Rozhovor s poličenským Messim Matějem Šedým

Poličná o víkendu přivítala na svém hřišti Tygry z Lužné. Domácí sice prohrávali, přesto hře i nadále dominovali a nakonec svému soupeři nasázeli úctyhodných osm branek. Velký podíl na vysoké výhře měl útočník Matěj Šedý, jenž ke kanonádě přispěl několika asistencemi. V našem hlasování o nejlepšího hráče kola předběhl Pavla Tvrdoně z Choryně a svého spoluhráče Petra Libosvára. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Matěji, gratulujeme k výhře v anketě. Věděl jsi o zařazení do nejlepší jedenáctky kola?
Děkuji moc, jednou už to přijít muselo. (smích) Kluci si nenechají nic pro sebe, takže ano, věděl.
Nebál ses, že v anketě potřetí v této sezoně zvítězí Tvůj pětigólový kolega z útoku Petr Libosvár a že se na Tebe opět nedostane?
Myslím si, že se konečně ukázala spravedlnost. Ano, Ringo už dvakrát vyhrál, ale ten už má své nejlepší léta za sebou a už bylo na čase, aby štafetu předal někomu dalšímu. I když musím uznat, že mu to teďka střílelo.
S Lužnou jste díky penaltě prohrávali, ale ještě do poločasu jste se trefili šestkrát a nakonec jste Tygrům nasázeli osm branek. Ulehčili vám to hosté nebo jste předvedli prostě perfektní výkon?
Hráli jsme od začátku svůj fotbal, a proto jsme taky vyhráli. Nevím jestli po perfektním výkonu, ale hráli jsme s pohodou, nehádali se, vytvářeli si hodně šancí a 8 míčů skončilo v síti. A určitě si nemyslím, že by nám to Tygři nějak ulehčovali, celý zápas jsme byli lepším celkem.
Trenéru Valovi jste tak nadělili pěkný narozeninový dárek v podobě tří bodů a gólové nadílky. Byl s vaším výkonem spokojen?
Taková gólová nadílka, ještě v den narození? No, lepší oslavu narozenin si snad ani přát nemohl. (smích) Je pravda, že jsme si těsně před hvizdem rozhodčího řekli, že tenhle zápas hrajeme pro tréňu a fungovalo to, byl z toho parádní hokej.
Sám ses do střeleckých statistik nezapsal, přesto jsi hned čtyřikrát asistoval u branek Petra Libosvára. Vzpomeneš si, jak ke gólovým situacím došlo?
Pravdou je, že jsem asistoval u všech jeho branek. I při prvním gólu jsem se jako zkušený hlavičkář dostal k hlavičce, kde mě nechtíc trefil balón a dostal se k Ringovi na nohu, který nekompromisně nakopl balón do břevna po jehož odrazu trefil gólmana hostí, který si dal "vlastní gól". Další tři byly víceméně do prázdné branky, kde jsem utekl po straně a našel osamoceného Ringa. Poslední padl po mém stříleném pokusu z velkého úhlu, který nedokázal gólman zkrotit a jen ho vyrazil před sebe, kde byl nachystaný Ringo. Ve správný čas na správném místě. V tomhle zápase šla krásně vidět sehranost nás dvou, na které jsme tak dlouze a usilovně pracovali.
V tomto ročníku máš na svém kontě pět zásahů. Není to na útočníka málo?
Golů moc sice nepadlo, ale za poslední dva zápasy mám 7 asistencí a nějakou tu zařízenou penaltu. Goly si nechávám na příští sezónu, které přijdou s mými novými střelkami, které si v nejbližší době objednám. (smích) Takže se máme na co těšit.
Jak jsi osobně spokojen s průběžným umístěním na čtvrté příčce?
Není to to pravé ořechové, co bych čekal, ale nejsem ani zklamaný. Měli jsme dost dobrých zápasů, ale bohužel se to střídalo i s těma horšíma/průměrnýma.
V posledních dvou kolech na vás čekají těžcí soupeři, nejprve pocestujete do Semetína a poté doma přivítáte Choryni. Myslíš si, že tyto ve formě hrající týmy dokážete porazit a ještě vystoupat v tabulce výše?
Jednoduchá matematika, to máme 2 zápasy, 3+3 je 6 bodů, hotovo. Takže snad i nějaká ta lepší příčka je furt ve hře.
Jsi odchovancem Poličné, kde nastupuješ od malička. Napadlo Tě někdy zkusit si zahrát v jiném prostředí? Případně vyšší soutěž v budoucnu?
Nebudu říkat, že mě to nenapadlo i nějaké nabídky byly, ale jsem v Poličné spokojený a nepřemýšlím o odchodu. Poličná je můj domov, kluci jsou moje druhá rodina a vyšší soutěž si zahraji za pár let s nimi.
V Bynině chytá Tvůj bratr Jakub, kterého se Ti nedávno podařilo poprvé překonat. Jaké to je nastupovat proti svému sourozenci, se kterým jsi od malička hrával v Poličné?
Tak určitě je to vyhecované až na kost, jak v zápase tak mimo něj, ale aspoň mi to v zápase dodává sílu. V takovém zápase nechci na prohru ani pomýšlet, hlavní prioritou je vyhrát a dokázat mu, že opuštěním Poličné udělal chybu, samozřejmě se to vždycky nepovede, ale kdyby si svojí chybu uvědomil, tak nějaké místo na střídačce bychom pro něj furt našli. (smích)
Máš fotbalový vzor a oblíbený klub?
No, ne jen tak, pro nic za nic se mi říká poličenský Messi, tak je to myslím jasné. (smích) Jinak Barcelona a jejich styl fotbalu, ti co tomu fotbalu moc nerozumí, tomu říkají uspávací taktika ala házená, ale tak jak říkám: nerozumí tomu. (smích)
Sleduješ právě probíhající Mistrovství Evropy ve Francii? Co říkáš na náš duel se Španělskem?
Když je čas, tak se dívám. Zápas se Španělskem jsem zrovna nestihl, tedy jen malou chvilku. Zápas dopadl dle mého očekávání, i když jsem čekal větší nářez, ale nakonec z toho byl napínavý zápas do posledních minut, kde nám to nakonec spadlo. Takový gól z posledních minut je musí asi hrozně mrzet. Přes Chorvaty bude taky těžká cesta, já to spíše vidím na postup ze 3. místa před Tureckem.
Který tým Tě zatím překvapil a který naopak zklamal?
Největší překvapení Island, přeji jim postup. A největší zklamání snad asi Švédsko s Belgií, ale ještě je moc brzo na předbíhání.
Matěji, klasická otázka na konec. Sleduješ náš web www.fotbalunas.cz? Vylepšil bys na něm něco?
Sledovat sleduji, ale že by nějak aktivně, to se říct nedá, ale určitě je to dobrá věc, za kterou vám děkuji. Myslím si, že je furt co vylepšovat, ale abych Vám řekl co, tak na tohle moc dobrý nejsem, vy jste kluci šikovní, vy na to určitě přijdete. (smích)
Chtěl bys na konec někomu něco vzkázat?
Za prvé bych chtěl poděkovat všem svým fanouškům po celém světě, kteří mi poslali hlasy, velice si toho vážím. Za druhé bych chtěl poděkovat svým fanynkám, které mě doprovází skoro na každý zápas a dodávají mi hodně sil. (smích) Na závěr bych poděkoval Vám za rozhovor, pozdravil kluky z týmu FC Poličná a zase brzy na shledanou!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.