Fotbal si nelze užít jinak než přímo na hřišti, říká hráč Tatranu Hostinné Tomáš Maličký

Hráčem uplynulého kola se stal hráč Tatranu Hostinné Tomáš Maličký. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V uplynulém kole Tatran i díky vašemu gólu porazil Nepolisy 3:2. Jaký to byl zápas?
Zápas byl vyrovnaný a myslím, že pro fanoušky atraktivní. Nahoru dolů, první půli se nám tradičně nepovedl začátek, zbytek poločasu byl v naší režii. Druhá půlka už nebyla tak dobrá jako ta první, nakonec jsme rádi, že doma zůstaly všechny tři důležité body.
Hostinné je po šesti zápasech na pátém místě, dva body od prvního místa. Čekali jste jako nováčci soutěže takové postavení v tabulce?
Myslím si, že to tu nečekal vůbec nikdo. Pro fanoušky je to milé překvapení, pro nás je to samozřejmě fantastický výsledek a motivace makat dál. Doufejme, že se nám bude dařit držet se v horní polovině tabulky až do konce.
Vaše jméno se mimo fotbalu spojuje i s gamingem, ve kterém se věnujete hře Counter Strike. Co u vás momentálně hraje prim – fotbal nebo gaming?
Vždycky, až na určitá období, pro mě byl přednější fotbal. Teď tomu není jinak a pořád pro mě hraje tu hlavní roli, i když občas je poněkud složité skloubit obojí dohromady.
Jakým jste typem fotbalisty a počítačového hráče, potkávají se vaše styly hry v obou odvětvích?
Myslím si, že v těchto odvětvích stejný. V gamingu se snažím být lídrem, nevadí mi to. Ve fotbale, a to konkrétně od žáků až do konce dorostu, jsem se snažil o to samé. Teďka je trošičku rozdílná situace, v A týmu nejsem příliš dlouho a patřím k těm nejmladším, a tak se snažím sbírat zkušenosti, nechávat si radit a celkově dělat co nejvíce pro tým.
Přenesl jste si nějaké zkušenosti z fotbalu i do hraní, smysl pro týmovou spolupráci nebo něco podobného?
Určitě! A samozřejmě i naopak, v gamingu dělá 40% především komunikace, dalších 40% týmová práce a zbytek je o individualitách, řekl bych, že je to tak i ve fotbale. Takže bych řekl, že obojí mi v tomhle hodně pomáhá.
I na virtuální zápasy se asi musíte připravovat. Jsou si takové tréninky v něčem podobně s těmi fotbalovými?
Tréninky si jsou podobné, pokud vezmu v potaz trénink týmem. Poté je i druhá fáze a to je jenom individuální. V gamingu platí to, že musíte hrát a hrát a neustále se zlepšovat, abyste neztratil svou výkonnost. Myslím, že tohle platí i u fotbalu. Nebudete makat - nebudete se zlepšovat.
Do kolika let se dají aktivně hrát počítačové hry. Je to podobně jako ve fotbale, že zhruba po třicítce hráči ztrácejí výkonnost?
Je to různé, ale z větší části je to kolem třiceti let, jelikož po 28. roku života se už pomaličku zhoršují reflexy. Takže tady je to trošičku rozdílné od fotbalu, kde se věk k ukončení kariéry pohybuje okolo pětatřiceti let.
Vaši vrstevníci pravděpodobně neshledávají na gamingu nic zvláštního, jak ale na vaši herní činnost nahlíží starší generace?
Je fakt, že jsem za to byl ze začátku odsuzovaný a nikdo to nechápal. Vlastně jsem kvůli tomu vynechal i pár měsíců co se týče fotbalu. Odsuzován jsem byl kvůli tomu, že každý myslel, že jsem ve fotbale lepší jak v gamingu, no a celkově se fotbal s Counter Strikem nedá srovnávat, co se týče rozšířenosti, to chápu. Ale myslím si, že už to všichni chápou a nějak se s tím pomaličku smiřují, ono jim prakticky nic jiného nezbývá.
Baví vás i virtuální fotbal, nebo ten si nejlépe užijete pouze „v reálu“?
Co se týká virtuálního fotbalu, tak maximálně že si z kamarádama z týmu sedneme, dáme si pár her a tím to hasne. Fotbal si nelze užít jinak než přímo na hřišti.
O víkendu hraje Tatran s Roudnicí. Co od zápasu čekáte, jaký tipujete výsledek?
Zápas to bude těžký, v A třídě je každý zápas těžký. Není tu slabý soupeř, všichni jsou výborní na míči, běhaví a celkově šikovní. Každopádně si myslím, že my můžeme hrát s každým, a to je výhoda. Když do toho dáme každý 100% a budeme makat jako v posledních zápasech, tak zápas v Roudnici můžeme zvládnout a přivézt domů tři body.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.