Na zaplacení pokut, bych určitě nějako brigádu uvítal, říká s úsměvem Muž kola Jakub Brousek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jakube, na úvod gratuluji k výhře v naší anketě. Během letošního roku je to již třetí vítězství v naší anketě. Pošlete někomu speciální poděkování?
Chtěl bych poděkovat všem, kdo pro mě hlasoval. Myslím, hlavně kluky z týmu.
Pokladník v týmu z vás musí mít radost. O víkendu hattrick, teď vítězství v naší anketě, k tomu můžeme přičíst rozhovor. Stačí na pokuty výplata nebo se poohlížíte i po nějaké brigádě?
No abych pravdu řekl, tak zatím vedu. Minulou sezonu to odnesl David Tisoň a letos to vypadá na mě. Určitě bych nějakou brigádu uvítal. (smích)
Tým Slavče je znám ofenzivní hrou. Na jaře jste nastřílel jen o jednu branku méně, než Tošner, který hrál jen podzimní část. Nyní po pěti odehraných kolech máte na kontě 8 branek. Je to atak na krále střelců?
To bych neřekl, že by to měl být atak na krále střelců. Mám odehrané teprve čtyři zápasy. Ale máme úplně jiné ambice a hodně mladý tým. Myslím si, že s předvedenou hrou bychom mohli hrát okres.
Do týmu se navíc vrátil Tošner, uzdravil se Tisoň. Musí to být občas vítr pro soupeřovu obranu. Plánuje váš tým útok na postup o soutěž výš? Je třeba něco zlepšit, aby to vyšlo v letošní sezoně?
Ano máme ty největší ambice. Jsem rád, že se vrátil Mirá a zdravil Dejv. Oba jsou vynikající fotbalisti. Musíme drobet zlepšit obranu, jenže vždycky nám někdo vypadne. Hodně chybí Jarda Vodička, který má natažený postranní vaz v koleni.
O víkendu jste přivítali poslední tým tabulky Nové Hodějovice a dovedli zápas po dramatické koncovce k vítěznému konci. Vyvíjel se zápas podle vašich představ? Překvapil vás něčím soupeř?
Vůbec se nám ten zápas nevydařil. Místo toho, abychom soupeři naložili pět gólů, necháme soupeře vyrovnat a trápíme se až do samotného závěru. Naštěstí mi tam padla pentle, ale kopnul jsem ji tak mizerně, že při mně stáli všichni svatí. Měli jsme hodně šancí a jim zachytal výborně brankář Hřib.
Utkání jste prakticky rozhodl sám. Do sítě soupeře jste se trefil třikrát. Popsal byste našim čtenářům všechny vaše branky?
To bych neřekl. Velký podíl na tom mají hlavně kluci, kteří mi dokážou góly krásně připravit. Jak to není před prázdnou branku, tak to nedávám. (smích) Takže první gól šibenice, druhý druhá šibenice a třetí prostřelená síť. (smích) Ale teď vážně. První gól krásná střela Tůmiče, která skončila na tyči, a já pak dorážel z úhlu a padlo to tam. Druhý gól mi připravil Dejv, který se uvolnil po lajně přes dva hráče a přesným centrem mě našel na penaltě a já to hlavou trkl do sítě. A třetí gól padl z penalty.
O víkendu vás čeká cesta na hřiště nováčka Včelné. Ten doma zatím neztratil ani bod, při skóre 9:0. Nic lehkého vás zřejmě nečeká? Jaké jsou plány?
Ano, Včelná bude doma silná, ale my máme skvělý tým a věřím, že jim tam naložíme. Kluci se na zápas těsí, jedeme tam vyhrát a je nám jedno proti komu hrajeme.
Zároveň se o víkendu odehraje největší zápas v Čechách. Derby pražských “S“. Nic jiného, než tři body pro sešívané, vám asi radost v neděli neudělá? Nebo se spokojíte i s bodem?
To je jasný, že ne. Jsme v laufu, teď to odnesl Liberce a na řadě je Sparta. Vyhrajeme 3:0 a sparťani se musí koukat, hlavně Pajka (Pavel Nocar).
Je nějaký fotbalový zážitek, na který nikdy nezapomenete nebo kterého si ceníte?
Těžko říct. Postup s Olešnicí do 1.B. Třídy. Zážitek mám z dorostu. Hrál jsem Krajský přebor za Břilici a hrálo se o sestup. Už si nepamatuji přesně, s kým to bylo, možná Tábor. Na konci zápasu jsem za stavu 1:1 šel kopat penaltu. Chtěl jsem to udělat, jako Tonda Panenka, ale bohužel brankář zůstal stát a zalepil míč do rukavic, jak nic.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.