V této sezóně mě všechno trefuje a nějak to končí vždy v bráně, směje se hráč kola Jakub Novák!

Již deset zásahů ma na svém kontě bernartický Jakub Novák. Na tom by nebylo zas tak nic překvapivého, kdyby však nenastupoval na postu stopera. Opravdu úctyhodná střelecká forma, kterou velkou měrou přispěl k výborné sezóně Bernartic!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji již ke druhému vítězství v anketě o hráče kola. Z prvního titulu jste byl překvapen, nyní se již asi dalo očekávat, že vás výhra nemine, když se podíváme, s jakou vervou se pustili Bernartičtí na jaře do hlasování…
No je pravda, že když už se z našeho týmu někdo dostane do sestavy kola, tak je velká šance, že vyhraje, takže když jsem zjistil, že jsem tam z našeho týmu sám, tak máte pravdu, že se to dalo očekávat (úsměv).
V prvním rozhovoru jste řekl, že je vaším cílem skončit v první čtyřce, což se vám nadmíru podařilo, takže panuje spokojenost s končící sezónou?
Určitě, chtěl jsem zabojovat o druhé místo, což se nám povedlo, protože jsme měli neskutečnou sérii, která skončila až ve Vacově, jinak jsme na jaře všechny zápasy vyhráli. Takže jsme na druhém místě s celkem solidním náskokem na třetího a myslím, že to náležitě oslavíme.
Který ze zápasů byste zhodnotil jako nejpovedenější z hlediska týmového výkonu?
Tak v tom mám naprosto jasno, byl to zápas doma s Protivínem, kde jsme vítězi naší skupiny připravili (zatím) jedinou porážku. V prvním poločase jsme možná byli o něco horší, ale dozadu jsme hráli poctivě a dali tři góly. Druhý poločas jsme Protivín do žádné věší šance nepustili, a sami jsme jeden gól přidali.
Minule jste měl na svém kontě tři góly, nyní jich máte již deset, což je na obránce opravdu parádní číslo! Neuvažujete při své střelecké formě o změně postu na nějaký více ofenzivní?
Musím říct, že jsem opravdu nečekal, že bych mohl dát někdy za sezónu 10 gólů. Tuhle sezónu mě všechno trefuje a nějak to skončí v bráně (smích). A ohledně té změny postu, neříkám, že bych si to nechtěl zkusit, ale já vím, kde mám své místo a to se nezmění, jelikož vepředu máme šikovnější hráče, kteří umí zakončit i nohou (smích).
Který ze svých gólů považujete za nejdůležitější, a který za nejhezčí?
Nejdůležitější nevím, ale největší radost jsem měl z gólu proti Sezimáku, když ho ještě trénoval náš současný trenér Petr Vašíček. Skóre bylo 0:0 a asi v 85. minutě jsem dal vítězný gól. A z ještě jednoho jsem měl velkou radost a to byl zápas s milevskou rezervou na podzim, když jsem v 89. minutě dal gól na 3:2 a vyhráli jsme. Za nejhezčí to vím přesně. To bylo v dobách, když jsme postoupili do 1. A třídy a já jsem neměl zrovna dobrý začátek. Moc jsem nestíhal a hrál jsem špatně, takže jsem chvíli hrál spíše za bernartický B-tým, kde mi dal šanci trenér s licencí Honza Psohlavec. No a já se v jednom zápase zpoza šestnáctky "ukopl" levačkou a trefil jsem levý horní roh, když se míč otřel o břevno i tyč. I díky tomuto gólu jsem se vrátil zpět do A-týmu.
Nezačaly se vám teď hrnout nabídky z jiných týmů? Přeci jen, asi každý trenér by chtěl mít v kádru takto gólového obránce…
O tom nic nevím, to je spíše otázka na mého agenta (smích).
Věříte, že pokud se vám V Bernarticích podaří udržet kádr pohromadě, může z toho být v příští sezóně znovu útok na postup?
Proč ne, když se nám povede začátek, tak nic není nemožné.
Blíží se krátká letní pauza, už víte, jak budete regenerovat před startem nové sezóny?
Na regeneraci asi nebude moc čas, jelikož sezóna začíná celkem brzy, takže i příprava začne dříve, ale já jsem pro, aby se začalo co nejdříve, abych se stále hýbal.
Kterou zemi tipujete na vítěze Mistrovství Evropy?
Před začátkem jsem tipoval Francii. Zatím jim to moc nejde, ale všichni favoriti se zatím trápí, takže věřím dále Francii.
Po takto úspěšné sezóně bude asi dokopná v Bernarticích asi taky hodně povedená?
Jo to určitě bude, zvlášť když jsme tolikrát vyhráli hráče kola, takže kasa se naplnila celkem slušně, za to by vám náš pokladník určitě chtěl poděkovat (smích).
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů!
Děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.