Na fotbale je důležité udělat si pořádnou žízeň a tu s týmem spláchnout, má jasno Jan Razima, obránce lídra tabulky z Horní Cerekve

Hráčem 22. kola Poutník ligy se stal Jan Razima, obránce vedoucí Horní Cerekve. Ten suverénním způsobem ovládl hlasování fanoušků, a stal se tak po delší odmlce dalším z řady hráčů lídra tabulky, kterého jsme si přizvali k rozhovoru. Honza za svou kariéru prošel několika kluby, s dospělým fotbalem začínal v Košeticích, kde se v té době začínala budovat úspěšná éra klubu. Poté se přesunul přes Ústrašín zpátky do mateřského Pelhřimova, kde s místní juniorkou hrál A třídu. Nyní patří ke stabilním článkům základní sestavy Horní Cerekve, se kterou míří za postupem do 1.B třídy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, mohl by jsi se na úvod čtenářům trochu představit?
Od dětství bydlím v Pelhřimově, kde jsem také v šesti letech s fotbalem začínal. Pracuji již přes pět let v Rimowě, která se zabývá výrobou cestovních zavazadel. Na prvním místě je pro mě rodina - v dubnu se mi narodila dcera Adélka.
Pojďme rovnou k aktuálnímu dění. V minulém kole jste porazili Ústrašín, klub, kde jsi dříve nějakou dobu působil. Jak hodnotíš tento zápas, který jste jasně ovládli? A zbyl v kádru Ústrašína někdo z doby, kdy jsi za tento klub hrával? Proběhlo před zápasem nějaké hecování?
V zápase s Ústrašínem se nám dařila kombinace a měli jsme dobrý pohyb. A to se odrazilo na naší celé hře. V týmu Ústrašína, kdy jsem tam hráva,l doposud hrají Martin Rod a Tomáš Kubiska. Jen škoda, že nepřijel Pavel Běloch, na kterého jsem se těšil. Před zápasem jsme prohodili jen pár vět.
Horní Cerekev vládne Poutník lize. V minulých zápasech jste se však výsledkově trápili, domácí prohra s Kamenicí, poté remíza v Hořepníku. Kde vidíš příčiny dílčích nezdarů (špatná koncovka, podcenění soupeře)?
V utkání s Kamenicí jsme podali špatný výkon. Hra bez pohybu, bojovnosti a nasazení. V Hořepníku jsme měli spoustu gólových příležitostí, které jsme neproměnili a na to jsme doplatili.
Po skvělém podzimu a výborném začátku jara jste však měli v tabulce velký náskok, o postupu Horní Cerekve zpět do B třídy široká fotbalová veřejnost nepochybovala. Ted k jistotě postupu stačí uhrát bod. Berete sebou do Plačkova pro jistotu šampaňské? A jak se na postupové oslavy těšíš?
Doufám, že si z Plačkova přivezeme tři body a postup je jasný! A budou moci propuknout oslavy! (smích)
Když se ohlédneme za touto sezónou, jak bys ji ve stručnosti zhodnotil? Který zápas se ať už tobě osobně či celému týmu nejvíce povedl?
Nejvíce se nám určitě svojí herní kvalitou povedly zápasy s Maratonem a Počátkami.
Ty jsi do světa velkého fotbalu nakoukl poprvé v Košeticích, kde jsi působil několik sezon. Košetice nyní míří za historickým postupem do A třídy. Sleduješ jejich výsledky, případně co na ně říkáš?
Košetice mají kvalitní tým a první příčku v I.B třídě si určitě zaslouží, přeju jim to.
Honzo, ty jsi poctivým sběratelem žlutých, a také červených karet. Vyčítají ti třeba trenéři tvou prchlivost?
Pár žlutých karet jsem už nasbíral, ale občas je prostě potřeba ve hře přitvrdit. Důraz musí být! (smích)
Když se v krátkosti vrátíme na začátek tvé kariéry. Vzpomeneš si na své první fotbalové krůčky? Kdo byl třeba tvým prvním trenérem a na kterého trenéra nedáš dopustit?
Fotbal jsem začal hrát od 6 let v Pelhřimově, kde moje první fotbalové krůčky začaly pod trenéry p. Bedrníčkem a p. Poděbradským. Pokračoval jsem do žákovské a dorostenecké ligy, kde mé fotbalové schopnosti rozvíjel p. Blažek a p. Krtek.
Co tě na fotbale nejvíce baví a co naopak bereš jako nucené zlo?
Na fotbale je důležité si udělat pořádnou žízeň a tu s týmem spláchnout (smích). S přibývajícími lety a váhou mi dělá problém se dostat do trenýrek. Pro příští sezonu se musí koupit větší dresy (smích).
Když se tě zeptám na největší fotbalový zážitek, vybaví se ti nějaký?
Největší zážitek pro mě je vždy, když po dvou letech vyrazíme s kámoši do Mnichova na Audi Cup, kde je k vidění spoustu výborných fotbalistů.
Jsi fanouškem některého fotbalového klubu?
Můj oblíbený klub je Arsenal.
Kdo myslíš, že ti poslal nejvíce hlasů (spoluhráči, rodina, fanynky) a chtěl by jsi jim na závěr něco vzkázat?
Určitě nejvíce hlasů jsem dostal od spoluhráčů a rodiny. Chtěl bych všem poděkovat za hlasy a především Lukáši Suchému- zakladatel mé kampaně(smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.