Michal Kekelák - Jsem rád, když má příprava nějakou logiku a odehrává se na hřišti s míčem

 

 Michal Kekelák se stal hráčem 13.kola. Když jsme Michala požádali o rozhovor, tak nám rád vyhověl.

 

 

 

S fotbalem začal v Malšově Lhotě, když mu bylo 11 let. Nastupoval necelý rok na postu levého obránce. Při trénincích se neustále stavěl do brány a také v ní už zůstal. V dorosteneckém věku si ho všimla Třebeš, kde strávil krásné dva roky ve starším dorostu. V kategorii mužů si prošel kluby, jako je Lhota pod Libčany (KP), Třebechovice p/O (1.A třída) a Vysoká n/L (1.B třída). Poté se vrátil zpět do Malšovy Lhoty, protože ho časově tížilo zaměstnání a na fotbal bohužel nebyl čas. Nyní se snad blýská na lepší časy.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Podruhé za sebou hráčem kola. Co na to říkáš?
Tentokrát si toho vážím přeci jen více. S naprostou jistotou mohu říct, že se jednalo o nejtěžší utkání této sezony. Je to taková satisfakce za to, jak mi přátelé a známí tvrdili, že tam dostaneme "rychtu." Rozhodně musím vyzdvihnout výkon celého mužstva, neskutečně obětavý výkon na hranici fyzických možností.
Hráče kola jsi vyhrál za zápas v Hostinném. Popsal jsi je jako silné mužstvo. Potvrdilo Hostinné tvé předpoklady?
A také jsem se nepletl, Hostinné zdobí výborná kombinace, hráči se nezbavují míče, chtějí hrát. Skvěle přenáší hru, a co mě osobně překvapilo, tak to bylo následné zpracování a okamžitá přímočarost do zakončení. Pro mě je to nejlepší celek soutěže a umím si tuto hru představit o soutěž výše.
V tomto zápase sis opět hodně zachytal. Chytil jsi i penaltu. Jak to bylo?
Hostující R. Polák si hledal prostor na centr a bohužel se stopeři seběhli tak nešťastně, že ho vzali do kleští a jeden z nich ho nejspíše i kopl při snaze odehrát míč, bylo to ve velké rychlosti, soustředil jsem se spíše na míč. A co se týče samotné penalty, tak jsem čekal do poslední chvíle na pohyb a vytočení kotníku hráče. Vystihl jsem stranu, míč mi letěl pod tělo po pravé ruce a tak jsem ho takovým neohrabaným způsobem vyškrábl, bohužel přímo k dobíhajícímu hráči, který ale naštěstí pod tlakem dobíhajících hráčů branku netrefil. Hodně mě to nakoplo a po zbytek zápasu jsem si hodně věřil. Co se týče zákroků ve zbytku zápasu, tak se hodně jednalo o střelbu z hranice pokutového území, hodně nás tím domácí překvapili, prakticky jakmile se naskytla skulinka, tak z toho byla střela. Opět musím vyzdvihnout obranu, kluci mi skákali do střel a několik jich nepříjemně schytali. Takhle má vypadat týmový výkon.
Dokud jste nedali druhý gól, tak domácí měli několik šancí. Byly nějaké, co bys mohl popsat?
Snad největší byla po rohu, když se mi rozestoupila obrana a domácí útočník zcela sám hlavičkoval na přední tyč, díkybohu přímo mně do náruče. Chvilku poté si to skvěle útočníci narazili na hranici velkého vápna a najednou se na mě jeden z nich řítil sám, ale jeho pokus na zadní tyč přes mou stojnou nohu jen těsně minul tyč. Sotva jsem odkopl míč, tak opět přišla svižná kombinace a neskutečná rána z dvaceti metrů k tyči, kterou jsem vyrazil a jen těsně před dobíhajícími hráči schoval pod sebe. Šancí bylo opravdu hodně.
Jaký jsi typ gólmana? Zavřený na brankové čáře? Nebo máš rád pod kontrolou celé vápno?
Určitě jsem jistější na čáře, ale moderní fotbal bohužel pro mě vyžaduje větší zapojení brankáře do hry a pokrýt větší prostor, než jen čáru, tak se snažím pomáhat, co to jde. Určitě je to obrovská úleva pro obranu, když brankář umí sebrat i těžší centr do vápna.
Dal jsi někdy jako gólman gól?
V dorosteneckém věku jich bylo hodně z penalt a přímých kopů. V mužské kategorii jen jeden při výkopu z ruky. Shodou okolností je to tento týden přesně tři roky, co se mi to podařilo. Jednalo se o utkání III. třídy Třebeš B - Malšova Lhota. Běžela třetí minuta druhé půle, když jsem viděl, že se mi rozbíhá útočník, tak jsem to jen vykopl, co nejdál. Na hranici šestnáctky to skočilo, brankář to podcenil, a že jsem vstřelil branku, mi došlo až poté, co na mě naskákali spoluhráči. Utkání jsme tehdy nakonec vyhráli 1:2, můj gól byl vyrovnávací na 1:1.
Kdybys mohl kopnout v zápase trestňák. Šel bys? Nebo to není tvá parketa?
Určitě bych šel, baví mě to, ale muselo by to být za rozhodnutého stavu před koncem. Člověk pak trefí zeď a je z toho pěkná show. V Předměřicích pro to navíc ani není prostor, když máte v týmu takové hráče, jako je Frank, Šmarda nebo Hronek. Ti kopou trestňáky skvěle.
Když si postavíš zeď, chceš pořád vidět balón? Nebo se postavíš malinko za zeď a spoléháš na reflexy?
Vůbec tohle neřeším, postavím si zeď, a buď míč vidím, nebo ne. Většinou spoléhám na reflexy.
Dostal jsi někdy nějaký kuriózní gól?
No...asi ten nejkurióznější jsem dostal minulý měsíc v Jičíně. Útočník vystřelil bodlem z poměrně malé vzdálenosti a trefil mě na břicho, míč se ale neustále i v mé náruči točil a nedostatečně jsem ho přimáčkl do koše. Vypadl mi skrze lokty pod nohy a mezi nohama se dokutálel za brankovou čáru. To jsem si s prominutím přišel, jako blbeček. Diváci si to následně pěkně vychutnali a dali mi to vypít, až do dna.
Měl jsi někdy v kariéře gólmanské tréninky?
Měl, začalo to v dorostu, kdy se mně s ostatními kluky v Třebši věnoval Milan Švagre. Vyzkoušel jsem si i přípravu v Nové Pace, kde se mi věnoval pan Zajíc. Musím říci, že tohle mi teď hodně chybí, proto se teď sám snažím trénovat s dorostencem v Předměřicích a něco mu předat, když je na to čas.
V posledním kole hrajete v Hlušicích. Je to souboj o konečné čtvrté místo. Je to motivace vyhrát?
Víme o tom a čtvrté místo chceme uhájit. Nevím, jestli někdo chce zakončit sezonu porážkou, ale já rozhodně ne a udělám pro to vše. Navíc čtvrtá příčka odděluje horní polovinu tabulky od té spodní, kdo by chtěl být dole. :)
Co víš o Hlušicích? Jak na tebe na jaře působí?
Hlušice pokud se nepletu, měly ze začátku jara absenci opor, které už hrají a je to na obrazu hry znát. Hra má myšlenku a zkušenost v kádru Hlušic je cítit. Od vysoké porážky na Lokádě se Hlušice vzchopily a v základní hrací době prohráli jen jednou. Navíc doma porazili Lokomotivu a Jičín B, což je pro nás obrovský vykřičník.
Zachytáš si?
Očekávám, že si zachytám, jedná se o poslední kolo, které asi už nebude tak těsně svázané taktikou a podle zpráv z kabiny, mají Hlušice nachystané posvícení, přijde hodně diváků a rozhodně se domácí budou snažit ukázat. Na utkání se těším.
Bude po zápase rozlučka?
Rozlučku máme nachystanou hned po utkání v domácích podmínkách na hřišti v Předměřicích. Už se všichni těšíme na limonádu. :)
Už jsi s někým jednal o příští sezoně?
Nejednal, přijde mi to v průběhu sezóny nekorektní vůči klubu, ale mám i pochopení, že si kluby chtějí co nejdříve zajistit hráče pro příští sezonu. Nabídky mám aktuálně čtyři, ale na rovinu říkám, že bych rád pokračoval v Předměřicích. Jsem zde spokojený a je tu skvělá parta kluků.
Jak zvládáš předsezónní přípravy? Nevadí ti dřina?
Nevadí, ale jsem rád, když má příprava nějakou logiku a odehrává se na hřišti s míčem. Rád se kousnu, vím, že to dělám pro sebe a můžu z toho pak těžit.
Těšíš se na konec sezony?
Netěším, ještě bych si klidně dal pět kol. Ale přijde léto a s ním spojené turnaje, tak zahálet nebudu a letní pauza je navíc krátká.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.