Půjdeme zápas od zápasu a uvidíme, na co to bude stačit, odmítá postupové ambice pacovské rezervy Lukáš Rybčák

Premiérovým vítězem ankety o Hráče kola se v novém soutěžním ročníku Poutník ligy stal pacovský špílmachr Lukáš Rybčák, který se jedním gólem podílel na zdolání pelhřimovského soka. Šikovný záložník povětšinou nastupuje za pacovský A tým, jeho výpomoc se však pacovskému béčku vždy velmi hodí. V rozhovoru Lukáš zavzpomínal na svá žákovská léta, kdy kopal žákovskou ligu za FK Tábor. Poodhalil i ambice pacovské juniorky v této sezóně, a také nechal trochu nahlédnout do svého soukromí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, mohl by jsi se čtenářům webu na úvod trochu představit? Co nejraději děláš, když zrovna nejsi na zeleném trávníku?
Je mi 28 let, volný čas trávím většinou s přáteli, rád cestuji, a co se týče pracovního života, přes 5 let pracuji ve financích na pozici obchodního vedoucího, plus spouštíme nový projekt na Vysočině (Hypo-portal.cz), do kterého hledám šikovné obchodníky (omlouvám se za menší spam).
Vzpomeneš si na první fotbalové krůčky? V kolika letech a kde jsi s fotbalem začínal?
S fotbalem jsem začínal v 10 letech, kdy jsem nastoupil do fotbalové třídy a reprezentoval MFK Vranov nad Topľou (SVK).
Ty jsi v mládežnickém věku působil kromě Pacova také v Táborsku. V jaké kategorii jsi za Táborsko hrál a v které soutěži jste působili? Utkvěl ti v paměti třeba nějaký povedený zápas?
Do Táborska, teda ještě do FK Tábor, jsem přišel v průběhu starších žáků, hned v první sezóně se postoupilo do 1. Ligy, což považuji asi za vrchol mé kariéry . Zahrát si v Edenu, nebo proti Spartě byl opravdu zážitek. Jako životní zápas si vzpomínám, kdy jsem se gólově podílel na porážce týmu Klatov. Bohužel se má střelecká ligová statistika zastavila na 1 gólu. V průběhu dorostu jsem se vrátil do Pacova (začala mě zlobit životospráva atd.).
Teď už pojďme do současnosti. O uplynulém víkendu rezerva Pacova přehrála silný tým Maratonu. Ty jsi vstřelil jednu branku, navíc si se dostal do sestavy kola, takže určitě spokojenost. Jak bys zápas zpětně zhodnotil a co rozhodlo o vašem vcelku jednoznačném vítězství?
Maraton je nevyzpytatelný soupeř a taky u nich hodně záleží jak se kluci zkušený sejdou, ale osobně si myslím, že větší hřiště jim dělá problémy, což rozhodlo i u nás v Pacově, kde Maraton dle mého názoru odpadnul fyzicky. Mě osobně se zápas hrál v pohodě, jen mě mrzí, že jsem těch gólu nevstřelil víc. Ale celkově spokojenost. Přece jenom sezóna je na začátku.
Juniorka Pacova v loňské sezóně působila v B třídě, účinkování v krajské soutěži bylo ale krajně nepovedené. Co čekat od nadcházející sezóny? Určitě budete patřit k favoritům na titul. Jsou vůbec v klubu po loňských zkušenostech postupové ambice?
Minulou sezónu jsem odehrál myslím málo zápasu na to, abych mohl celou sezónu zhodnotit, ale největší problém dle mého názoru byl v tom, že se hrálo skoro každý zápas v jiné sestavě a celkově po celou sezónu mužstvu chyběla osa týmu. Myslím si, že o postupu se tu vůbec nemluví, je třeba jít zápas od zápasu a až čas uvidí, k čemu by to bylo. Osobně si ale myslím, že naší juniorce sluší OP, který letos když se podívám na účastníky soutěže, vůbec nebude jednoduchý.
Ve středu jsi nastoupil za A tým ve Speřicích. Předpokládám, že v neděli nepojedeš s béčkem do Červené Řečice, ale nastoupíš za áčko proti Košeticícm. Jak se na tento derby zápas těšíš a jak myslíš, že duel s nováčkem A třídy dopadne?
Ano, ve středu jsme odehráli těžký zápas ve Speřicích a je třeba říct, že jsme po zásluze prohráli. Speřice hrály výborně a aspoň trochu nám vrátily poslední výsledky, které lépe vyzněly pro nás. Teď už se ale plně soustředíme na pikantní souboj s Košeticemi, na který se tu všichni těšíme a doufám, že se v neděli v podvečer bude v kabině zpívat vítězná hymna našeho mužstva!
Kterého týmového či individuálního úspěchu si v kariéře nejvíce ceníš?
Jak jsem psal výše co se povedlo v Táboře. Dále pak pěkného fotbalu, který jsme se super partou předváděli v dorostu v KP. A plus postupy do kraje. Víc mě nic nenapadá. Jo, vlastně si vzpomenu, když jsme jako parta vesničanů rozdrtili Pelhřimov u nich 5:0, to bylo super, jak to na nás řvali rodiče kluků (KP dorostu, vstřelil jsem 3 branky).
Kdyby jsi měl vyjmenovat své fotbalové přednosti, které by to byly? A je třeba něco, na čem bys rád ještě zapracoval, za jaké fotbalové neduhy tě trenér nejčastěji kárá?
Nevím, dříve rychlost, z toho jsem hodně čerpal ve své hře. No a co se týče nedostatků, tak dříve asi hra dozadu, ale tu jsem po přesunu z útoku do zálohy musel zlepšit prostě. Naši krajní beci ví .
Jsi fanouškem některého fotbalového klubu, případně máš nějaký fotbalový vzor? Kterému hráči od vás z týmu by ses chtěl třeba podobat?
Jsem fanouškem Arsenalu FC. Letos se mi podařilo se na Emirates stadium podívat a doufám, že to nebylo naposled. V Čechách je mi nejbližší Sparta, ale moc radosti mi poslední léta nedělá. Vzor? Dříve Milan Baroš, Tomáš Rosický, současně se mi líbí hra Alexise Sanchéze, to je neskutečný hráč. Podobat hráči od nás? To fakt netuším… Asi Gambimu ( R. Vítámvás ).
Teď jedna mimofotbalová. Na jaké místo na světě by ses rád někdy podíval a proč?
Do kokpitu F1, nesplněný dětský sen. Co se týče místa, nebere mě moc ježdění po památkách, ale je hodně míst, kam bych se chtěl podívat. Karibik, Austrálie, Florida….
Chtěl bys závěrem něco vzkázat svým fanouškům, potažmo fanouškům pacovského fotbalu?
Určitě. Chtěl bych moc poděkovat fanclubu, konkrétně Romo crew za hlasy a za jejich velkou podporu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.