Fotbal hrajeme pro žízeň, říká s úsměvem Muž kola Jakub Brousek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jakube, na úvod gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Už proběhly nějaké gratulace od spoluhráčů nebo okolí? Bude vás toto ocenění stát něco do kasy v šatně?
Děkuji, nějaké náznaky už byly od našeho spielmachra Pavla Nocara. Kasu má u nás na starosti Jirka Tůma, který se nenechá ujít příležitost mě zkasírovat.
V týmu Slavče jste nováček. Předtím jste byl v Olešnici, kde jste ještě na podzim nastupoval v I.B. třídě. Co vás vedlo k přesunu o dvě soutěže níž a jak jste v týmu zatím spokojen?
Už jsem tu byl před rokem. Nejprve jsem chtěl postoupit s Olešnicí, což se povedlo, ale změnil jsem zaměstnání a neměl moc času na trénování. Ve Slavči máme neskutečně dobrou partu a proto jsem se sem vrátil.
Úvod jara zrovna nebyl ideální. 3 zápasy 3 prohry, navíc vás o víkendu čekal lídr tabulky z Dobré Vody. Nepanovaly v kabině obavy, že by na tým lehla deka a série porážek pokračovala?
Myslím, že jsme odehráli všechny tři zápasy dobře. Bohužel se nám nedařilo v obraně a dostávali jsme hodně branek. To samé platí o ofenzivě, kde se na každý gól hrozně nadřeme. Já osobně potřebuji tři gólovky na jeden gól. Věděli jsme, že přijede silný soupeř, ale nám to vyhovuje a hrajeme líp. Podržela nás celá obrana v čele s brankářem Vítkem.
Samotné utkání s vedoucím týmem tabulky jste ovšem proměnili v jednoznačnou záležitost a to jste ještě vy osobně zahodil v úvodu pokutový kop. Jak jste viděl průběh zápasu ze hřiště?
Od začátku jsme šli za třemi body, ale hned v úvodu jsme čelili pokutovému kopu, který naštěstí soupeř nedal. Pak přišla řada na mě a nechápu, že jsem kopl penaltu takhle hrozně. To jsem ještě neviděl, tedy až na Dočkala (Bořek Dočkal, Sparta Praha, zápas s Plzní). V poločase jsme vedli 2:0 a dominovali jsme po celý zápas. Hráli jsme koncentrovaně a obrana byla jako vyměněná. Asi si kluci dali pár piveček navíc. (smích)
Trenér Brůha byl s vaším výkonem spokojen a označil vás za nejlepšího hráče zápasu. Byl jste se svým výkonem spokojen i vy nebo tomu něco chybělo?
Dal jsem tři góly, což bylo dobře, ale ještě další tři gólovky jsem zahodil a navíc zpackaná penalta. Ocenil bych hru našeho Sergia Ramose (Jan Tácha).
V posledních dvou zápasech jste nastřílel 5 branek. Fanouškům Slavče jste tak možná připomněl výkony podzimního krále střelců Tošnera, který dal za půl sezony 16 branek a v zimě přešel do Horní Stropnice. Máte nějakou metu v počtu branek za jaro? A s kterým z hráčů v týmu si na hřišti nejvíce rozumíte?
To ano, ale na góly nehraju. Možná to tak kolikrát vypadá, ale jsem útočník a góly se ode mě čekají. Nejvíce si spíš semnou rozumí Jirka Tůma a Jarda Vodička. Oni přesně vědí, kam mají dát míč a je to lahůdka dostávat od nich takové míče.
Slavče se nachází ve středu tabulky, ale na třetí místo ztrácí jen 3 body. Pokusíte se toto umístění atakovat nebo je priorita hrát hezký fotbal, pobavit sebe i diváky a pak až umístění?
Chceme být samozřejmě co nejvýše a odměnit se divákům za první tři prohry. Fotbal hrajeme pro žízeň.
Vaše příjmení vybízí k tomu, že je neradno se s vámi na hřišti potkat a souboje s vámi bolí. Vy jste si, ale ze sobotního zápasu odnesl nepříjemné zranění kotníku. Jak to vypadá, budete do víkendového zápasu trenérovi k dispozici?
Občas to přibrousím, ale nic velkého. (smích) Určitě s mužstvem pojedu, ale zatím to nevidím dobře.
V dalším kole jedete na hřiště do Lišova. Jaké jsou plány před zápasem, chystáte se nějak speciálně na soupeře?
Byli jsme se na soupeře podívat v Trhových Svinech. A hráli výborně, mají mladý tým. My tam pojedeme s tím, že chceme potvrdit první jarní výhru s Dobrou Vodou a pokusit se odvézt tři body i ze hřiště Lišova.
Jaké byly vaše fotbalové začátky, kdo vás přivedl k fotbalu a kterými kluby jste prošel?
Začínal jsem v Nových Hradech a k fotbalu mě přivedl brácha. To byl i můj vzor za mých mladých let. Teď je to naopak! (smích) Poté jsem postupně prošel Trhovými Sviny, Břilicí, Olešnicí a nyní jsem ve Slavči.
Máte nějaký fotbalový vzor? Jaké jsou ostatní koníčky mimo fotbalu?
Cristiano Ronaldo hraje stejně jako já, akorát má o něco lepší úspěšnost v proměňování šancí. Můj koníček jsou ženy a pivíčko. Jinak si rád zahraji tenis a projedu se na bruslích.
Liga Mistrů zná po odvetných zápasech oba finalisty. Komu budete fandit ve finále vy a překvapilo vás finálové složení?
Ve finále je pro jasným favoritem Bílý balet.
Pomalu se blíží fotbalový vrchol sezony ME 2016. Kdo je váš favorit na zisk titulu a jaké šance dáváte českému týmu? Označil byste i nějaký tým jako černého koně turnaje?
Věřím Anglii a Českému týmu na titul. Černého koně nemám, všechny týmy jsou kvalitní.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.