Dobré výkony ze zimní přípravy jsme do jarní části nepřenesli, vysvětluje Moudrý

Vojtěch Moudrý se stal Hráčem kola podruhé a opět to bylo za více vstřelených branek. Sezónu v Mladém považuje za úspěšnou a postup by rád vybojoval na hřišti. A kdo ví, třeba nějaké postupy zažije i jako trenér. Právě tuto roli si vyzkoušel, když byl zraněný.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vojto, gratuluji k druhému vítězství v anketě o Hráče kola. Minulé vítězství Vás vyšlo na 400 Kč, jak to vidíte tentokrát?
Děkuji, tohle vítězství bude určitě levnější. Třeba se se Šuďou (Schuster) domluvíme, že se bude počítat jen první vítězství v anketě o Hráče kola. Jemu by se to hodilo také. (úsměv)
Kromě vaší výhry jste byli poměrně překvapeni z prostředí, ve kterém se hrálo. Máte k tomu nějaký komentář?
Osobně bych to tak černě neviděl. Jasně, jsme zvyklí hrát na skvěle připravené hřiště v Mladém, ale pořád hrajeme jen okresní přebor a v něm je možné snad úplně všechno. Nechal bych to na tom, že hřiště bylo hodně podmáčené a měkké, jinak prostředí parádní.
Vstřelil jste dvě branky, týmu se daří, cítíte na konci jara dobrou pohodu?
Určitě se u piva sedí lépe, když se vyhrává. U obou branek bych ocenil především dobrou práci spoluhráčů. Při prvním gólu mě s neuvěřitelnou přesností strefil do zabořené nohy Michal Zemek. Ode mne se to v podstatě už jen odrazilo do prázdné brány. Při druhém gólu to odmakal Jirka Vítek, pak už jen nahrál opět před prázdnou bránu. Trošku jsem se bál zakončit z první, tak jsem to ještě seknul.
Nebýt bídného startu do jarní sezóny, mohli jste se nyní prát s N. Vsí o postup. Nechyběly právě i vaše branky?
Nepodařilo se přenést dobré výkony ze zimní přípravy do jarní části sezóny. Závěr soutěže mohl být zajímavý nejen ve spodní části tabulky. Určitě moje góly chyběly, hodně jsem toho spálil a tím celý tým srážel. Je škoda, že mojí impotenci nedokázal nikdo zastoupit.
Zbývají odehrát poslední tři kola. Předpokládám, že cíl je jasný. Udržet druhé místo?
Tak určitě. (úsměv) Druhé místo si chceme udržet. Bude to ještě hodně těžké, ale máme to ve svých rukách a na Boršovské se v podstatě nemusíme vůbec ohlížet.
Jak byste vůbec hodnotil sezónu v podání Mladého?
Myslím si, že sezónu v Mladém můžeme považovat za úspěšnou. Až na zmíněný úvod jarní části sezóny jsme soupeře většinou přehrávali, hráli líbivý fotbal nebo se o něj alespoň pokoušeli. (úsměv) Důležité je hlavně to, že se trenérům daří postupně do týmu zapracovat mladé pušky. Pokud klukům vydrží nadšení, můžeme do budoucna koukat výš.
Přání postoupit do 1.B třídy se patrně o rok odkládá. Využili byste nabídku postoupit z druhého místa v případě odmítnutí N. Vsi.
Letos první místo už nejspíš nevyjde, Nová Ves si to už pohlídá. Otázka postupu z druhého místa je spíš otázkou pro vedení. Mým názorem je, že bychom si měli postup vybojovat na hřišti.
V sezóně vás trápila zranění, máte vždy stejnou chuť se vracet nebo byste fotbalu někdy radši už nechal?
Nechat fotbalu? To ne, to ještě nehrozí. (úsměv) Těch zápasů, do kterých jsem nemohl nastoupit nebo mohl nastoupit jen do závěrů zápasů, bylo na můj vkus až hodně. Možná kdybych poslechl spoluhráče a dva tři týdny orazil, mohlo jich být méně. Nějak mi to nešlo, ale musím to zaklepat, teď už to vypadá dobře.
Během zranění jste se prý vžil trochu do role trenéra. Bavila vás to?
A jé, vím, odkud vítr vane. (úsměv) Nějaké zkušenosti z vyšších soutěží mám, téměř vždy jsem měl štěstí na kvalitní trenéry v čele s Márou Černochem, takže jsem něco okoukal. Asi dva tréninky jsem připravil a v poslední době trošku pozměnil „rozcvičku“ před zápasem. Z ohlasů mladších kluků vím, že to úplně špatné nebylo. Starším klukům v čele s Jirkou Šťastným se více pohybu moc nelíbilo a trošku remcali. (úsměv)
Nemáte v plánu se vydat na trenérskou dráhu?
Je fakt, že s touhle myšlenkou si v poslední době hodně pohrávám. Chtěl bych se přihlásit do nejbližšího trenérského kurzu.
Budete i příští rok pokračovat v černo-červeném dresu?
Když bude zájem, tak na 99,9% budu v Mladém pokračovat. (úsměv)
Do Budějovic jste přišel z Jindřichova Hradce. Zvykl jste si zde dobře?
V Budějcích bydlím už dlouho, adaptace proběhla rychle. Budvar teda nepiju, ale už vím co je pikador. (úsměv)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.