„Pořád chceme postoupit, jen už to nemáme ve vlastních rukách.“ říká Radek Šťovíček, hráč 14. kola

Radek Šťovíček ve 14. kole dokázal vstřelit sedm branek v jednom utkání a byl tak jasnou volbou pro hráče kola, o tom, jak vidí šance Sedlčan, či jak se těší na vyvrcholení sezony v Jesenici se můžete dočíst v následujícím rozhovoru s ním.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
1
Radku, gratuluji k tvému druhému vítězství v naší anketě, splnilo se ti tak přání zopakovat si náš rozhovor, kdo tě tentokrát asi podporoval nejvíc?
Děkuji za gratulaci, říkal jsem to tak trochu v nadsázce, ale samozřejmě je to příjemné. Zásluhu na tom má opět kabina.
Tentokrát jsi asi tušil, že by to mohlo opět vyjít po takovém výkonu, sedm branek v jednom zápase se přeci jen často nevidí, že?
Je pravda, že tentokrát to bylo asi jednodušší, než na podzim.
Zápas proti Nové Vsi C jste vyhráli 14:2, jaký to byl zápas? Proč Nová Ves takto selhala?
Hráči Nové Vsi C mají můj velký obdiv, protože tam hrají o dost starší hráči, než ve většině týmů a i přes nepříznivý výsledek neodkopávají míče, nejsou zákeřní a chtějí si v poklidu zahrát fotbal. Zápas byl bohatý na góly a také na spoustu fair-play momentů.
Z jakých situací jsi vstřelil svoje branky? Dokázal bys je popsat?
První gól byl po chybě stopera, kterému jsem vzal míč a se štěstím zakončil kolem brankáře, druhý padl z penalty, třetí byla tečovaná střela z vápna a ve druhém poločase to byly asi tři dorážky do téměř prázdné branky a jednou to jsem šel sám na brankáře.
"Čtyři góly zvládne dát téměř každý, ale pět gólů už je umění." To je věta tvého kamaráda P. Haase, kterou jsi zmínil v našem minulém rozhovoru, když jsi vstřelil čtyři branky. Co myslíš, že řekne na tvých sedm gólů? Chtěl bys mu případně něco vzkázat?
Na tuhle větu jsem si hned vzpomněl hned po zápase a od Petra jsem potom přijímal gratulaci. Přál bych mu aby v divizi zopakoval to samé, i když to má o poznání těžší.
Díky sedmi gólům jsi se posunul opět do čela tabulky střelců, kolik gólů myslíš, že budeš muset ještě dát, abys získal titul nejlepšího střelce?
Chtěl bych tam už do konce vydržet, ale bude to hodně těžké, na začátku jara jsem si dal cíl 15 gólů, které by snad mohly stačit na vítězství mezi střelci.
Sedlčany, ale zatím, kromě tohoto zápasu na jaře výsledkově moc nezáří, jak myslíš, že se jarní boje budou vyvíjet dál?
To je pravda, ale pořád by jsme chtěli postoupit, jen už to nemáme ve vlastních rukou a musíme spoléhat na zaváhání Jesenice a všechno vyhrát.
Momentálně se Sedlčany pohybují kolem 3. příčky, v blízkosti Jesenice, se kterou hrají poslední kolo, které by mohlo rozhodovat o postupu výše. Kvůli podzimní kontumaci nemůžou v Jesenici Tatranu přijít na jméno, těšíš se na zápas do Jesenice nebo bys jej radši vynechal?
Vynechal? to určitě ne. Na tenhle zápas se já osobně těším nejvíc. Bohužel Jesenice udělala chybu a místo toho aby ji uznali, tak někteří začali kopat kolem sebe a zbytečně špinit jméno Sedlčan.
Nebojíš se, že by s Jesenicí mohlo dojít k nějakým vyostřenějším situacím?
Je pravda, že z toho mám trošku obavy, ale určitě to nebude z naší strany nějak vyhrocené, my si půjdeme zahrát fotbal, snažit se vyhrát a udělat si samozřejmě žízeň před závěrečnou, tak doufám že kluci z Jesenice to pojmou stejně.
Od našeho posledního rozhovoru se na našem portálu objevilo několik novinek, zaregistroval si je? Co říkáš na možnost poslat fotky/reportáže nebo na možnost hodnocení rozhodčích a zápasů? A je něco dalšího co bys ještě na webu vylepšil/přidal do budoucna?
Je to další zpestření jak pro hráče, tak i fanoušky. Nic mě momentálně nenapadá. Nejsledovanější bude určitě hodnocení některých rozhodčích.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
3. 5. 2016 15:30
Musím sem napsat, že kdybych tohle četl jako nezaujatý člověk neznalý situace, článek by se mi líbil. Ale když už se zašťouralo do starých ran….. Tu větu s tím, že Jesenice neumí uznat chybu a špiní Tatran, nemyslíš vážně ne?? Jesenice několikrát uznala svou chybu, kterou udělal náš zástupce potvrzením zápisu, ve kterém bylo několik chyb. Každý děláme chyby a taky se je snažíme napravovat. To jde ale těžko, když Tatran C, s vidinou získání bodů z prohraného zápasu, odmítne pomoc. Když tu vidím slovo „fair-play“ v tvé přímé řeči v uvozovkách, klátím se smíchy. A špinění jména Tatranu říkáš tomu, že se tahle kauza dostala na veřejnost???