Gól proti Žirovu? Už jsem nemohl běžet dál, tak jsem do toho fláknul a spadlo to pod víko, komentuje nádherný gól z posledního zápasu ústrašínský Marek Pech

Vítězem ankety Hráč kola se v Poutník lize tentokrát stal ústrašínský Marek Pech (33). Ten obléká černožlutý dres už hezkou řádku let, s klubem zažil i Á třídní časy, či dobrovolný sešup do III. třídy. Nyní Ústrašín válí v Poutník lize, když na jaře sbírá jednu výhru za druhou. Tou poslední bylo vítězství nad Žirovem, ke kterému Marek Pech přispěl dvěma góly. Vítěznému hráči jsme položili pořádnou porci otázek, na kterou zkušený ofenzivní hráč ochotně odpověděl. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Marku, tvé vítězství v anketě Hráč kola bylo doslova o pár hlasů. Sledoval jsi průběžné výsledky nebo tě to nechávalo klidným?
Hlasování jsem sledoval od chvíle, kdy jeden ze spoluhráčů dal příspěvek na facebook, že hlasování se vyvíjí slibně. Ale nějak jsem se nenervoval. Když jsem byl naposledy v sestavě kola, skončil jsem na druhém místě, takže jsem to nějak zvláště neřešil.
Tentokrát přišel do redakce rekordní počet hlasů. Čekal jsi takovou podporu a chtěl by jsi něco vzkázat těm, kdo ti posílal hlasy?
Jsem mile překvapen, že se hlasování zúčastnilo více lidí než obvykle. Na druhou stranu, je známo, že Ústrašín má spoustu fanoušků. A já mám spousty dobrých přátel a kamarádů. Tímto by jsem jim chtěl moc poděkovat. Ne, nečekal jsem takovou podporu.
Jak bys zhodnotil zápas proti Žirovu, ve kterém jste si výhrou zajistili účast i v příštím ročníku soutěže? A jak bys popsal své dvě branky? Prý ta druhá byla výstavní, je to tak?
Tak určitě ( smích). Soupeř byl ze začátku lepší, ale jen do chvíle, kdy poprvé lovili balón ze sítě. Pak už jsme hráli to, co jsme si před zápasem řekli. A myslím, že po zbytek zápasu jsme to měli pod kontrolou. Co se týče mého druhého gólu? Mám poslední dobou problém s lýtkem a už jsem nemohl běžet dál, tak jsem do toho fláknul ( smích ). Nečekal jsem, že by to skončilo v bráně, bylo to hodně daleko, ale nějak to v letělo pod víko . Udržení v soutěži byl náš cíl. Určitě by se mnou všichni z Ústra souhlasili, že jsme za to velmi rádi.
Ty jsi v této sezóně nastřílel sedm branek, což z tebe dělá nejlepšího střelce Ústrašína. Jaké branky nejčastěji střílíš, jsi klasickým zakončovatelem typu Lafata či se dokážeš prosadit třeba i z větších vzdáleností
Po pravdě mám v klubu letos branek osm, rozhodčí napsal gól proti Žirovnici mému spoluhráči Martinu Gebarovskému. Ale to mi nevadí. Také jsem mu jak se patří ke gólu řádně pogratuloval ( smích ). Lafata tedy nejsem (smích). Motám se všude možně, dát gól z větší vzdálenosti mi problém nedělá, spíše naopak. Ale vykoupat stopera ve vápně občas zvládnu  (smích, 1.gól proti Žirovu).
Ústrašín na podzim získal chudých sedm bodů. Na jaře jste se však nevídaně rozjeli. Je to tvá nejlepší půl sezóna v kariéře či jsi už zažil období, kdy se týmu tak dařilo?
Ano rozjeli, všichni jsme rádi, že nám to teď tak šlape. Je to skvělá půl sezóna. Ačkoliv, když jsme kdysi v půlce sezóny vedli 1.A třídu, i to byly dobré časy. V Ústrašíně budou vždy dobré časy a klobásy a pivo (smích).
V čem spočívá taková herní proměna?
Do týmu přišel Radek Popelka, který má velké zkušenosti. O Pavlu Bělochovi asi není potřeba nic říkat a také se vrátil Honza Vonásek. To se pak hraje mnohem lépe a také na vyšší úrovni. Ale abych tak řekl, všechny kluky, včetně mě, motivují dobré výsledky k lepším výkonům.
Vy máte široký hráčský kádr, na zápas s Žirovem jste měli k dispozici 19 hráčů. Nebojíš se třeba o své místo v základu? A je třeba znát na trénincích větší úsilí hráčů, kteří musejí bojovat o triko?
V této sezóně jsem vždy byl v základní sestavě, ale není jisté, že tam příště opět budu. Potěší, když od trenéra slyším své jméno a mohu na plac hned od začátku. Ale máme dost dobrých hráčů, kteří by mě mohli v základu nahradit. V týmu je zdravá soutěživost, která motivuje všechny hráče tak, aby se do základní sestavy dostali.
Kdybych se tě zeptal na nejslavnější okamžik tvé kariéry, vybaví se ti nějaký?
Nic moc mě nenapadá, možná 5 gólu v zápase proti Herálci v letošní zimní přípravě. (smích)
Vzpomeneš si na své fotbalové začátky? Kdo tě k fotbalu přivedl a proč to u tebe vyhrál právě tento sport?
Fotbal je pro mě sport číslo jedna. A mé fotbalové začátky vs. můj úraz kyčelního kloubu těsně před nástupem  do 1. třídy základní školy by jsem tu nechtěl rozebírat. Když jsem konečně mohl opět na trávník, bylo mi 16 let a měl jsem snad 200 kilo (smích).
Máš nějakého oblíbeného soupeře nebo naopak mužstvo proti kterému hraješ nerad?
Nic takového nemám, ať na druhé straně je jakýkoliv tým, budu chtít vyhrát. už jsem hold takový.
Co je tvou nejsilnější fotbalovou stránkou a na čem by se dalo ještě zapracovat?
Lepší se asi zeptat trenéra. Ale když řeknu sám za sebe, tak určitě mám tvrdou střelu, jak říká trenér kanón a celkem i dobré krytí a držení míče. Určitě by jsem se potřeboval zlepšit při  hře hlavou.
Ústrašín trénuje trenér Radek Klap, bývalý hráč i trenér Pelhřimova. Jak se ti pod ním hraje a jsou tréninky pod jeho vedením náročné či spíše zábavné? Kolik se vás v průměru na tréninky schází?
Radek je dobrý trenér. Docela dobře se známe a jsem rád, že hraji právě pod ním. Do tréninku zapojuje i různé soutěže. Nikdo nechce prohrát, takže každý si to odmaká a zároveň je trénink i zábavný. Bohužel jsem toho v této půl sezoně moc nenatrénoval. Moc práce a také mě pořád něco bolí, takže nemohu říci, kolik kluků jde na sobě zapracovat. Ale z doslechu vím, že občas je málo kluků. Snad jen Petr Mazanec, ten prý má 100% účast.
Holduješ i jinému sportu?
Tu a tam zajdu na squash.
Jsi fanouškem některého fotbalového týmu popřípadě máš nějaký fotbalový vzor?
Fandím týmu AC Sparta Praha. Fotbalových vzorů mám více.
Jak si představuješ ideálně strávený den?
Ideálně? Řekl by jsem vám to, ale nesmím o tom tady mluvit (smích).
Na které místo na světě by ses rád podíval a proč?
Je spousty krásných míst na světě. Těžko vybrat.
Sleduješ portál fotbalunas.cz? Motivuje tě možnost zařazení do sestavy kola třeba k lepším výkonům? A bude tě vítězství v anketě něco stát?
Ano, portál sleduji, je tam spousta zajímavých věcí. Zařazení do sestavy kola? To ne, mě motivuje úplně něco jiného (smích). Vítězství mě snad nic stát nebude, pokud je mi známo, tak mé dva vítězné předchůdce to v klubu nic nestálo, ale možná přijde nějaké překvapení na dokopné (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.