Žádnou hlasovací kampaň jsem nepořádal, tohle se mi stává jednou za 5 let, komentuje své vítězství v anketě neplachovský Šafář

Předposlední kolo se Šafářovi povedlo na výbornou a hlasující ho dokonce označili za Muže kola! Petr Šafář je neplachovským patriotem, neboť v mužích hrál pouze tam. Proto je pochopitelný i jeho sen zakončit svoji kariéru otevřením nového neplachovského stadionu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Fanoušci vás zvolili Mužem předposledního kola. Byl od vás jeden z těch top zápasů? Minimálně vaše produktivita byla vynikající.
Co se týče fanoušků, nepočítal jsem, že bych mohl někdy dostat tolik hlasů. Přeci jenom ne každý sleduje internet nebo dokonce hlasuje a žádnou „hlasovací kampaň“ jsem nepořádal, proto je to příjemné překvapení. Jestli to byl top zápas, nikoliv, byl to top druhý poločas. To se mi stává jednou za 5 let.
Po prvním poločase jste hráli s Temelínem bez branek, věřil jste, že po přestávce vstřelíte čtyři branky a v klidu vyhrajete?
Do utkání jsme šli s vědomím bodovat a to nejlépe vyhrát, protože je situace kolem sestupu nejasná a plný počet by nám dával větší naději. I když našim útočníkům věřím, tak představa 4 branek nebyla po prvním poločase na pořadu dne, přesto byl druhý poločas produktivní nejenom na šance, ale i na vstřelené branky.
Před posledním kolem v Nové Vsi jsou kolem sestupu spousty nejasností. Do Nové Vsi určitě nepojedete utkání jen odehrát.
Od postupu do OP jsme věděli, že budeme hrát o setrvání, proto je každý zápas důležitý a je o co hrát. Nová Ves je nejlepší tým, což jsme poznali hned v 1. kole, kdy jsme hráli předehrávku a přestože jsme nedostali výprask, přejeli nás rozdílem třídy.
Myslíte, že by vám mohl pomoc i fakt, že Nová Ves je již jistým vítězem OP a tak by mohla k utkání přistoupit laxněji?
To záleží hlavně na Nové Vsi, jak k tomu přistoupí. Ano, čistě teoretický by mohli nasadit „B-čko“ a utkání by se mohlo stát „hratelnějším“. Tak či tak, my jedeme s plným zásobníkem a budeme střílet ostrými (pevně v to doufám). Jelikož je boj o záchranu otevřený a týmy jako Nové Hrady či Hrdějovice B si zápas pohlídají, nezbývá nám nic jiného než se pokusit o překvapení kola.
Do sezóny jste vstupovali do OP jako nováček a mnoho lidí vás tipovala jako jasného sestupujícího. Panuje s probíhajícím ročníkem spokojenost nebo jste měli mít více bodů?
Na začátku sezóny byl cíl jasný , tj. pokusit se setrvat v OP. Věděli jsme, že to nebude jednoduchý a že to budeme muset zvládnout prakticky ve stejné sestavě jako ve III. třídě. Nyní na sklonku sezóny víme, že jsme mohli a měli získat více bodů (minimálně z obou zápasů se Čtyřmi Dvory B). Suma sumárum, celkově máme tolik bodů, na kolik herně máme. (úsměv)
Na jaře se vám daří méně než na podzim. Kde hledat hlavní příčiny? „Drahotěšické vyhnanství“ nebo odchod střelce Píchy?
Bodově nikoliv, po podzimu jsme měli 14 bodů a nyní máme 30 bodů, ale po herní stránce byl podzim přeci jenom lepší. Příčin je mnoho, málo lidí, neproměňování šancí a dle mého názoru je největší příčinou změna domácího prostředí. Na neplachovský „Nou Camp“ jsme byly zvyklý a je veliká škoda, že jsme byli nuceni tento stánek opustit. Na druhou stranu v „lese“ v Drahotěšicích to není špatné a každým zápasem se hrací plocha zlepšuje.
Kde vůbec budete hrát své domácí zápasy v budoucnosti? Třeba již příští ročník.
To je otázka, na kterou neznám přesnou odpověď. Záleží také, jestli se udržíme v OP. Nové neplachovské hřiště se kvůli legislativním průtahům stále nestaví, ale za určitých podmínek bychom mohli do tří let opět hrát na domácím prostředí.
Na jakém postu vy osobně hrajete nejraději?
Většinu času jsem strávil na levém záložníkovi, přestože jsem pravák a pamatuji na první zápasy, kdy jsem se s tímto postem srovnával. Obecně mi sedí jakákoliv záloha, ale poslední dobou jsem nabral zkušenosti ve střední záloze, kde mě to také bavilo. Rád bych zkusil útok, ale tam mě naše duo „Malkin“ a „Ovečkin“ (Dušák M. a Švec P.) asi nepustí.
Jste již zkušeným fotbalistou. Jaká byla vaše předchozí kariéra?
Kariéra je poměrně jednoduchá, začal jsem ve 3. třídě v Neplachově, kdy jsme měli starší žáky, ale po roce se žáci zrušili. Opětovně jsem začal v 7. tříde v Ševětíně, kde jsem byl až do dorostu. Z dorostu jsem se vrátil k mužům do rodného Neplachova, kde hraji doposud.
A kde kariéru zakončíte, již naplánované máte?
No, v Barceloně to zcela jistě nebude, bohužel. Pár sezón bych chtěl v Neplachově odehrát a zakončení bych viděl na novém neplachovském stánku.
Sledujete fotbalové EURO, koho tipujete na vítězství?
Euro sleduji a favoritů je hodně, ale přikláním se ke Španělsku nebo domácí Francii. Našemu týmu mohu pouze fandit, ale na špičku prostě nemáme.
Co jste říkal na včerejší infarktový závěr právě Česka s Chorvatskem?
První poločas byl koukatelný pouze pro opravdového nadšence. Zásadním zlomem bylo střídání Škody a Modriče a možná i chování fanoušků a přerušení, které nám zjevně pomohlo. Bod nám uchovává naději, tak uvidíme, jak se poperou s Tureckem. Trochu nechápu sudího, který nepískal zákroky na Lafatu, ale je vidět, že i sudí na top úrovni dělají chyby.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.