Do kasy platit nebude. V Březové se hraje o Snickersky, říká hráč kola Martin Burkyt

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz, kterým se stal hráč Olympie Březové Martin Burkyt. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, kde jste s fotbalem začínal a v kolika letech to bylo?
S fotbalem jsem začínal mezi 6. a 7. rokem v Karlových Varech na Buldocích. Jako malý jsem pořád někde běhal, a tak mě rodiče dali na fotbal, za což jsem jim vděčný. Fotbal mě bavil vždy a bavit bude pořád.
Jak se vyvíjela Vaše fotbalová kariéra?
Do 16 let jsem prošel mládežnickými týmy Buldoků, v 16 jsem přešel do A týmu Buldoků, kteří toho času hráli 3. ligu, což byl pro mě obrovský skok. V 17 jsem odešel na hostování do staršího dorostu Baníku Sokolov, který chtěl postoupit, a to se nám také podařilo. Poté jsem zůstal v Juniorce Baníku Sokolov. Když Juniorka skončila, vrátil jsem se zpět do Varů, ze kterých jsem šel na hostování do Vintířova, kde se v tu dobu hrál krajský přebor. A z Vintířova jsem se dostal na Březovou.
Nemáte chuť zkusit něco jiného? Vyšší soutěž, jiný klub...?
Chuť zahrát si vyšší soutěž by asi i byla, ale už na to není tolik času, jelikož chodím do práce. Za jiný klub bych v současné situaci hrát nechtěl.
Jak jste osobně spokojený v Březové?
Na Březové jsem spokojený, máme dobrou partu, na tréninku makáme a v kabině je sranda, občas i nějaké to pivo :-). Všichni kluci prošli výchovou na Baníku Sokolov, což je vidět i při hře.
Olympie hraje v horních příčkách tabulky, cílem je zřejmě postup do divize. Není těžké hrát pod tlakem, kdy „musíte“ vyhrát každé utkání?
Jestli je cílem klubu postup do divize, to opravdu nevím. Jdeme od zápasu k zápasu a každý z nich chceme vyhrát, jak se umístíme, to uvidíme až na konci soutěže. Určitě se všechny týmy proti nám snaží vytáhnout a porazit nás, ale nemyslím si, že jsme pod tlakem. V každém zápase chceme dát co nejvíce gólů a vyhrát.
Jak hodnotíte dosavadní průběh krajského přeboru?
To, jak probíhá soutěž, jsem lehce před sezonou očekával. Určitě ještě bude zajímavý boj o postup, ale i sestup.
Pojďme k zápasu. Nejdek určitě nebyl lehkým soupeřem nebo se mýlím?
Nejdek určitě lehkým soupeřem nebyl, jak napovídá jejich postavení v tabulce, kde určitě nejsou náhodou. Snažili se vysoko napadat naší rozehrávku a hrát kombinačně. Nějaké šance měli, ale nedokázali je proměnit, my ano.
Hraje pro Březovou výhoda domácího prostředí velkou roli? Přeci jen Nejdek je mnohem silnější doma.
Každému týmu se hraje doma lépe, ale nemyslím si, že by pro nás bylo nějak zásadní, jestli hrajeme doma nebo venku. Pokud chcete hrát na špici, tak musíte vozit body i z venkovních hřišť.
Jak byste zhodnotil svůj výkon na hřišti?
Nerad hodnotím sám sebe, to byste se musel zeptat trenéra nebo spoluhráčů :-) Po zápase spíše myslím na to, co se mi nepovedlo, než povedlo. Ale žádnou velkou chybu jsem neudělal a odehrál si tak to svoje :-)
Už jste mluvil se spoluhráči, že jste vyhrál hlasování o hráče kola?
Ano, mluvil, hlasovali pro mě, za což bych jim chtěl tímto poděkovat :-) Probíhaly i „hecovačky“ a všechno s tím spojené. Spoluhráči sledují vaše stránky a snaží se posílat, co nejvíce hlasů to jde.
Budete platit vysokou částku do týmové kasy?
Obávám se, že nebudu :-D Náš pokladník byl moc líný a tak jsme se domluvili na jiném systému. Hrajeme o Snickersky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.