Wolfgang Lorenz: Královskému Poříčí přeji hodně štěstí, my musíme zvednout hlavy a bojovat o postup letos znovu

O mnohých hvězdách loňské sezóně už možná neuslyšíme, o některých pak zase méně, ale pak jsou i tací, jejichž pověst neutichá. Třeba hráč loňského podzimu Wolfgang Lorenz (Baník Krásno) nehodlá svou úroveň nijak měnit, tedy leda k lepšímu. Na další úspěch mezi diváky dlouho čekat nemusel. Po skvělém výkonu proti Oloví se dostal do sestavy kolaa díky tomu jste mu opět dopřáli radost z další výhry, i přesto to, že začátek roku Krásnu příliš nevyšel. "Pokažený úvod nic nemění, stále hrajeme svou hru.", odmítá Wolfgang jakékoli poznamenání týmu po špatném startu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Wolfgangu, pojďme rovnou k úvodu sezóny, ten se Krásnu nikterak nevydařil, ovlivnilo to nějak tým?
Náladu v týmu to nijak neovlivnilo, hrajeme stále svoji hru. Věděli jsme, že body přijdou, jelikož ty předchozí zápasy nám nevyšly pouze výsledkově. Jak s Rychnovem, tak s Jindřichovicemi, jsme měli herně navrch, ale bohužel jak to ve fotbale chodí, nedáš, dostaneš.
Myslíte, že budete letos pomýšlet opět na nejvyšší příčky?
Model soutěže zůstal stejný i pro tuto sezónu, takže teď je důležité skončit v první pětce a pak půjdeme zápas od zápasu za postupem. Naše cíle se nezměnily a stále chceme hrát vyšší soutěž.
V minulém roce týmu utekl postup o kousek, jak to hráči snášeli?
Samozřejmě jsme byli všichni zklamaní, soutěž byla rozehraná dobře, bohužel závěrečné a zároveň ty nejdůležitější zápasy sezóny nám nevyšly úplně podle našich představ. A tak přeji touto cestou Královskému Poříčí hodně štěstí v 1.B třídě.
Může Vám letos tato zkušenost nějak pomoci?
Až na jaře se uvidá, jak moc jsme se poučili.
Proběhly v týmu přes léto nějaké změny?
Žádné změny neproběhly, pouze jsme soupisku doplnili o útočníka Martina Chmelíka, který se na hřišti výborně doplňuje s Lukášem Šeredou a dále brankáře Honzu Studničku, oba přišli z Horního Slavkova. Do party zapadli skvěle a budou pro nás velikou posilou, jak svými schopnostmi, tak zkušenostmi z Krajského přeboru.
Teď Vás čeká odveta za první zápas s překvapivě smolným koncem pro Baník. Vyrazíte do Rychnova, co od zápasu čekat?
Myslím, že nás Rychnov nemůže ničím překvapit, v prvním zápase jsme udělali tři chyby a dostali tři góly. I přes velikou převahu jsme nedokázali vstřelit ani gól, když se vyvarujeme zbytečných chyb a nenecháme soupeře, aby se dostal do zápasu, tak věřím, že vyhrajeme. A o góly se tentokrát už postará Šery, který se po nucené pauze vrací do sestavy.
Vraťme se ale trochu zpět. Jak byste ohodnotil zápas proti Oloví, konečně výhra...
Zápas proti Oloví jsme chtěli za každou cenu zvládnout a připsat si první tři body. Od začátku se vše vyvíjelo podle našich představ, rychlý gól, spousta dalších šancí, hezká kombinační hra. Soupeř sice po změně stran vyrovnal, ale my hned kontrovali dalším gólem a po červené kartě soupeře už to bylo snadné. Výhra nás hodně nakopla, v šatně jsme si zařvali nejdelší hymnu ve střední Evropě „Jó brambory" a teď hurá na Rychnov. (smích)
V kom vidíte největšího favorita letošního ročníku?
Favorita vyloženě nemám, ale o první pětce mám jasno. Stará Chodovská v prvních zápasech ukázala, že zápasy s ní nebudou žádnou procházkou růžovým sadem, dále jako každý rok Chodov, Lomnice, samozřejmě Krásno a pětku doplní Jindřichovice.
Co říkáte na nové týmy v soutěži, jak na Vás zatím působí?
Výsledkově Bukovany i St. Chodovskou samozřejmě sleduji, ale ještě jsme s nimi nehráli, tak nemohu soudit. Chodovská bude silná, jak ukázaly první zápasy. Je to tým z vyšší soutěže a budou se chtít rychle zase vrátit zpět. Bukovany jsou velká neznámá, tak uvidíme, co předvedou.
Posílit měl soutěž také Horní Slavkov, ten ale nakonec svou účast odřekl, co na to říkáte?
Nechci to komentovat, pro mě je to zklamání, na derby s nimi jsem se hrozně těšil. Hlavně mohlo být také více týmů, a tím i atraktivnější soutěž. Ale nepochybuji o tom, že k odhlášení měli své pádné důvody.
Wolfgangu, sledoval jste hlasování našich diváků tento týden?
Vaše stránky sleduji pravidelně a vždy mě potěší, když se dostanu do sestavy kola.
Hlasoval jste také?
Sám sobě hlasy nedávám, hlasoval jsem pro Michyho (pozn. red.: Petr Michalec), který svým parádním centrem posadil balón na hlavu Houskovi (pozn. red.: Jan Husák) a postaral se tak o první gól, bohužel Michy skončil s 0% těsně za mnou (smích).
Poslední otázka, máte pro naše čtenáře nějaký vzkaz?
Chtěl bych samozřejmě poděkovat za hlasy, které fanoušci dali nejen mě, ale také ostatním hráčům a poděkovat jménem celého týmu našim fanouškům za podporu a přízeň při zápasech doma i venku. Děkujeme.
Wolfgangu, já zase děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.