To, že Světlá sestoupila, je velká a neodpustitelná chyba, moc jsem se těšila na Derby s Ledčí, uzavírá sezónu Světlé vedoucí Hana Štrosová

Poslední kola fotbalových soutěží bývají specifická v tom, že jakmile je soutěž odehrána, tak se hráči po víkendových rozlučkách rozutečou plnit rodinné nebo pracovní resty a zmizí na dovolené, školení či služební cesty, které kvůli fotbalu nestíhali. Pro sportovní novináře a weby je pak problém je zastihnout kvůli vyjádření či rozhovoru. Příkladem je i závěrečný rozhovor s Hráčem kola. Miroslav Křikava si plní výše zmíněné povinnosti, a tak rozhovor za něj vzala osoba asi nejpovolanější, která celou, nakonec neúspěšnou, sezónu Světlé sledovala z pozice vedoucí - Hanka Štrosová.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Závěrečný rozhovor s Hráčem kola nás zavede do Světlé nad Sázavou. Hráčem 26. kola se stal čtyřgólový kanonýr posledního hracího víkendu Miroslav Křikava. Bohužel jsme Miroslava nezastihli. Ale abychom vás neochudili o rozhovor ze světelského klubu, vzala to na sebe vedoucí Hana Štrosová :) Hanko gratuluji klubu k zisku Hráče kola, předpokládám však, že byste ho vyměnili za setrvání v soutěži, že - rvali jste se s Jaroměřicemi a Žirovnicí až do konce, ale nepomohla ani závěrečná výhra nad Okříškami – jaký to byl zápas?
Při zápase s Okříškami podle mě už o nic nešlo, protože se soutěž rozhodla dříve a poslední zápasy si všichni uhráli, to co potřebovali.
Vaše všechny branky obstaral právě Miroslav Křikava, ten poslední v samotném závěru. Kdy se někomu ve Světlé povedl naposledy takový husarský kousek ?
Míra je svůj a bylo očividně vidět hlavně i proti Bíteši, že mu post útočníka, kterého hrál celý život, sedí. V záloze se trápil a spíše většinu zápasu hrál v defenzivě a to pro něj není. Je jasné, že když Míra hraje na hrotu, tak ty góly dávat umí, i když poslední zápas s Okříškami, jak jsem již zmínila, byl o ničem jiném.
Nechme stranou Vaši Bohemku – jak hodnotíte zbytek týmů v letošním KP: co říkáte na postup Bíteše, stíhačku Humpolce a kdo další Vás mile či nemile překvapil?
Bíteši postup přeji, od začátku sezóny si šla za svým cílem a bez většího zakolísání uspěla. Humpolec podle mého názoru měl jako aspirant na postup slabší podzim, o divizi se snaží už déle a opět jim to v závěru nevyšlo. Já jsem je viděla na jaře u nás, kde mě zklamali, čekala jsem od nich lepší výkon a vyhráli až v závěru utkání jedním gólem z penalty. Mile mě překvapilo béčko Meziříčí, které skončilo čtvrté - měli mladý a perspektivní kádr. Nemile mě překvapil Herálec, který po loňské vydařené sezóně spadl.
A co říkáte na trio sestupujících Herálec, Brod (který spadl na dvou frontách) a hlavně tedy Světlá…?
Opět můžu hodnotit soupeře jen podle zápasů, které hráli s námi, ale Herálec se mi svou bojovností a důrazem, líbil více než Brod. I když nechápu, jak je možné, že Brod se svou velkou mládežnickou základnou sestoupil v obou soutěžích. Ve Světlé jsem u fotbalu od malička a sestup mě bolí, hlavně když jsem byla i postupu jako vedoucí a viděla, jak se na něj v minulých letech tým nadřel.
Dlouho to vypadalo, že soutěž udržíte. Pak však přišel útlum, odchod trenéra Poláka atd. – co podle Vás rozhodlo o sestupu Světlé?
Na tuto otázku si myslím, i podle názoru ostatních, že vím odpověď. Už po podzimní části nebyla situace v týmu zrovna růžová. Na tuto situaci mělo zareagovat vedení a trenér dříve. Podle mého názoru měl trenér Polák, když už, tak rezignovat dříve, aby se s tím dalo ještě něco dělat. Dvě kola do konce je příliš pozdě zachraňovat soutěž, hlavně když známe soupeře a tušili jsme, že si krajský přebor dobře pohlídají. Po podzimí části mělo dojít k povolání hráčů Císaře a Štrose, kteří byli odejiti do Leštiny a za léta, co bojovali za Světlou a nikdy na ni nezanevřeli, jim bylo naznačeno, že se najednou nehodí do týmu. Byli nahrazeni hráči na hostování, kterým Světlá zrovna k srdci nepřirostla a sotva se dostavili na utkání, natož trénink. Když by tomu tak nebylo, Světlá by podle mě krajský přebor na 100% neopustila. K hráčům světelského týmu se nedá tolik vyčítat, protože každý hrál a bojoval podle svých možností. Najednou se mezi nimi i srdcaři, kterým zmíněný sestup není vůbec lhostejný.
Naopak do KP postoupil regionální posázavský rival z Ledče, je ten sestup o to bolavější?
Kdepak, vždyť podle kompetence všech by mělo být přáno, aby se tu opět hrálo Derby. Ledeč si svou krizi zažila a postup zasloužila. Má mladý mančaft, který může v pohodě hrát krajský přebor, opravdu jim to přeji. A to, že Světlá sestoupila, je velká a neodpustitelná chyba.
Dokážete předpovědět, jaká bude ta příští sezóna ve Světlé? Podaří se kádr udržet, stabilizovat a postoupit, nebo naopak čekáte odliv důležitých hráčů (Ledeč, HB apod.) a problémy A týmu?
Přála bych Světlé nového kvalitního a nezaujatého trenéra, který by do týmu přivedl nový impuls a dokázal ho stabilizovat. Jelikož současný stav není rozhodně ideální. Samozřejmě budu fandit Světlé a budu doufat, že se brzy půjdu podívat na derby Světlá – Ledeč v krajském přeboru. Odliv dvou zmíněných hráčů již nastal, protože dosud se nesmířili s tím, jak s nimi klub naložil.
Pojďme od chmurných věcí! Jak znám Světlou, tak jste to spláchly Na Zastávce, či v jiné občerstvovací stanici a jde se dál.. Sledujete Euro – co dosavadním výsledkům říkáte a komu kromě Čechů fandíte – kdo je Vám svým stylem sympatický?
Doba, kdy se zapíjela prohra i výhra celého týmu, už je pryč. Doufám, že se tu opět vytvoří takové podmínky, které budou pro kluky ideální a opět na to pivo v hojném počtu zajdeme. Mě osobně EURO docela zklamalo, protože padá hrozně málo gólů a to je to co se mi nelíbí ani u Světlé. Hraje se opatrný fotbal svázaný taktikou a ne útočná hra pro diváky. Nemám vyloženě vyhrazené mužstvo, kterému bych fandila, ale ráda se dívám na vyhrocené a bojovné utkání se spoustou šancí na obě strany.
co říkáte na náš nároďák - zatím žádná sláva, že?
Český tým mě zatím nějak nenadchl. Hlavně trenér Vrba, který v Plzni prosazoval útočný a odvážný fotbal. Velký úspěch by byl postup ze skupiny.
Hanko díky, že jste rozhovoru ujala, děkuji za celosezónní spolupráci a přeji fajn léto!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 SK Huhtamaki Okříšky 14 31:18 28
2 SK Fotbalová škola Třebíč 14 58:18 27
3 FC Chotěboř 14 29:15 27
4 TJ Slovan Kamenice nad Lipou 14 29:22 24
5 TJ Sapeli Polná 14 20:15 23
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Hobza 17
2 Vojtěch Bence 14
3 Michal Šmarda 11
4 Martin Dvořák 9
5 Tomáš Zacha 7
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Libor Bačkovský 47 50,0% 0
2 Petr Kříž 46 50,5% 1
3 Radek Přivratský 45 45,9% 0
4 Ondřej Přibyl 44 44,9% 0
5 Michal Zikmund 44 45,4% 1
Zobrazit celou tabulku