Aleš Bednář : Nemáme v mužstvu takové hvězdy, aby jsme mohli soutěž absolvovat úspěšně bez tréninků.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Aleši gratuluji k vítězství v anketě hráč kola. Podařilo se ti již někdy podobné ocenění získat?
Ano, podobné ocenění jsem získal několikrát v dresu Litomyšle a i v Německu, když jsem hrál za Weiden jsem byl 2x hráčem kola, a několikrát jsem byl i v sestavě kola v 1. gambrinus lize.
K vítězství ti pomohlo utkání domácí utkání proti Lípě nad Orlicí. Popiš čtenářům, jaké to bylo utkání.
Bylo to od začátku bláznivé utkání, když jsme 3x vedli o dvě branky, ale nedokázali jsme to dotáhnout do vítězného konce, po našich individuálních hrubých chybách. Naštěstí jsme vyhráli alespoň na penalty.
Během úvodních 10 minut se ti podařilo vsítit dvě branky hlavou. Byly v dalším průběhu utkání šance na zkompletování hattricku?
Nevybavuji si, že bych měl nějakou další šanci.
Smiřice tuto sezónu odstartovaly skvěle, ale v závěru podzimní části jako by jim docházel dech. V čem hledat příčinu?
Hlavní příčinou bylo uspokojení hráčů a v druhé polovině soutěže špatná docházka na trénincích. Nemáme v mužstvu takové hvězdy, aby jsme mohli soutěž absolvovat úspěšně bez tréninků.
Je velkým zklamáním pro oddíl skupina o udržení v soutěži?
Po podzimní části to určité zklamání bylo, ale ke konci podzimu jsem zápasy neodehráli dobře a zaslouženě jsme spadli do skupiny o udržení.
Na jaře se týmu daří a střílí i spoustu branek. Lze tento fakt přičíst kvalitní zimní přípravě?
Když jsme v zimě s asistentem Radkem Votroubkem mužstvo přebírali, tak jsme se snažili nastavit určitá pravidla, která jsme chtěli dodržet. To znamená výrazné zlepšení docházky na trénincích, a semknutí kolektivu jako takového. Snažil jsem se do tréninků vnést své zkušenosti z profesionálního fotbalu a myslím, že kluci k tomu přistoupili výborně, celou přípravu chodili ve větším počtu a pracovali velmi dobře.
Bude vaším dílčím cílem v závěru sezóny udržet první pozici před kvalitním týmem Police nad Metují?
Tak samozřejmě bychom chtěli skupinu vyhrát, ale pokud se to nepodaří, nic se děje. Myslím si, že je celkem jedno, jestli skončíme na prvním, nebo třetím místě, hlavní jen záchrana v soutěži. V posledních kolech dostanou příležitost hráči širšího kádru, kteří mají možnost mne přesvědčit, že do týmu patří.
Fotbaloví příznivci tě znají především z hradeckého dresu či pražských Bohemians, ale i přesto popiš krátce svoji fotbalovou kariéru a jaké jsou tvé nejbližší sportovní cíle
Jsem odchovancem královehradecké kopané, ale za první tým jsem odehrál asi jen devět zápasů, potom následoval přestup do Bohemians 1905 a má fotbalová kariéra pokračovala v Olomouci, kde jsem si zahrál i evropské poháry, odtud jsem přestoupil do Viktoria Plzeň, a profesionální kariéru jsem ukončil v roce 2009 v německém Weidenu Sportovní cíle jsou takové, abychom se Smiřicemi hráli atraktivní fotbal a v příští sezoně, pokud budu u mužstva se snažili atakovat přední příčky.
Jakým se věnuješ aktivitám, když zrovna netrávíš čas na zeleném trávníku
Mám velmi časově náročnou práci, takže mi volného času moc nezbývá. Jinak nejraději odpočívám a sleduji televizi a sportovní přenosy.
Sleduješ tento portál věnovaný amatérské kopané?
Ano sleduji, po každém kole si rád přečtu referáty ze všech zápasů.
Děkuji za tvůj čas věnovaný tomuto rozhovoru a přeji tobě i celému týmu úspěšný zbytek sezóny.
Děkuji za přání a zdravím všechny fanoušky krajského fotbalu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.