Josef Starý svým úvodním gólem přispěl k výhře v derby

Ve státní svátek 17. listopadu oslaví hráč Borů Josef Starý své osmnáctiny a plnoletost. Předčasný dárek si již nadělil tento zálžník uplynulou neděli, kdy Bory porazily v derby Jívoví na jeho hřišti 5:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kdy nebo jak jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?
Když jsem byl malý, táta trénoval v Borech žáky. Chodil jsem s ním na tréninky a bokem si kopal. S míčem jsem trávil čas také na zahradě nebo v obýváku… Škody myslím nebyly moc velké.
Na jakém postu nastupujete?
Teď v mužích hraji krajního záložníka. V mládežnických kategoriích jsem většinu zápasů odehrál jako střední záložník, něco jsem odehrál i v útoku a na stoperovi.
Pamatujete si, kdy jste vstřelil svoji první branku?
V mladší přípravce proti Velké Bíteši. Byl to náš druhý zápas, 2:0 jsme zvítězili.
Kdy jste poprvé nastoupil za muže? Pamatujete si proti komu, výsledek?
Za áčko jsem párkrát naskočil na několik minut už loni. V základu jsem poprvé nastoupil letos v 1. kole v Radostíně. Prohráli jsme 2:3.
Hrál jste za jiný klub než jsou Bory?
V mladších žácích jsem rok odehrál ve Velkém Meziříčí, první dorostenecký rok v Radostíně. Dáno to bylo tím, že v Borech bylo dost fotbalistů ročníku 99 a já jako ročník 98 jsem se s nimi nevešel do kategorie.
Jak hodnotíte nedělní derby v Jívoví?
Zápas jsme nezačali podle představ. Jívoví se dostalo do dvou dobrých šancí, ale podržel nás brankář Martin Pokorný. Od gólu na 1:0 jsme byli lepším týmem, povedlo se nám přidat další góly a zápas jsme zaslouženě vyhráli. Škoda jen, že se nám nepovedlo udržet vzadu nulu.. Jívoví do soutěže nevstoupilo podle představ, ale mají mladý tým a myslím si, že výkonnostně ještě půjdou nahoru. Vyzdvihnout bych ještě chtěl, že celý zápas proběhl v duchu fair play – několikrát se hráči přiznali, že šel míč do zámezí od nich a podobně.
V derby jste vstřelil úvodní gól zápasu, jak padl?
Za půlkou mi faulovaný Milan Špaček přistrčil míč k lajně, rozhodčí citlivě ponechal výhodu a vznikla situace asi 3 na 3. Pak jsem si vzpomněl, jak mi jednou místní legenda Honza Karásek říkal, ať se nebojím a na něco si troufnu. Povedlo se mi obejít 2 hráče a byl jsem sám před gólmanem. Napoprvé jsem trochu zpanikařil a trefil jsem ho (ačkoli v reportáži trenér říká, že jsem nezaváhal), ale naštěstí se míč odrazil zpět ke mně a napodruhé už se vyšlo.
Byl jste zvolen hráčem kola. Jak se vám hrálo v tomto zápase?
Byl to rozhodně můj nejlepší zápas za muže. Prvních 25 minut se mi moc nedařilo, ale ten gól mi zvedl sebevědomí a hned se mi hrálo o mnoho lépe. Dobře se mi běhalo, ačkoli jsme k obědu měli kachnu. Dostal jsem se ještě do dvou dobrých šancí, které se daly proměnit.
Příští kolo odehrajete doma s Rozsochy, co od zápasu očekáváte?
Rozsochy nezačaly sezónu dobře a mohlo by se zdát, že jsme jasnými favority. Zápas se ale sám nevyhraje, nesmíme soupeře podcenit. Ve čtvrtém kole jsme v Bystřici, která tou dobou měla 0 bodů a velmi záporné skóre, prohráli.
Máte nějaký rituál před zápasem?
Individuální ne… Před zápasem má v kabině proslov kapitán Martin Vávra (jde mu to čím dál lépe). U střídaček si poté každý s každým plácne.
Co říká fotbalu vaše rodina či přítelkyně?
Je to nesmyslná hra, kde se 22 bláznů zbytečně honí za míčem.
Sportujete, máte nějaké koníčky ve volném čase?
Závodně hraji ještě stolní tenis, přes léto rád zajdu na tenis nebo jezdím na kole. Taky hraji na housle.
Studujete ještě?
Studuji na gymnáziu ve Velkém Meziříčí. Kam půjdu na VŠ zatím přesně nevím.
Oblíbený film nebo seriál?
Film Sedm, seriál Fargo
Oblíbené kluby, kterým fandíte?
Real Madrid, Chelsea, Ajax, u nás Brno.
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
Xabi Alonso, Luka Modrič
Oblíbené jídlo co vám nejvíce chutná?
Kuře na paprice.
Oblíbené pití?
Kofola
Čím je pro vás vlastně fotbal?
Fotbal je zábava. Kdyby mně nepřinášel radost, nehrál bych ho.
Co říkáte na portál fotbalunas.cz?
Super projekt. Pěkné zpestření hlavně pro všechny vesnické fotbalové týmy.
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.