Hlava nahoře, přehled, rozehrávka, to jsou moje atributy, komentuje svoji hru mládský Jarda Kužel

Jiří Šťastný byl zvolen mužem 20. kola a možmá by mohl být zvolen i mužem rozhovorů. Našemu portálu poskytl obsáhlý a zájímavý rozhovor, ve kterém nezapomněl vyjmenovat snad všechny své spoluhráče. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jirko, sleduje tak zkušený hráč jako vy hlasování o Hráče kola? Nebo vám to připomínají spíše spoluhráči kvůli placení klubové kasy?
Párkrát jsem se na hlasování podíval, protože spoluhráči to neustále komentovali. Zejména musím zmínit spoluhráče Vojtu Moudrého, který kvůli hlasování 2 dny nespal a každou hodinu hlasoval. Doufám, že z toho neměl doma problémy - dokonce ani v úterý nepřišel na trénink, měl prý moc práce s hlasováním. Tímto bych mu tedy chtěl poděkovat, ne každý by riskoval naštvanou manželku na úkor úspěchu spoluhráče.
Kolik vás tenhle rozhovor bude stát?
Určitě nic! Na pokladníka Mildu Schustera to nějak uhraju. Mildovi pohrozím, že už mu nikdy nenahraju a on si to pak rychle rozmyslí - tohle na něj vždycky platilo, protože hraje přede mnou. Nebo za něj přestanu bránit a bude se muset více vracet dozadu – tím bych ho potrestal asi nejvíce, při jeho nynější skvělé formě se mu teď dozadu moc nechce.
Pojďme k utkání s Temelínem. Věřili jste si více po výhře na Borku? Před tím se pro vás jaro nevyvíjelo moc dobře.
Začátek jara nás nezastihl v ideální formě - v útoku jsme se trápili a možnost bojovat o postup se nám trochu vzdálila. Nicméně už jsme zase našli tu správnou pohodu, kterou jsme měli na podzim. Forma se vrátila na Borku a pokračovala i s Temelínem – v zápase jsme tvrdili muziku. Zejména Šáfa (Vladislav Šafrata) zkoušel opět hrát klukům Temelína na housle, ale moc mu to tentokrát neladilo. Ještě že máme další šikovné muzikanty. Zejména Šimon Pařízků, který hraje tuto sezónu v reprezentační formě – škoda pro něj, že se Vrba nepodívá i na naše okresní trávníky.
Do utkání jste vstupoval jako kapitán. Necháte si pásku po vaší výhře?
Přišel jsem do kabiny trochu později, takže jsem ani nepostřehl, že jsme kapitán. Samozřejmě, za pásku jsem rád – je to pro mě zodpovědnost za odevzdání 110% výkonu, který ten den v sobě mám. Ale na druhou stranu, budu upřímný ... páska je mi hrozně malá, protože jak chodím každý den do posilovny, tak mě na ruce škrtí. Takže ji klidně příště přenechám někomu jinému a budu si hrát tu svoji profesorskou hru bez pásky. (úsměv)
S kapitánskou páskou jsou spojeny i různé pravidla – na jaké ruce se páska nosí, kdy se podepisuje zápis o utkání. Dozvěděl jsem se, že s některými máte dlouhodobý problém. Jak byste to okomentoval?
Pravidla nepravidla. Já to beru trochu jinak. Když mám pásku, dělám si srandu z rituálů s tím spojených. Ať je to nošení na opačné ruce nebo podepisování zápisu, který se už rok nepodepisuje atd. Pobavím tím rozhodčí, protihráče a hlavně naší kabinu, kde je hned lepší atmosféra. To si myslím, je úkol kapitána – vytvářet pohodu a přenést ji mezi kluky. Vždyť jde o okresní fotbal, který nás má v první řadě bavit.
Jak vlastně v Mladým řešíte kapitánskou pásku? V posledních třech utkáních jste měli tři různé kapitány.
Máme hráče k tomu určené a pak samozřejmě jejich zástupce. Poslední zápasy vždycky někdo z kluků chybí, takže se páska posouvá na další kluky. Už párkrát v sezóně na mé ruce přistála, ale je to spíše kvůli absenci několika spoluhráčů k tomu určených a taky kvůli srandě, která vzniká s páskou na méruce. Kluci se baví, já tím pádem taky. A o tom to je…
Další kolo zajíždíte na půdu Nové Vsi. Dokážete navázat na podzimní vzájemné utkání a znovu uspět?
Určitě, semeleme je, ty budou koukat. (úsměv) My jsme totiž SK Mladé!
Co bude v utkání podle vás rozhodovat?
Nová Ves má spoustu šikovných kluků - Procházka, Boháč, Češka a další, nám dobře známí hráči. Máme je však přečtené, nehrajeme proti sobě poprvé. Bude záležet, jak dobře se vyspíme. Hrajeme ráno, což je pro nás jen jednou za sezónu (jen v Nové Vsi), takže uvidíme, jak se s tím popereme. Naše obrana je v soutěži nejlepší, naopak Nová Ves má nejvíce vstřelených gólů. Bude to nelítostný boj, ale věřím našim schopnostem. Určitě jim nedáme nic zadarmo, na to se můžou spolehnout!
Spoluhráči vás přezdívají kužel kvůli podobě se seriálovou postavou Jardy Kužela z Okresního přeboru. Ztotožnil jste s přezdívkou a taky chodíte v dresu Rooneyho?
S Jardou Kuželem jsme stejní – taky mám málo vlasů, tréninková morálka podobná a hlavně ty deprese z našeho proměňování šancí. To je bolehlav. Pivo nám oběma taky chutná, takže to asi byla jasná přezdívka – tímto děkuji Jirkovi Vítků, který se o přezdívku postaral. Dres Rooneyho nenosím, červená mi moc nesluší. Jediný dres, který oblékám je samozřejmě ten v SK Mladé.
Jarda Kužel je nicméně ofenzivní hráč, vy hrajete obránce. Různé kudrlinky, přešlapovačky nad míčem však zkoušíte také velmi rád že?
Vám snad někdo radil v otázkách. (úsměv) Já samozřejmě nekličkuju, bych si u toho ublížil. Hlava nahoře, přehled, rozehrávka, to jsou moje atributy. Spoluhráči by jistě dosvědčili, že v tomhle opravdu vynikám. Trenér taky dobře ví. Jednou za poločas nějakou tu precizní kliku provedu, ale vysněnou nominaci do útoku mi to nikdy nezaručilo. Asi těch kliček dělám málo. (úsměv)
Trenéři už jsou asi méně šťastní někdy.
Trenéra vždy před zápasem upozorním, že tam dneska něco vymyslím a on už s tím tak nějak počítá. Pár šedivých vlasů jsem mu ale jistě přidal, ne vždycky se to povede. Zase na druhou stranu máme v obraně spoustu šikovných kluků, takže když klika nevyjde, spoluhráči to vyžehlí.
Kdo je podle vás top krajní obránce ve světovém fotbale?
Líbí se mi mladý obránce David Alaba (Bayern Mnichov) a Marcelo z Realu. Běhaví, ofenzivně ladění, skvělí technici s tvrdou střelou - něco jako já. (úsměv)
Prásknete na některého ze spoluhráčů nějakou zajímavost?
Zajímavých jedinců a příhod máme v mančaftu požehnaně, ale tohle raději nechám u nás v kabině. By už se mnou nikdy nepromluvili. (úsměv) Spíš bych to chtěl vzít z druhé stránky – když vezmu mladé kluky jako je zmiňovaný Šimon Pařízků, Pavel Schuster, Tomáš Linhartů nebo třeba Michal Drábků. S každým zápasem za A tým rostou a jsem rád, že své kvality chtějí prokazovat právě v SK Mladé. Také máme dva nadstandartní gólmany Brůžka a Jakovleviče. A v neposlední řadě i Vojta Moudrý, který nejen fotbalově prokazuje svou oddanost, ale i se stará o vtípky v kabině. Každý má v týmu svou roli, řekl bych dobře namazaný stroj. Jen ten postup tomu chybí …
Váš tip na umístění našich hokejistů na probíhajícím MS?
Jo tak proto všichni blbnou s těma vlaječkama na autech – ono je MS v hokeji. (úsměv) Bude samozřejmě zlatá, jak jinak.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.