Je dobře, že anketu Hráč kola konečně vyhrál fotbalista, komentuje s nadsázkou své vítězství v anketě počátecký kanonýr Jirka Smejkal

I poslední kolo Poutník ligy má svou hvězdu. Vaše hlasy rozhodly o tom, že se jí stal počátecký kanonýr Jiří Smejkal. Zkušený útočník, který dlouhodobě patří k elitním okresním střelcům, zazářil v zápase proti Ústrašínu, ve kterém potvrdil své střelecké kvality, když dvěma góly přispěl k přesvědčivé výhře Počátek. V této sezóně toho Jirka moc neodehrál, důvodem bylo stěhování do Litvínova. Výsledky Spartaku však sleduje. Co na ně říká a co dalšího na sebe robustný útočník prozradil, se dozvíte po přečtení následujících řádků.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jirko, vyhrál jsi anketu Hráč kola OP, když ti přišlo přes 40 % hlasů. Věděl jsi o své nominaci a čekal jsi takovou podporu? Chtěl bys svým příznivcům touto cestou něco vzkázat?
O své nominaci jsem pochopitelně věděl a jsem rád, že konečně anketu vyhrál fotbalista. Ne vážně, tak potěší to, ale je to jen OP, tak bych z toho nedělal vědu. Co se týče hlasů, tak mám asi hodně kamarádů a hlavně dobrého manažera Jardu Hernu, který klikal pravidelně každou hodinu.
Poslední zápas sezóny se Počátkám vydařil, ty sám jsi se do černého trefil dvakrát. Jak bys zápas proti Ústrašínu zhodnotil?
Někde jsem četl, že Ústrašín je objev jara, upřímně aniž bych kluky nějak shazoval, mi to moc nepřipadalo. Byl to zápas hlavně o tom, kolikrát se trefíme, šancí bylo ještě hodně. Že jsem dal dva góly? Od toho tam občas jsem.
V této sezóně tě diváci na hřišti neměli téměř možnost vidět. Co je příčinou tvých absencí a jak vidíš svou fotbalovou budoucnost? Kopačky na hřebík předpokládám ještě pověsit nehodláš...
Hlavním důvodem je mé přestěhování do Litvínova a moje práce v Rakousku. Zápasy jsem si vybíral podle času, takže jsem si vždy vybral ten, po kterém byla dokopná. Upřímně kopačky ani nevím kde mám, na poslední zápas jsem si musel půjčit. Takže ty mé možná už někde visí, musím se zeptat manželky. Jinak úplně končit nehodlám, občas asi ještě nějaký ten ‚dokopnický‘ fotbal zahraju.
Sledoval jsi výsledky Spartaku? Myslíš, že konečné třetí místo odpovídá síle mužstva, kde se to kvalitními a zkušenými hráči jen hemží?
Výsledky kluků jsem sledoval a myslím si, že i konečné postavení odpovídá, i když mohlo být ještě lepší. Máš pravdu, zkušených fotbalistů je momentálně v Počátkách hodně, ale ani bych nezatracoval ty mladý kluky, jsou to dravci, jen by si trochu měli uvědomit přístup k fotbalu, snad jim to dojde, že bez tréninku to nejde ani v OP.
Do Poutník ligy padá N. Rychnov, Budíkov a Pacov B, nepříjemným mančaftem bude i nováček z Čejova. Dá se očekávat, že soutěž bude kvalitnější než v předchozích letech. Jak vidíš počátecké ambice, budou stejné jako před minulou sezónou?
To nevím, tyto týmy nesleduju, takže ani nemám ponětí, jaký hrají fotbal. Kvalita asi bude pořád stejná, pokud spadli z 1.B třídy, tak asi patří do okresu. V Počátkách ambice budou asi každoročně stejné a to hrát nahoře.
Ty jsi počátecký patriot, mládí si však strávil ve Spartaku Pelhřimov. Jak vzpomínáš na mládežnická léta v Pelhřimově? Vybaví se ti třeba nějaká sezóna, která se tobě či týmu obzvláště povedla?
Je pravda, že jsem tam strávil spoustu let, na které se vzpomíná dobře. Naučil jsem se tam aspoň trochu kopnout do míče a některé jsem to tam naučil já. Sezon byla spousta, ale k těm nej bych asi řadil ty, ve kterých jsem měl možnost zahrát si proti takovým mužstvům jako je Slávie, Bohemka, Viktorka Žižkov atd…(jo a Spartě, jsem Slávista).
Na jakého trenéra či spoluhráče nejraději vzpomínáš, s kým sis na hřišti či mimo něj nejvíce rozuměl?
Trenérů bylo hodně a určitě mi všichni něco dali, ten nej trenér byl ale vždy můj táta. Okolo fotbalu mám spoustu kamarádů, ale ten s kterým si rozumím super na hřišti i mimo je určitě Tomáš Vlček.
Ve Francii nyní probíhá fotbalové EURO. Jak tipuješ náš páteční zápas s Chorvatskem a myslíš, že je v silách českého výběru postup ze skupiny?
Tak samozřejmě jsem fanouškem, ale moc šancí nevidím, a proto je můj dnešní tip vítězství Chorvatska, ale rád bych se mýlil.
Tradiční otázka. Jsi fanouškem některého klubu popřípadě máš nějaký fotbalový vzor?
Fotbalově jsem od malička Slávista a v hokeji fandím Litvínovu. Fotbalové vzory jsem měl jako malej kluk, teď už opravdu ne.
Máš nějaký předzápasový rituál, jsi pověrčivý?
Pověrčivý nejsem, takže ani před zápasem nějak nešaškuju.
V Počátkách je dost možná nejlepší hřiště na okrese. Komu vděčíte za to, že trávník je v tak skvělém stavu?
Vlastně je to moje zásluha. Když se udělala nová tráva, tak v tu dobu jsem byl na civilní službě a pravidelně jezdil hřiště sekat, od té doby se jí daří víc než dobře.
V domácím prostředí se vám asi hraje parádně, v dlouhodobém měřítku jste doma jedním z nejsilnějších mužstev, venku už to taková sláva nebývá. Kde se tobě osobně hraje nejhůře a máš třeba nějakého neoblíbeného soupeře?
V Počátkách je velké hřiště, na kterém jsme zvyklí a spousta mužstev neví, jak na takovém hřišti hrát, oni jsou zvyklí na ty své ‚vesnické drnoviště‘ a u nás mají problém. Opačný problém máme my venku. Pár neoblíbených hřišť a mužstev by se určitě našlo, ale nebudu jmenovat, abych někoho zbytečně nepobouřil.
Co je tvou nejoblíbenější činností kromě fotbalu?
Tak určitě moje děti.
Máš nějaký nesplněný klukovský sen?
Zahrát si za reprezentaci. Myslím, že útočník mých kvalit by se českému výběru hodil. Uvidím, zkusím potrénovat a pak cinknu Vrbovi.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.