Jakub Matějka - Musíme v posledních třech kolech vrátit lidem v Trutnově chuť k fotbalu a dát doma nějaké góly

Jakub Matějka je hráčem Trutnova, a když jsme ho požádali o rozhovor, tak nám rád vyhověl

Svou kariéru začal v Trutnově, poté hrál v Bydžově, následně v Hradci Králové.  Ve čtrnácti zamířil do Pražské Sparty, následoval Liberec. Rok v akademii Fulhamu, juniorka v Brně a teď je zpátky doma, v Trutnově a fotbal si zde užívá.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál jsi hráče kola za zápas s Jaroměří. Co sis myslel o soupeři před zápasem?
O Jaroměři toho vím spoustu, jelikož ji trénuje můj tatínek a hraje za ně můj mladší brácha, takže všechny informace jsem věděl dopředu a věděl jsem, co nás v Jaroměři čeká.
Splnil zápas tvé očekávání?
Soupeř do utkání vstoupil dost aktivně, a kdyby potrestal nějakou naší chybu v úvodu zápasu, tak to utkání bylo určitě velmi těžké. Naštěstí se tak nestalo a my jsme se pomalu dostávali do silnějšího tlaku, který vyústil v zasloužené branky a vítězství.
Vstřelil jsi dva góly. Zkus nám popsat, jak padly.
První branka byla po rychlém brejku, kdy Matěj Maras vystřelil ránu do břevna. Já stal na druhé straně branky a naštěstí se balon odrazil přímo ke mně a já to poté už měl jednoduché. A druhý gól byl skoro totožný. Brankář Jaroměře rozehrával standardku z poloviny hřiště, uklouzl a než stačil doběhnout zpět do branky, už ho tam měl: D.
U toho druhého gólu jsi tušil, že by mohla přijít chyba, nebo spíš náhoda.
Stál jsem v obraném postavení ve středu vlastní poloviny, ale když jsem viděl, jak brankář špatně rozehrál, hned jsem vystartoval a pak už jsem to měl jednoduché.
Na podzim podával Trutnov vynikající výkony a teď jaro nic moc. Co se změnilo?
Opravdu nevím, čím to je, ale dostáváme hodně laciné branky a máme problém s koncovkou. Tomu bych přičetl nejvíce našich nezdarů.
Vypadá to, že z boje o přední příčky, se stal boj o záchranu…
No kdybychom prohráli domácí zápas s Ústím 14 dní zpátky, asi bychom měli všichni stažené půlky, ale teď si myslím, že už je to zachráněné a my musíme v posledních třech kolech vrátit lidem v Trutnově chuť k fotbalu a dát doma nějaké góly.
U tebe to ale vypadá, že se ti zvedá forma. Je to tak?
Zvedá forma, to bych úplně neřekl. Pořád si myslím, že je spousta věcí, co bych mohl zlepšit. Ale je pravda, že se cítím fajn a góly nebo nahrávky potěší každého.
Hraješ na hrotu, nebo spíš ze zadu?
Mně je jedno kde hraji. Respektuji místo, kam mě trenér postaví, a snažím se udělat maximum, abych byl týmu prospěšný. Nemyslím, že je důležité kde hráč hraje, ale jakou má radost ze hry.
Jsi technický hráč, anebo takový bijec?
Bijec určitě ne: D takže spíše technický hráč.
Dal jsi někdy nějaký hezký gól, který si pořád pamatuješ?
Gól, na který nikdy nezapomenu, byl proti Portugalcům na turnaji v Anglii. Sice jsme prohráli 4:1, ale střela to byla krásná.
Kam až sahají tvé fotbalové ambice?
Nyní chci mít z fotbalu radost a snažit se ji dělat i lidem, kteří se na mě přijdou kouknout. Prioritou je pro mě dnes vysoká škola.
V dalším kole doma hostíte Vysoké Mýto. Pamatuješ si tohoto soupeře z podzimu? U nich jste prohráli 3:1.
Já jsem toho v divizi moc nenahrál, s každým týmem jsem hrál maximálně jednou, a proto si Vysoké Mýto moc nepamatuji, ale jsem přesvědčený, že pokud se k tomu zápasu postavíme tak, jak máme, tak ho zvládneme.
Máš recept na tři body?
Stačí, aby si každý na hřišti plnil svoje povinnosti a odevzdal maximum, co může, když to tak bude, tak zvítězíme.
Chceš něco vzkázat fanouškům?
Aby nás úplně nezatracovali po posledních dvou domácích utkáních. Všichni víme, že to byla ostuda. Ale my všichni jsme připraveni to už tuto neděli odčinit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.