Jsem rád, že jsem srovnal účty, řekl o svém posledním gólu do sítě Nového Města dobrušský Milan Jirásek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
O víkendu jste se jako střídající hráč v osmdesáté deváté minutě postaral o vyrovnání na 1:1. V následném rozstřelu jste pak proti Novému Městu vybojovali i druhý bod. Jaké to pro vás bylo, naskočit do rozjetého zápasu a nakonec i de facto rozhodnout?
Já byl rád i za půlhodinku. Trápilo mě zranění, a tak jsem asi 14 dní nehrál ani netrénoval. Takovou porci minut jsem ani nečekal. Byl to pro mě trochu pikantní zápas. Několik let v Novém Městě bydlím, vloni jsem to v jejich dresu půl roku zkoušel a dal jsem dokonce Dobrušce i vítězný gól. Tak jsem rád, že jsem trochu srovnal účty.
Ve středečním vloženém kole Dobruška prohrála 0:1 s Vysokou. Byl si tento vyrovnaný zápas v něčem podobný s tím sobotním?
Podobný si byl hlavně v tom, že neproměňujeme šance. A snad i v tom, že byl z naší strany, i přes množství vynucených změn v sestavě, poctivě odmakaný.
Středeční zápas znamená, že během jednoho týdne odehrajete tři zápasy. Jak vám taková zátěž vyhovuje, bral byste takový zápasový rytmus častěji?
Každý asi radši hraje než trénuje. Mě to nevadí, ale pro Dobrušku to dobré není. Hodně kluků pracuje v Praze nebo směnuje a ve středu prostě nejsou.
Dobruška se s pětibodovým ziskem pohybuje na čtrnáctém místě tabulky. V čem spočívá nevydařený vstup do sezony?
V létě došlo k poměrně značné obměně kádru. Noví hráči přicházeli na poslední chvíli, a tak si na sebe postupně zvykáme. Myslím, že jsme v posledních dvou zápasech předvedli zlepšený výkon a doufám, že v tom budeme pokračovat.
Drtivou většinu své kariéry jste strávil v Dobrušce. Jak silné je vaše pouto k tomuto týmu?
Kromě půl roku v žákovském družstvu Rychnova a půl roku v Novém Městě jsem celou kariéru strávil v dresu Dobrušky. Jsem Dobrušťák a jsem rád Dobrušťák.
Jaký jste typ hráče. Plníte v ofenzivě Dobrušky roli zakončovatele, nebo spíš tvůrce hry?
Kromě brankáře jsem hrál asi všechno. V minulých sezónách byla cesta do útoku přes Hájka a Haška těžká. Tvůrce hry určitě nejsem, zakončovatelem bych byl rád.
O víkendu hrajete na hřišti Slavie, která letos podobně jako vy skórovala pouze šestkrát. Co od zápasu očekáváte, jaký tipujete výsledek?
Slávia má mužstvo dlouhou dobu skoro ve stejném složení. Jsou sehraní. My se dáváme postupně dohromady. Výsledek netipuju, ale prohrát tam nejedeme. Budeme bojovat. Body potřebujeme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.