ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA -Hraji tam, kde mě trenér postaví!

Vyzpovídali jsme vávrovického Jakuba Morbitzera.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k výhře. Co na to říkáte?
Dobrý den, děkuji. Hned je ten den příjemnější. Děkuji kabině, že přemluvili trenéra, aby mě nominoval, protože většího smolaře uplynulý zápas neměl, tak to můžu brát jako kompenzaci :-D
Bude Vás výhra stát něco v kabině?
Už od pondělka slýchám takové nepěkné řeči, že to bude něco stát, ale když já něco přinesu, tak to nikdo nepije, takže přinesu raději bonbóny, vidím to na mentolové.
Sledujete náš portál?
Musím se přiznat, že na stránky zavítám vždy v pondělí a pokud je někdo z našich barev v nominaci, tak se jej snažím ještě do středy podpořit.
Co říkáte na propagaci amatérského fotbalu?
Myslím si, že pro všechny kluby i kluky v nižších soutěžích je to dobré. Minimálně si sami o sobě něco přečteme a třeba se i zasmějeme nad některými komenty jiných.
O víkendu jste vysoko porazili Bělou. Jak jste viděl zápas z Vašeho pohledu?
Jako tým jsme měli slabší úvody obou poločasů, kdy soupeř trochu zlobil, ale naštěstí pro nás se málo pokoušel o střelbu. V prvním poločase jsme mohli vést o více branek a byli bychom v tom druhém více v klidu, nepovedlo se, tak jsme se trošku trápili až do 3 branky, ta zápas zlomila a pak už byl zápas v naší režii.
Jak hodnotíte svůj výkon?
Asi byl dobrý, když jsem dostal důvěru v nominaci :-D, akorát tomu chyběla ta branka, která mi nebyla souzena a to těch šancí bylo. Jednu střelu mi krásně vytáhl gólman, druhou jsem dal těsně nad, třetí těsně vedle a čtvrtou mi zblokoval spoluhráč Kuba Skalík se slovy, že už si to mám nechat na příští týden.
Jste zatím na pátém místě. Jste s tímto umístěním spokojeni?
Na jednu stranu jsme za to rádi, v srpnu asi nikdo z nás nečekal, že nám to výsledkově, tak pošlape, ale přece jenom jsme mohli mít na jaře o 3 body více a byla by to bedna, a to by byla pecka.
O víkendu zajíždíte do Vřesiny. S jakým cílem jdete do zápasu?
Na výlet bych tam rozhodně jet nechtěl, ale s nimi nám to nějak nejde. Každopádně se budeme se snažit, aby to domácí s námi neměli lehké.
Na jakém postu se Vám nejlépe hraje?
V tomhle budu politik, hraji tam, kde mě trenér postaví, těžké je to pro mě všude v zápase i po. Vyzkoušel jsem si za ty roky už všechno a vyloženě oblíbený post nemám.
Na jaře jste si dokonce po zranění brankáře Košárka stoupl do brány. Jak se Vám chytalo?
Bylo to pro mě v tu chvíli, kdy na mě trenér ukázal trochu překvapení, ale vzhledem k tomu, že jsem byl v ten víkend po nemoci, tak to bylo asi nejlepší řešení. Nebyla to pro mě premiéra, pár zápasů v brance jsem si už odbyl. Musím pochválit kluky, hráli ve druhém poločase dobře zezadu, neuhlídali jsme akorát jednu standardku. To, co jsem chytl bylo spíše propagační.
V kolika jste začal hrát fotbal? Popište nám svou kariéru.
Začal jsem fotbal hrát asi jako každý druhý za barákem v 7 letech. Do Vávrovic jsem přišel až v 10. Dotáhli mě tam kluci od nás z Vlaštoviček, kterých tam v té době hrálo snad 6. Žákovská léta jsem odehrál celá ve Vávrovicích, v 16 letech jsem si vyzkoušel II. dorosteneckou ligu v Opavě, odkud jsem si přinesl první vážnější zranění kolene a tak poznal, že na profíka jsem byl příliš měkej. Do 23 letech jsem hrál za muže ve Vávrovicích, pak přišlo druhé vážné zranění a na 3 roky ze mě udělalo trenéra mužů, někdy i hrajícího trenéra. V 26 letech jsem si chtěl znova kopnout naplno po těch zdravotních problémech a tak jsem to vyzkoušel v IV. třídě v Životicích, tam se tehdy sešla výborná parta a šlapalo to, jenže opět jsem laboroval tentokrát se stehenním svalem a odehrál jsem snad jenom polovičku utkání. Takže opět návrat do Vávrovic a zase k trénování. Znova naplno jsem začal hrát až 28 letech, na závěr soutěže, když jsme padali z okresu do trojky, protože někteří borci ten závěr už vypustili a nechodili. Takže Vávrovice jsou pro mě takový druhý domov.
Váš oblíbený fotbalista a tým?
Vyloženě oblíbeného fotbalistu jsem nikdy neměl. V dětských letech jsem nosil dres Francesca Tottiho nebo Gaizky Mendiety, ale to už je pryč. Obdivoval jsem kousky George Besta (samozřejmě, že jenom ty fotbalové). Mezi mé oblíbené kluby patří Manchester United, fandím jim skoro 20 let i když teď jsou to poslední 3 roky bídy.
Předpokládám, že se fotbalem neživíte. Jaké je Vaše civilní povolání?
Předpokládáte správně, fotbal byl a je jenom koníčkem, žroutem času, jak říká moje žena. Civilní povoláním jsem pedagog, speciální pedagog na středisku výchovné péče.
Čemu se věnujete ve volném čase?
Volný čas se snažím trávit se ženou, takže nějaké kulturní akce (divadlo, kino), procházky (i delší), brusle, kolo. Je tomu rok, co jsem si pořídil loveckého psa, takže ten čas věnuji i jeho výcviku.
Blíží se Euro. Jak si myslíte, že dopadne náš reprezentační tým? A koho vidíte za favorita šampionátu?
Myslím si, že není čeho se bát. Soupeři ve skupině mají sice našlapané týmy a vystupují sebevědomě, ale osmifinále by mělo minimálně padnout.
Byla zveřejněná závěrečná nominace. Kdo Vám v ní chybí, a koho byste tam vidět nechtěl?
Mám malý přehled o tom, kdo v zahraničí hraje či ne a jak. Musím v tomhle důvěřovat trenérovi Vrbovi, že bere to nejlepší a že se bude, na co koukat. Akorát mohl místo někoho jiného vzít Patrika Schicka.
Díky za rozhovor.
Děkuji přeji pěkný den.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.