Musíme ze sebe dostat maximum, říká hráč kola Jan Procházka

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz, kterým se stal Jan Procházka, brankář OSS Lomnice. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, v kolika letech jste s fotbalem začínal a v jakém mužstvu to bylo?
Myslím, že to bylo v 6 letech, právě tady v Lomnici. Hodně mých kamarádů už fotbal hrálo a já to chtěl zkusit také.
Jak probíhala Vaše fotbalová kariéra?
Po dvou letech v Lomnici jsem přešel do Sokolova. V Baníku jsem vydržel necelých 9 let a za tu dobu mě trénovali skvělí trenéři jako Stanislav Galisz, Luboš Váša nebo Michal Kýček, kteří mi vždy dodávali motivaci k lepším výsledkům.
Nedostal jste třeba nabídku odejít do jiného týmu nebo neláká Vás zkusit si zase něco jiného?
Při odchodu ze Sokolova jsem dostal na výběr, kam bych mohl zamířit, ale má volba byla jasná. V Lomnici mám rodinu, kamarády a nepřemýšlím o změně.
Jak jste v Lomnici spokojený?
V Lomnici je sport vysoce podporovaný a máme tady skvělé podmínky, nové zázemí, které je na velmi dobré úrovni a jsem tu šťastný.
Lomnici pravděpodobně čeká boj o záchranu, protože konec tabulky je opravdu vyrovnaný. Jak je to těžké po psychické stránce?
Tabulka sice z našeho pohledu nevypadá zrovna ideálně, ale žádný stres si v šatně nepřipouštíme. V zimě u nás došlo ke změně trenéra a také bylo malinko změněno složení kádru. Do jarní části jsme sice nevstoupili podle představ, ale doufám, že se vrátíme k výkonům, které jsme předváděli v přípravě a ve druhém poločase proti Lokotce.
Cíl pro sezonu je záchrana anebo pomýšlíte i o nějakých větších cílích?
Nyní jsme v situaci, kdy ze sebe musíme dostat každý zápas maximum a vyhnout se sestupovým problémům. Uvidíme jaké budeme předvádět výkony.
Pojďme k poslednímu zápasu. Karlovarskou Lokotku jste přejeli 4:0, ale nebylo to tak jednoznačné, jak vypadá skóre nebo?
Určitě ne. Lokotka byla prvních pětadvacet minut jednoznačně lepším týmem. Měli tam tři, čtyři šance a prakticky mohlo být po zápase. Pomohl nám úvodní gól a v druhém poločase utkání rozhodla červená karta a proměněná penalta.
Vy jste udržel čisté konto. Lokotka ale byla nepříjemná, že?
Jak jsem už zmínil, Lokotka hodně hrozila z úvodu zápasu, ale nepodařilo se jim proměnit několik šancí. Dokázali jsme přečkat počáteční tlak soupeře a získat velmi cenné tři body.
Honzo, poslední otázka, co říkáte na server fotbalunas.cz?
Fotbalunas.cz je skvělý projekt mapující nižší soutěže v republice a díky němu lze sledovat různé regionální zápasy včetně sestav kola a rozhovory s hráči. Když vás poté vyhlásí hráčem kola, určitě to potěší.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.