Pokud nepřijde lákavá nabídka z Chelsea, tak nemám v plánu odcházet, říká s úsměvem Muž kola Jaroslav Machovec

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jardo, na úvod gratuluji k výhře v naší anketě. Proběhly gratulace od spoluhráčů a okolí? Chtěl byste touto cestou někomu poděkovat?
Děkuji, moc si toho cením, pár lidí už mi psalo. Velký dík patří trenérovi a spoluhráčům, protože bez jejich pomoci bych ty góly nenastřílel. A pak také samozřejmě všem, kdo pro mě hlasovali, takže ještě jednou děkuju spoluhráčům, fanynkám a všem ostatním. (smích)
V tomto ročníku jste druhým hráčem z vašeho týmu, který tuto anketu opanoval. Už jste si zjišťoval, kolik vás to bude stát?
Ano, poprvé to vyhrál tuším Fanda Pouzarů. Nic jsem zatím nezjišťoval, ale muž kola a k tomu rozhovor, no myslím že se plácnu přes kapsu. (úsměv) Né, dělám si srandu, doufám, že budou kluci milosrdní.
O víkendu jste přivítali Mladé B. V předchozích dvou kolech, jste dvakrát vyhráli venku, chtěli jste tyto body doma potvrdit? Jaké byly plány před zápasem, upozorňoval vás na něco trenér?
Tak určitě, oba dva venkovní zápasy jsme vyhráli o jediný gól, takže jsme chtěli protáhnout vítěznou šňůru i doma a přesvědčivě zvítězit, což se nám povedlo. Ikdyž jsme věděli, že je soupeř spíše ze spodku tabulky, tak jsme nechtěli nic podcenit. O poločase když byl stav 1:0, nám trenér zdůrazňoval, že je důležité, abychom zachytili začátek druhé půle a dali rychlý pojišťovací gól.
Zápas jste zvládli, v koncovce jste byli efektivnější než soupeř. Jak se rodilo vítězství, zlobil soupeř?
Do zápasu jsme vstoupili celkem vlažně a soupeř nás vzadu pozlobil. Avšak poté co se nám povedlo vstřelit první gól, jsme přece jen začínali Mladé přehrávat. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji a odměnou za to byl gól na 2:0. Poté se podařilo soupeři snížit ze standartky, avšak více příležitostí si vytvořit nedokázali. Naopak my jsme prakticky ihned odpověděli ve formě gólu na 3:1, který nám dodal více klidu. Pak jsme měli ještě nějaké šance a v závěru jsme ještě přidali čtvrtý gól a stanovili výsledek na konečných 4:1.
Vy jste se v zápase prosadil dvakrát a navrch přidal asistenci u branky Pflegera. Popsal byste našim čtenářům obě vaše trefy?
U prvního gólu naši střední záložníci zachytili soupeřovu rozehrávku a šli jsme do protiútoku. Aleš Kroufků mi přihrál do běhu někam na kruh a mě se podařilo si míč prostrčit a prosmýknout se mezi stopery do vápna. Pak už jsem se jen podíval, kde stojí gólman a poslal to kolem něho po zemi k tyčce. U druhého gólu šel do hlavičkového souboje na malém vápně kousek od tyčky Martin Pfleger s jedním z obránců a zapojil se do toho i brankář. V tu chvíli už jsem číhal nablízku a měl jsem štěstí, protože míč se odrazil přímo ke mně. A tak jsem ho uklidil do brány.
V šesti kolech jste zaznamenal 7 branek to je v dorosteneckém věku slušná porce. Jak se vám hraje v mužské kategorii. V čem vidíte rozdíly?
Ano, jsem moc rád, že se mi letos střelecky daří, ale byl bych radši, kdyby těch gólů bylo ještě víc. V béčku se mi hraje skvěle, máme tu mladý kolektiv a s většinou kluků jsem hrál už dříve v dorostu, takže se spolu známe. Hlavní rozdíl oproti dorostu bych viděl v důrazu, co se týče hry tělem, který je tady o dost větší.
Všiml si vaší střelecké potence třeba trenér A týmu Ota Matouš. Přeci jen v áčku obstarává branky zejména Radim Pouzar. Byla by to odměna naskočit v krajském přeboru třeba v nejbližším kole?
Tak to netuším, jestli sleduje výsledky Béčka nějak podrobněji, ale jsme spolu v kontaktu, občas s nimi chodím na trénink. Avšak v současné době kromě Béčka, se kterým chceme postoupit zpátky do Okresu, hraji stále ještě za dorost, se kterým taktéž bojujeme o přední příčky v tabulce, takže mám zápasů dost a do Áčka se nějak nehrnu. Kromě toho jsem teď v maturitním ročníku, takže na fotbal nemám tolik času a dva zápasy za víkend mi bohatě stačí.
Jaké byly vaše fotbalové začátky?
Na fotbal jsem začal chodit poměrně pozdě, asi v 11 letech. Předtím jsme si s kamarády často chodili kopat na hřiště, a jelikož oni na fotbal chodili, tak mě jednoho dne vzali s sebou na trénink a za to jsem jim vděčný. Celou svou hráčskou kariéru jsem strávil tady na Rudolfově, kde také bydlím a pokud nepřijde lákavá nabídka z Chelsea, tak nemám v plánu odcházet. (smích)
Je nějaký fotbalový zážitek, na který nikdy nezapomenete nebo kterého si ceníte?
Nejvíc mi asi uvízl v paměti poslední zápas sezóny ještě ve starších žácích, kdy jsme potřebovali vyhrát. Po třiceti minutách jsme prohrávali 0:3, ale ještě do poločasu jsme snížili na 2:3. Ve druhém poločase se mi nejprve podařilo srovnat na 3:3 a pak ještě v závěru vstřelit vítězný gól na 4:3. Byla to úžasná euforie, skvělý pocit. Jinak bych ještě chtěl uvést minulou sezónu v dorostu, protože tu jsem si užil celou, od začátku, až do konce!!
Rudolfov B po pádu z Okresu patří k aspirantům na postup. Teď vás čeká šlágr kola a možná, zápas podzimu, na hřišti dosud suverénního Římova. Budete jim chtít jejich vítěznou sérii přerušit?
Tak určitě, postoupit hned zpátky do Okresu by bylo skvělý . Římov však jede jako kombajn a neztratil zatím ani jeden bod. Takže myslím, že je nejvyšší čas to změnit. Bude to určitě velmi obtížný zápas, ale doufám, že když do toho dáme to srdíčko a štěstíčko se na nás usměje, tak že to zvládneme!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.