Hráč 21. kola, Martin Vízek: Největší fotbalový zážitek na mě ještě čeká s Dobřichovem

Třetí zástupce dobřichovské kopané se umístil jako hráč kola. Tentokrát je jím Martin Vízek, střelec dvou branek do sítě vedoucího celku soutěže. Oslabený Dobřichov sice na hřišti lídra neuspěl, ale domácí rozhodli až v závěrečné desetiminutovce. S Martinem jsme pro vás připravili rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, dříve než vám položím první otázku, tak vám musím gratulovat k zisku ocenění. Kdo, kdy a kde vás přivedl k fotbalu?
Za prvé děkuji za gratulaci, to jsem opravdu nečekal:-) K fotbalu mě přivedl můj děda, který bydlel asi 50m od hříště. Chodil na každý zápas, který Dobřichov hrál. To mi bylo kolem 5-6-ti let a v žákách nás bylo opravdu hodně. V té době to bylo jediné sportovní vyžití, takže nás nikdo nenutil. Všichni jsme chtěli hrát dobrovolně.
Jaká byla vaše další kariéra?
Moje kariéra je a byla převážně v Dobřichově. V 18-ti letech jsem hrál v Č. Brodě za dorost se spolužáky z gymplu. Vyzkoušel jsem si i A.třídu v Kouřimi, kde byl skvělý trenér p. Jiří Mašata (nyní trenér v Dobrém Poli). Ten nás opravdu dokázal vyhecovat:-). Taky jsem hrál okres se super partou v Liblicích.
V sobotu jste vstřelil dvě branky, po kterých byl srovnaný stav. Popište blíže akce, které gólům předcházely.
Škoda, že to nevydrželo do konce. První gól padl po chybě obrany soupeře, která reklamovala ofsajd nebo tak něco a přestali hrát. Já si vzal balón, udělal kličku brankáři a skóroval. Druhý byl po průniku našeho záložníka Davida Konůpka, který prošel mezi dvěma obránci a ke mě se to se štěstím odrazilo. A po střele na zadní tyč to bylo 2:2. Bod bychom si určitě zasloužili.
Jak nejčastěji a nejraději zakončujete?
Nejčastěji zakončuji asi hlavou po standardních situacích, protože naši trenéři v současné době využívají můj potenciál spíše na stoperu. Rád ale zakončuji i střelou ze střední vzdálenosti.
Jaký to byl zápas? Jak se vám hrálo?
Upřímě řečeno, vůbec jsem nechtěl jít hrát. Měl jsem antibiotika kvůli angíně, ale vzhledem k tomu, že nás bylo na srazu devět, nebylo zbytí. Tímto děkuji své ženě Šárce, která je úžasná a moc neprudila:-) ( pro fotbal vše!! Dokonce jsme kvůli němu museli zkrátit svatební cestu:-) za to jí taky moc děkuji.). Jinak jsem se snažil spíš šetřit a podržet balón. Díky tomu to fyzicky celkem šlo.
Jaká pozice na hřišti vám nejvíc vyhovuje?
Pozici na hřišti nemám vyhraněnou, prakticky jsem schopen odehrát jakýkoliv post, kromě gólmana. Kdybych si měl vybrat, tak záloha. Ale důležité je, s kým to hrajete. A nám se teď v Dobřichově tvoří celkem fajn parta.
Dostal jste v anketě přes 160 hlasů. Víte, kdo vám jich poslal nejvíc?
Netuším, ale vzhledem k tomu, že máme v týmu jen dva úplný maniaky, tak asi David Konůpek se Štěpánem Károu.
Říkáte, že v Dobřichově je dobrá parta. Popište nám trochu role v týmu.
Je pravda, že v poslední době se nám podařilo přivést čtyři kluky, kteří jsou opravdu šikovní a skvělí do party, takže nás ten fotbal mnohem víc baví a užíváme si ho. Jako vtipálka bych označil asi Kubu Konečného, který je vtipný sám o sobě:-) a jestě kdyby mi občas přihrál, měli bychom o pár bodů víc:-) Jinak se hecujeme navzájem a snažíme se podpořit jako tým, nejen na sebe řvát jako v minulosti.
Máte nějaké rituály před zápasem?
Zatím ne. Jen si před každým zápasem dáme 5 a jdeme na to...
Máte nějakého zajímavého koníčka mimo fotbal?
Mým koníčkem je hlavně fotbal. A moje rodina! Mám 7-letou dceru Anežku a 3-letého syna Patrika. Ten už má svoje kopačky a nespočet míčů, tak už pomalu začínáme trénovat. Rád si ale zahraju i tenis nebo třeba plážový volejbal. Stejně tak mám rád i vyjížďky na kole s rodinou, v zimě lyžovačka.
Jaký je váš nejkrásnější fotbalový zážitek?
Pokud myslíte v aktivní kariéře - Vzpomínám si na zápas, kdy jsme ještě jako dorostenci hráli za béčko a po třech asistencích kamaráda Martina Růžka jsem dal hatrick. Což bylo super, vyhráli jsme 3:2 a bylo co slavit ( Ale Sparta to není.) Pokud neaktivní, tak určitě zápas Barcelona - Plzeň na Nou Campu. A i já, stejně jako Kuba, doufám, že se nejkrásnějšího fotbalového zážitku ještě dočkám v Dobřichově s tímto skvělým týmem.
Martine, díky za rozhovor a přeji ať se vám i Dobřichovu daří...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.