Chci být u postupu béčka do soutěže, kam patří, říká odhodlaně Muž kola Lukáš Sekyra

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 14. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši na úvod gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Už proběhly nějaké gratulace od spoluhráčů nebo okolí? Čeká Vás v kabině nějaká pokuta za toto ocenění?
Děkuji, gratulace už samozřejmě proběhly. Vzhledem k tomu, že přepisuji týnské dějiny, tak jsem zvědav, jaká pokuta bude. V sazebníku pokut to nemáme, s tímhle Olympie nikdy nepočítala.
Myslíte si, že pokladník zohlední i fakt, že jste vůbec prvním hráčem Týna, který tuto anketu vyhrál?
Určitě ne, náš pokladník se v pokutování strašně vyžívá.
Vaše mužstvo bylo po podzimu na prvním místě a i start do jara, zatím probíhá hladce. Byla směřována zimní příprava k boji o postup? A jak vůbec probíhala?
Zimní příprava určitě byla směřovaná k boji o postup. Překvapila mě docházka a přístup spoluhráčů, všichni jsme to brali zodpovědně. Dost se makalo a hlavně jsme se zaměřili na fyzičku, s balonem to všichni umíme.
V posledním kole jste zavítali na hřiště do Černého Dubu a v utkání byli favoritem. Nakonec to, ale podle ohlasů moc snadná výhra nebyla. Bylo něco, čím vás soupeř překvapil?
Soupeř nás překvapil hlavně aktivitou od první minuty. Kdybychom prohrávali v prvním poločase 2:0, tak by se nikdo nemohl divit. Co nás ale asi nejvíc překvapilo, byla odstávka teplé vody ve sprchách!
Jak jste viděl zápas vy z pozice obránce a jak se hrálo vám osobně?
Měli jsme tam dost problémy uhlídat jejich útočníky. Dubáci hráli velmi dobře, a měli rychlý přechod do útoku. Osobně se mi hrálo dobře, tyto těžké zápasy mi vyhovují. Naštěstí máme tak kvalitní tým, že i když vystřídáme, tak nejsme nijak oslabeni. Ba naopak.
V tabulce jste opět odskočili druhému Lipí. Na které se začínají tlačit další vlčáci. Kdo si myslíte, že bude vaším největším konkurentem v boji o celkové prvenství?
Věřím, že ostatní týmy se budou obírat vzájemně o body, a my si vytvoříme dostatečný náskok a konkurenty mít nebudeme.
V dalším kole přivítáte na domácím hřišti Pištín, kterému se zatím příliš nedaří. Zisk tří bodů by tak měl být jasnou záležitostí. Nemůže hrozit podcenění z vaší strany?
Podcenění určitě ne! Trenér klade velký důraz na to, abychom nepodceňovali žádného soupeře. Zápas si musíme vyhrát sami, soupeř nám vítězství nedaruje.
Týnské áčko hraje krajskou I.A. třídu. Lákala by vás tahle soutěž, kdyby přišla pozvánka od trenéra?
Určitě lákala. Trenér áčka si mě vyzkoušel v jednom přípravném zápase. Asi dostal informaci od mého agenta, že můžu hrát na jakémkoliv postu a proto mně dal bez váhání na pozici mozka. Takže o mých kvalitách ví a telefon má. (smích)
Jaké byly vaše fotbalové začátky a kterými kluby jste prošel?
Od mala jsem hráč FK Olympie. Rok a půl jsem byl na hostování v Lomnici nad Lužnicí.
Máte ještě další koníčky mimo fotbalu?
Bohužel další koníčky nemám. Jsem rád, že stíhám fotbal.
Kdo patří mezi vaše fotbalové vzory a kterou soutěž nejradši sledujete?
Žádný vzor jsem nikdy neměl. Líbil se mi hráč Alan Smith, který hrál důrazně a právě v Premier League kterou mám nejradši.
Na závěr mám pro vás i pár otázek z kabiny Olympie. Z jakého důvodu ses rozhodl po tak dlouhé pauze vrátit k velkému fotbalu do Olympie?
Ze začátku jsem vůbec nechtěl, byl jsem spokojený v podnikovce. Hlavně časově mi to tam vyhovovalo. Kluci a trenér mě ale přesvědčili. Máme dobrou partu.
Proč ses nakonec rozhodl dát přednost soutěžnímu fotbalu před podnikovou ligou?
Podnikovou ligu jsme teď dvakrát po sobě vyhráli. Tohle je pro mě výzva. Chci být u postupu béčka do soutěže, kam patří.
Jak vzpomínáš na svou obnovenou premiéru v Olympii, když jsi v Lipí dostal červenou kartu?
Teď už s úsměvem. Na svoji obnovenou premiéru jsem se strašně těšil, ale kvůli zranění a registraci jsem nastoupil až tenhle zápas. U mě je problém, že do soubojů chodím naplno a pak to takhle dopadá. Teď zpětně vím, že jsem tuhle situaci mohl vyřešit líp. Naštěstí se ukázalo, že červená nám pomohla a kluci to dotáhli do vítězného konce. Za to jim chci poděkovat. Do teď si mě ale pořád dobírají.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.