Ze Slavoje Kojetín do třetí ligy. Jan Kotouč je nejmladším kapitánem soutěže

Jan Kotouč, nejmladší kapitán v MSFL za 1. HFK Olomouc, která bojuje o záchranu. Má o něj zájem více týmů, kam se po sezóně vydá? Když byl malý kluk, hrál si s kulatým nesmyslem ve Sladovní ulici v Kojetíně a hrával za TJ Slavoj Kojetín. Nyní v devatenácti letech hraje 3. nejvyšší soutěž v republice. Autorka rozhovoru: Kristýna Haldinová

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak hodnotíte poslední utkání proti Otrokovicím?
Do utkání jsme vstoupili aktivně, vytvořili si mnoho šanci, ale zkrátka jsme měli černý den. Soupeř nás potrestal z jedné vyloženější akce, když jsme ztratili míč ve středu hřiště. Druhý poločas jsme si vytvořili další šance hned v úvodu, trefili jsme tyčku, několikrát to skákalo na brankové čáře a Otrokovice z jednoho brejku a po dvou standardních situacích přidaly další tři góly. Po herní stránce to hodnotím velmi dobře, kluci makali, jen škoda, že jsme nedohráli více akcí. Nejlepším hráčem zápasu byl Jan Šteigl, který měl sedm střel a byl vidět celý zápas, ze strany Otrokovic určitě gólman.
Jak snášíte jako kapitán sestupové starosti?
Já jsem v takové situaci poprvé, není to nic příjemného a nám nezbývá nic jiného, než bojovat do posledního kola a nasbírat co nejvíce bodu. Poslední kolo hrajeme v Kroměříži.
Kde jste začínal s fotbalem a jak jste se dostal do 1.HFK?
Do HFK jsem se dostal poté, co mě oslovil pan Koutný. Mám zde roční hostování. Jako malý jsem začínal v klubu TJ Slavoj Kojetín, bylo mi asi sedm let.
Na jaký zápas vzpomínáte z letošního ročníku MSFL nejraději?
Určitě je to zápas v Hulíně, který jsme otáčeli a nakonec vyhráli 2:1 v posledních minutách zápasu.
Jaké to je nosit kapitánskou pásku? Berou vás spoluhráči, i když jste nejmladším kapitánem v lize?
Není to pro mě nic nového, v Sigmě jsem ji měl 4 roky a jsem rád, že mi dal trenér důvěru i v HFK, i když jen na poslední čtyři zápasy. Máme super partu, ve které se všichni respektujeme, takže v tomto není problém, někteří mě v tom i podporují. (slova chvály na Honzu Kotouče už zazněly v hodnocení zápasu, od jeho spoluhráče J. Šteigla, pozn. autorky)
Jaké jsou vaše cíle?
Teď je cíl se zachránit, po sezóně se budu soustředit na další štaci, na kterou se nesmírně těším. (tu zatím neprozradil, pozn. autorky)
Máte nějaký klukovský sen, nebo už jste si jej splnil?
Jako malý kluk jsem chtěl hrát v Realu Madrid a zahrát si s jednou z velkých osobností.
Který tým v MSFL se vám svou hrou zamlouvá nejvíce?
Je tu mnoho dobrých týmu, každý má jiný styl hry, takže je těžké hodnotit, kdo hraje nejhezčí fotbal.
Děkuji Honzo za rozhovor a ať se podaří záchrana v lize, uvidíme se na zápase s Kroměříží! :-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.