ROZHOVOR S HRÁČEM 22. KOLA - Jan Šelemberk:" Kluky musím přesvědčovat, že můj gól nebyla náhoda."

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal hráč Doubravy, Jan Šelemberk, který brankou patou přispěl k jasné výhře svého celku na Klášteře poměrem 10:0. O postupových oslavách, ale i o předpokladech pro příští sezonu jsme s Honzou poskytli rozhovor, který si můžete přečíst právě teď.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k získání ocenění hráče kola. Mohl byste v krátkosti popsat svoji fotbalovou kariéru?
Fotbalu se věnuji od svých šesti let. Začínal jsem v Sokole Pěnčín. Po rozpadu mládeže v Pěnčíně, jsem přes krátké působení v Turnově zakotvil v Doubravě. To mi bylo nějakých jedenáct let a od té doby (až na půlroční hostování v SK Sobotka) ničím nervy místním trenérům. Tahle sezóna by měla být má 20 v klubu a postup zpět do OP je pro mě to nej, čeho jsem tady dosáhl.
Poprvé v sezoně se stal hráčem kola hráč Doubravy. Hlasovala pro Vás kabina?
No to by byla otázka spíše na kabinu. Ne, samozřejmě kluci z kabiny hlasovali. Ale určitě jsem dostal hlasy i od přítelkyně, rodiny a přátel. Všem bych touto cestou rád poděkoval. To, že je hráč kola poprvé z Doubravy je však s podivem, jelikož v našem týmu působí celá řada výborných hráčů, kteří se kolo co kolo objevují v sestavě kola.
Zápas na Klášteře pro Váš tým asi nebyl tím nejtěžším v sezoně. Jak se rodilo přesvědčivé vítězství 10:0?
Pro nás je zápas s Klášterem vždy derby a jak se říká, to nemá favorita. Musím pochválit celý tým jak přistoupil k tomuto utkání zodpovědně a soupeře nepodcenil. Hráli jsme poměrně vysoký pressing a nenechali soupeři metr místa. Z toho vyplynuly rychlé góly. To nás uklidnilo a zbytek zápasu byl jen o tom, zda vzadu udržíme nulu a v útoku dosáhneme pověstné desítky.
Vy jste se do sestavy kola dostal díky povedené patičce. Dokážete vstřelenou branku popsat?
Asi bych ji měl dokázat popsat, aby to nevypadalo jako náhoda, o čemž musím od neděle kluky z týmu přesvědčovat. (smích) Z levé strany přišel (tuším od Jardy Bárty) slabší centr do vápna někam na penaltu. Musel jsem se pro míč vracet pohybem od branky. Stál jsem tedy zády k bráně a zkusil míč trefit z voleje patou a on zapadl rovnou za tyč.
Za posledních pět zápasu jste soupeřům nasázeli úctyhodných 39 branek. Přitom začátek jara od Vás nebyl tak přesvědčivý. Kde se najednou vzala tak obrovská produktivita?
Nebyl přesvědčivý? Na SKP to pro nás byla cenná remíza. U koupaliště se nám nikdy moc nedaří. Sporting na jaře to je nebe a dudy oproti podzimu. Ale pokud je to srovnání s posledními pěti zápasy tak největší rozdíl bych viděl v probuzení spícího střelce Máry Víta.
Už od zápasu s Novou Vsí můžete hrát s jistotou do okresního přeboru. S jakými cíli půjdete do vyšší soutěže?
Cíle nám vedení stanoví asi až po sezóně, ale já osobně bych byl rád, kdybychom nadále hráli atraktivní fotbal, který bude bavit lidi.
Příští kolo Vás čeká rezerva Kosmonos, který ještě na dálku bojuje s Ledci o třetí postupové místo. S čím do zápasu půjdete?
Jako do všech ostatních, vyhrát. Bylo by hezké si po sezóně zařvat „Titul patří neporaženým".
Vás osobně v průběhu sezony potkalo nepříjemné zranění, které Vás na delší dobu vyřadilo ze hry. Prozradíte čtenářům, o co šlo?
Ano to je pravda. Stalo se to na podzim v utkání s SKP. Při hlavičkovém souboji o míč jsem si o hlavu soupeře zlomil nadvakrát nos. Jinak se mi zranění celkem vyhýbají.
Jak jste si užili postupové oslavy? Nebo ty největší oslavy plánujete až na konec sezony?
Slavilo se po Nové vsi, Bousově, i Klášteře, ale to jen tak lehce u piva. Postup chceme pořádně oslavit po zápase doma s Kosmonosy. A jako třešnička na dortu by měl být výjezd k poslednímu utkání do Bakova, kam plánujeme dopravu vlakem.
Poslední otázka míří na náš portál. Jak často ho sledujete?
Portál se mi velice líbí. Sleduji ho poměrně často. Hodně čtu komentáře k jednotlivým zápasům. Sestava kola se řeší v kabině každý týden a myslím, že pokladníci mají díky ní žně.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.