ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Podle Pavla Šponara bude boj o postup napínavý do poslední kola, jeho Vamberk se ale prý spíš trápí

Ještě v pětačtyřicáté minutě duelu s Vamberkem vedly Častolovice nad velkým favoritem 1:0. Ještě před přestávkou však uklidnil vlastní fanoušky Pavel Šponar, který pověstnou brankou do šatny vyrovnal stav utkání a nasměroval své mužstvo k velkému obratu a konečnému vítězství 3:1. Díky eho výkonu ho pak fanoušci vyhodnotili jako nejlepšího hráče kola. V rozhovoru se rozpovídal nejen o samotném duelu, ale i o dosavadním průběhu jara v podání jeho Baníku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V zápase s Častolovicemi se Vám podařilo otočit jeho průběh a zvítězit. Jak utkání vypadalo z vašeho pohledu?
Zápas byl od úvodního hvizdu nervózní a velmi vypjatý. Bylo tam mnoho ostrých zákroků na hraně fair-play. Častolovice nastoupily do utkání velmi dobře. Nám se nedařilo proměňovat šance, které jsme si vytvořili.
První půle se vám příliš nevydařila a takřka do přestávky jste prohrávali 0:1, čím v kabině poradili trenéři?
V kabině jsme si řekli, co máme hrát a že se musíme uklidnit v koncovce.
Častolovice byly velice nepříjemným soupeřem, co podle vás bylo klíčovým okamžikem zápasu?
Klíčovým okamžikem byl právě ten vyrovnávací gól na 1:1 v nastavení prvního poločasu.
Po vítězství v poměru 3:1 se v tabulce držíte na slušném druhém místě. Jak byste zhodnotil prozatímní průběh jarní části sezony?
Jarní část sezóny nás zatím nezastihla v nejlepší formě. Připravujeme si celkem dost brankových příležitostí, ale nedaří se nám je proměňovat, a proto se v každém utkání velmi nadřeme na vítězství. Potřebovali bychom se uklidnit a dostat do týmu trochu víc pohody, jakou jsme měli v podzimní části soutěže, kde jsme stříleli v každém utkání hodně gólů.
Který zápas se vám jako celku herně nejvíce povedl a který naopak nejmíň?
Nejméně se nám povedl podzimní zápas v Lukavici, kde jsme v poločase vedli 2:0 a byli jasně lepším týmem, ale do druhého poločasu jsme nastoupili velmi špatně a prohráli 5:2. Zápasů, které se nám povedly, bylo podle našich představ velmi málo. Spíše se teďka trápíme.
Do konce sezony ještě zbývá několik kol, který soupeř bude dle vašeho mínění nejtěžším protivníkem?
Konec soutěže máme velmi těžký. Čeká nás Javornice a Kostelecká Lhota, které jsou v první pětce soutěže a budou velmi náročné. Papírově nejlehčí by měly být Voděrady, ale tam jsme se na podzim v poháru přesvědčili, že to je velmi nepříjemný soupeř.
Napínavý bude souboj o postup i o udržení. Jak podle vás v tomto směru okresní přebor dopadne?
Ve hře o postup to bude velmi napínavé do posledního kola. Na postup stále může dosáhnout pět týmů.
Vamberk je hodně nebezpečný směrem dopředu, jistotou oplývá i obrana. Co byste vyzdvihl na vaší hře, na co si musí dávat pozor soupeř?
Soupeři si musí dávat pozor na všechno.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.