Pro Daniela Procházku je fotbal hlavně zábavou

Vítězem hlasovací sotěže Hráč kola se stal Daniel Procházka z Valče. Tento mladý teprve osmnáctiletý záložník zaznamenal jednu výstavní branku  svého týmu v domácím derby proti vedoucím Třebenicím. Jeho jediná trefa svého týmu byla remízová. Nyní si z vítězným hráčem můžete přečíst celý rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dane, gratuluji ti k vítězství v naší anketě a zeptám se jaký byl zápas s tvého pohledu?
Díky za gratulaci. Za vítězství vděčím především kamarádům, kteří mě poslali strašně moc hlasů, za což jim děkuji. Myslím, že zápas měl na tuhle soutěž docela slušnou úroveň. Prvních 15 minut nás Třebenice tlačily, skoro jsme se nedostali na jejich půlku. Pak jsme přestali hrát ustrašeně, hra se vyrovnala a možná jsme měli i víc šancí. Po poločase jsme dali gól a do 60. minuty jsme měli utkání pod kontrolou. Pak nám asi došly síly, přestali jsme běhat a Třebenští začali být lepší a bohužel zaslouženě vyrovnali.
Jak by jsi popsal svůj výkon?
Výkon by měl hodnotit trenér, ale myslím, že stejně jako ostatní kluci jsem to „odjezdil", jak jen jsem mohl. Navíc jsem dal důležitý gól, takže asi můj nejlepší zápas v téhle sezóně.
Také nám popiš tvůj gól, který padl z větší vzdálenosti. Pokoušíš se často o takovéto střely?
Honza Sirota kopal přímák z levé strany a já (i přes mou výšku) jsem čekal na odražený míč. Jejich obránce to odhlavičkoval přesně ke mně, skákalo to, ale nechtěl jsem nic vymýšlet, protože proti mně už šel hráč, tak jsem to kopl placírkou za účelem netrefit prvního hráče přede mnou. No a padlo to tam(úsměv). Ale mnohem radši bych ten gól vyměnil za výhru. Moc se k podobným střelám z dálky nedostanu, spíš radši přihraji nebo nacentruji.
Co říkali na tvůj výkon trenéři a spoluhráči?
Chválili mě, někteří dokonce řekli, že to byl můj životní výkon (úsměv).
Hráli jste derby a ještě navíc to byl zápas o první místo tabulky. Připravoval ses na tento zápas nějak speciálně a byl jsi před zápasem nervózní?
Nijak speciálně jsem se nepřipravoval. Jelikož mě předtím trápilo tříslo a celý týden jsem se pořádně nehýbal, tak jsem byl rád, že vůbec můžu do zápasu naskočit. Kvůli tomu jsem taky střídal. Je pravda, že nervózní jsem trošku byl, ale jakmile se začalo hrát, tak to ze mě spadlo.
Hrálo se před slušnou návštěvou necelých 200 diváků. Jak se ti hraje v takové atmosféře a měl jsi v hledišti někoho z rodiny? Jestli ano, kdo je tvůj největší fanda?
Určitě se před tolika lidmi hraje dobře, člověk má pak o motivaci postaráno. V hledišti byl otec s bratrem, takže asi oni. Jinak se přišla podívat taky spousta kamarádů a někteří z nich vytvořili pořádně hlasitý „kotel" (úsměv).
Tabulka v horních patrech je velmi vyrovnaná. Koho tipuješ, že vydrží hrát o postup až dokonce a kdo si myslíš, že se na konci sezóny bude smát nejvíc?
Myslím, že se o postup porve Mohelno s Třebenicemi. Doufám ale, že se vyvarujeme zbytečných ztrát a promluvíme do boje o postup také.
Kdo tě k fotbalu dovedl?
K fotbalu mě dovedl můj otec, který nás potom i trénoval. Začínal jsem právě v Třebenicích, kde jsem hrál až do dorostu.
Jsi ještě mladý hráč, kam by jsi to chtěl s fotbalem dotáhnout a čím vším pro tebe fotbal je?
Žádné ambice nemám. Snad jen třeba zažít s týmem postup, to musí být velká euforie. Fotbal je pro mě především zábavou.
Máš nějaký rituál před zápasem?
Vyloženě rituál nemám, ale často před odchodem na fotbal si doma pustím nahlas hudbu.
Máš v klubu nějakou přezdívku?
Občas tam někdo něco vymyslí, ale dlouhodobě se žádná nechytla (úsměv).
Máš oblíbeného fotbalistu?
Nemám.
Kterému fotbalovému klubu fandíš?
V české lize přeji radši Plzni než Spartě, ale že bych byl vyloženě fanouškem, tak to ne.
Kdo podle tebe vyhraje letošní Ligu Mistrů?
Asi Bayern Mnichov, ale nejvíc bych to přál Atléticu Madrid.
Co jsi říkal na výkony pražské Sparty v Evropské Lize?
Sparta mě mile překvapila, moc jsem jim nevěřil. Je to samozřejmě dobře pro celý český fotbal.
Jak si myslíš, že dopadnou naši reprezentanti na Mistrovství Evropy?
Věřím v postup ze skupiny, byť klidně ze třetího místa.
Jaké máš koníčky?
V létě si jdu občas zahrát tenis, nebo se projet na inline bruslích. V zimě hraji florbal a občas hokej. Hokej mám rád taky jako divák, pravidelně navštěvuji zápasy Třebíče. Kromě toho si také rád zahraji na herní konzoli, nebo jdu ven s kamarády.
Který filmový žánr vyhledáváš?
Filmy celkově nějak moc nesleduji, ale když už, tak určitě komedii.
Tvoje oblíbené jídlo a pití?
Řízky s bramborovým salátem nebo pečené kuře. Preferované pití nemám, ale občas si s chutí dám pivo (úsměv).
Sleduješ naše webové stránky?
Stránky sleduji pravidelně. Je to super nápad. Hlavně pro týmy z nižších soutěží je to dobrá věc, protože se tu o nás nepíše jen jako o „vesnických kopáčích"(úsměv).
Jak si myslíš, že dopadne váš příští zápas v Myslibořicích?
Určitě nás nečeká nic lehkého. Myslibořice v této sezóně doma ještě neprohrály. Minulý rok na jaře jsme tam vyhráli 4:0, teď to tak velkým rozdílem nejspíš nebude, ale věřím, že 3:1 vyhrajeme.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.