Ve III. třídě může hrát vyrovnanou partii každý s každým, říká Muž kola Viktor Karafiát

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 19. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Viktore, na úvod gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Už proběhly nějaké gratulace od spoluhráčů nebo okolí? Chtěl byste touto cestou někomu poděkovat?
Děkuji. Poděkování patří určitě všem, kteří mi v anketě posílali hlasy.
Jste druhým hráčem Černého Dubu v řadě, který tuto anketu vyhrál. Anketa je tedy zřejmě sledovaná, co vlastně říkáte na stránky fotbalunas.cz, které fungují téměř rok a půl? Je něco, co byste ještě rád na našich stránkách viděl?
Myslím, že když budu mluvit za většinu u nás v Černém Dubu tak vaše stránky a hlavně reporty z jednotlivých zápasů sledujeme hodně. Jak už jsem v jednom z minulých rozhovorů říkal určitě je to super projekt, když si ať už o sobě nebo svých spoluhráčích můžete dočíst i v těchto nižších soutěžích.
Váš tým chtěl určitě figurovat na jiných místech v tabulce. Teď máte za sebou dvě výhry v řadě, chcete se na dálku porvat s Dívčicemi o 7. Místo?
Samozřejmě jsme po minulé vydařené sezoně chtěli figurovat na jiných příčkách, nicméně jsme si před sezonou řekli, že do toho půjdeme s hlavami dolu a na loňské umístění se nebudeme ohlížet. Opak byl pravdou. Neřekl bych ani tak, že bychom hráli nějakou odlišnou hru oproti loňské sezoně, ale asi jsme těm bodům vždycky chodili málo naproti. Ve zbylých kolech si myslím, že se nebudeme ani tak ohlížet na nahánění Dívčic nýbrž na to, že bychom už asi chtěli ztratit co nejméně bodů, ideálně žádný. (smích)
Vraťme se k víkendovému domácímu utkání. Čekal vás těžký nelehký soupeř ze Žabovřesek. Jak jste se na něj připravovali? Překvapil vás něčím v zápase?
Žabovřesky byly osobně pro mě asi jeden z nejnepříjemnějších podzimních soupeřů, ale na druhou stranu podzimní prohra s nimi nebyla v žádném případě jednoznačná, tak jsme věděli, že se s nimi dá hrát vyrovnaný zápas. Tudíž bych neřekl, že bychom se nějak extra připravovali. Jedinou věcí, kterou nám trenér tloukl do hlavy, bylo co nejméně inkasovat a klidně to uhrát na jednu branku, jelikož celkově inkasujeme hodně branek. Když vezmu otázku v čem mě Žabovřesky překvapily tak bych asi jen řekl, že po remíze s benfikou Týna o týden před námi jsem čekal asi drobet lepší hru, ale opět se ukázalo, že v takovýchto soutěžích může hrát vyrovnanou partii opravdu každý s každým.
V utkání jste byl jediným střelcem, popsal byste našim čtenářům váš vítězný gól?
Sám si tu akci ani nějak extra nevybavuji. Vím jen, že poslední kdo se přede mnou balonu dotkl byl David Schneider, který si balon potáhl od autové čáry až na velké vápno a ač už jsem se snad mohl uřvat o přihrávku a myslel jsem, že je po akci tak David zkušeně počkal a namazal mi to krásným centrem přes brankáře do skoro odkryté branky, takže kdybych už ani tady neskóroval asi bych se zbláznil a trenér také. (smích)
Povzbudila vás osobně premiérová trefa v této sezoně? Loni jste střílel jednu branku za druhou, letos byla tato vůbec první. Na podzim jste říkal, že je to vše o té první brance a pak to začne padat. Můžeme se tedy těšit, že ve zbylých třech kolech nevyjdete střelecky na prázdno?
Ano, je pravda že loni mi to tam padalo hodně, podzimní část už tomu tak z daleka nebylo. První půlku podzimu se mi prostě nedařil, laboroval jsem se zraněním ramene, které nakonec podzimní části sezony skončilo až artroskopickou operací. Naštěstí tam nějaké branky klukům padaly i bez mé účasti.
V další kole jedete na hřiště do Úsilného. To v soutěži překvapuje nejen výsledkově, ale i postavením v tabulce. Co od zápasu očekáváte?
Jako do každého zápasu nastoupíme s vidinou tří bodů a uvidíme po 90. minutách. Jak říkám, podle mě se dá hrát fotbal s každým, ať se nachází v horních či dolních patrech tabulky.
Jistým postupujícím je Týn B. Je to podle vás tým, který si postup zasloužil nebo jste přál postup někomu jinému?
Znovu se budu opakovat jako při našem posledním rozhovoru Týnské Béčko zasloužený postup. K tomu nic víc netřeba dodávat.
Pomalu se blíží fotbalový vrchol sezony ME 2016. Kdo je váš favorit na zisk titulu a jaké šance dáváte českému týmu? Označil byste i nějaký tým jako černého koně turnaje?
Jako správný vlastenec bych samozřejmě českému týmu přál dojít co nejdál. Favorita turnaje bych viděl asi domácí výběr, naopak mezi černé koně bych zařadil Chorvaty a hodně se mi líbí útočné složení Polského týmu.
Do finiše pomalu směřuje i fotbalová sezona. Jaké máte plány na léto? Vyrazíte někam za fotbalem nebo bude jen relaxovat?
Plány na léto budou víceméně totálně vypnout a to bohužel i od fotbalu jako takového, jelikož aby toho zdravotního štěstíčka nebylo málo tak mě po letních prázdninách čeká artroskopie druhého ramene, takže se vůbec uvidí, jak to bude na podzim.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.