a spoustu dalších vynikajících futsalistů.
Jak se Ti líbí náš nový portál o nižších soutěžích, jsou zde i statistiky jednotlivých hráčů, branky, karty, střídání - co by jsi ještě vylepšil na portálu fotbalunas.cz
Váš portál je opravdu výborný. Dozvíte se tady u spoustu týmů a hráčů vlastně všechno. Rád si čtu články k zápasům k týmům, protože jsem jich opravdu hodně prošel a v dalších jiných mám spoustu kamarádů, proto se rád o nich něco dozvídám.
Dík Tome za rozhovor a ať se Ti i nadále daří...
Taky děkuju...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.