ROZHOVOR S HRÁČEM 22. KOLA - Martin Kraus:"V Ledcích se ještě budou dít věci!"

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal hráč Ledec, Martin Kraus, který v zápase s Jabkenicemi zaskakoval na místě stopera, ale i přesto se ranou z dálky postaral o jedinou branku svého týmu a zachránil tak alespoň bod za remízu, který může mít v konečném důsledku cenu zlata. Nejen o víkendovém zápase jsme s Martinem udělali rozhovor, který si můžete přečíst právě teď.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k získání ocenění hráče kola. Mohl byste v krátkosti popsat svoji fotbalovou kariéru?
Dobrý den, díky. V první řadě bych chtěl poděkovat spoluhráčům, trenérům, realizačnímu týmu a rodině, díky nim mě fotbal baví a naplňuje. Rodiče mě přivedli k fotbalu již ve 4 letech v Mladé Boleslavi, kde sem za místní FK působil až do šestnácti let. Téměř po 7 letech mi nabídli návrat k fotbalu v Žerčicích. Ovšem to pravé „grády“ má pro mě fotbal až tady v Ledcích. Ještě jednou děkuji všem, co se tam o fotbal starají.
Do sestavy kola jste se dostal díky brance proti Jabkenicím. Dokážete ji popsat?
Dokážu (smích). Vzhledem k marodce týmu sem zaskakoval na místě „stopera“. Krátce předtím sem podstoupil dva nebo tři souboje a jelikož jsem byl „poslední“, nesměl jsem ztratit, tak jsem vypálil. Hezčí dám už jen stěží.
Ještě v poločase jste prohrávali. Proběhla pověstná poločasová bouřka v kabině?
Neproběhla, přestože finální fáze vázla, byli jsme lepším týmem. A taky máme velmi hodného „ coache“, on snad ani neumí udělat pověstnou bouři. (smích)
Pro mnohé byla konečná remíza překvapením. Jaký soupeř byly zachraňující se Jabkenice?
Už v podzimním zápase jsme „ztratili“ body v Jabkenicích. Soupeř je to nepříjemný a vzhledem k situacím obou týmů, bych to za senzaci nepovažoval.
Myslíte si, že se Jabkenicím podaří zachránit III. třídu i pro následující sezonu?
Nechci avizovat nikomu nic špatného, tak řeknu, že ano. Alespoň při našem případném neúspěchu v postupu si to můžeme rozdat znovu. Spoluhráč má vždy proti tomuto týmu speciální motivaci. (smích)
Pro Vás to znamená ztrátu v boji o třetí postupové místo do okresního přeboru. Stále ale máte na rezervu Kosmonos náskok jednoho bodu, tudíž máte vše ve svých rukou. Věříte i nadále v postup svého týmu?
Jistě, je to v našich opratích a pevně věřím, že to ukočírujeme do zdárného cíle.
V příštím kole hostíte zachraňující se Pěčice, v kole posledním zajíždíte na půdu nepříjemného Zdětína. Kolik si myslíte, že zvládnete uhrát z těchto dvou zápasů bodů?
Z důvodu přání avizovaného postupu, by jsme měli udělat šest, ale věřím, že čtyři budou na postup stačit.
Pokud by se Vám podařilo postoupit do okresního přeboru, byly by Ledce konkurenceschopným soupeřem?
Pokud vydrží tahle skvělá parta a výborné podmínky, tak se tu ještě budou dít věci. (smích)
Jak bude v Ledcích probíhat posezónní rozlučka, která může být spojena s postupovými oslavami?
Organizace těchto akcí jsou zde skvostné. Řekl bych, on si v tom snad někdo libuje. A jestli postoupíme tak, to si snad nedokážu představit. (smích) Moc se těším.
Poslední otázka míří na fotbalové EURO, které je za dveřmi. Jak podle Vás dopadnou čeští fotbalisté a který tým celý šampionát vyhraje?
Věřím v postup českého týmu alespoň ze základní skupiny, pak se může stát cokoliv, i tak tipuji vzhledem ke konkurenci ostatních max. osmifinále. Na celkového vítěze bych tipoval Francii, jenže domácí to mají vždy těžké, proto řeknu Německo.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.