Rozdíl mezi KP a Divizí je znatelný, srovnává obě soutěže Hráč 21. kola Matěj Vopršal

Je možná jediným hráčem, který se v letošní sezóně stal Hráčem kola ve dvou různých soutěží. A v obou mu to náramně střílí. Jak na podzim v KP Vysočiny v dresu Přibyslavi, tak v Divizi D v barvách Slovanu Havlíčkův Brod. Tato krátká vizitka patří mladému útočníkovi Matěji Vopršalovi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vítám u rozhovoru Matěje Vopršala, Hráče 21. kola Divize D. Gratuluji Vám, ale já dobře vím, že v pozici Hráče kola nejste v této sezoně poprvé. Objasněte to sám těm, kteří tolik nesledují KP Vysočiny :)
Dobrý den, děkuji, je to tak. Na podzim se mi poměrně dařilo v dresu Přibyslavi, díky čemu jsem také tuto anketu vyhrál v KP.
Pro změnu se zeptám, jak si užíváte návrat do Brodu?
Prostředí v Brodě pochopitelně moc dobře znám a věděl jsem také, v jaké pozici Brod byl, když jsem se v zimě vracel. Návrat si užívám, ale jestli bude také úspěšný, to se uvidí až na konci jara.
V Přibyslavi jste dal 5 branek v prvních třech kolech, na jaře v divizi za 4 utkání 4 branky? Z pozice střelce by se řeklo – žádný rozdíl. Ale jak je to ve skutečnosti, v čem jsou největší rozdíly mezi těmi soutěžemi?
Rozdíl mezi soutěžemi je znatelný, i když některé zápasy v kraji svoji úroveň měly a prosadit se nebylo úplně snadné.
Minule jste dal obě branky při vítězství s Bystřicí. Jaký to byl zápas a jak lehce nebo těžce se ty branky ?
Zápas to byl velice důležitý, což je v naší situaci každý. První poločas se nám povedl. Do zápasu jsme vstoupili výborně a do kabin šli s vedením 2:0. Na začátku druhé půle však soupeř snížil a nakonec jsme se museli o výsledek strachovat až do konce. Co se týče branek, tak při první jsem těžil z výborné průnikovky spoluhráče a při brance druhé jsem obral stopera o míč a ve vápně už jsem si nějak poradil :)
Můžeme připomenout Vaše fotbalové začátky - kde jste fotbalově vyrostl a kam pak vedly Vaše kroky?
- Začínal jsem právě v Přibyslavi, kde jsem hrával od malička. Po té si mě vyhlídnul Havlíčkův Brod, přes něj jsem se dostal do Jihlavy. Odešel jsem tam na střední školu a v FC Vysočina strávil dorostenecká léta. V chlapech jsem působil opět v Brodě, kde jsme s klukama vykopali divizi a v ní uhráli skvělé místo na špici tabulky. Minulý podzim jsem strávil v rodné Přibyslavi (12 gólů – pozn. Redakce) a v zimě putoval zpět do Brodu.
Z rozjeté Přibyslavi, která byla překvapivě na špici KP jste se vrátil do Brodu, týmu který se pere o záchranu. Neměl jste z toho trochu obavy?
Je fakt, že v Přibyslavi jsme zaznamenali historický úspěch a podzim byl opravdu vydařený. Obavy z návratu jsem neměl. Naopak, byl to jeden z důvodů, proč jsem se vrátil. Chci pomoci Brodu divizi udržet, patří do ní.
Na podzim jsme tu zmínili, že jste volný a Vy jste mi z toho udělal seznamku. Změnilo se po této stránce něco, zabralo vítězství v anketě :)
Něco se opravdu změnilo, ale výhra v anketě na to myslím vliv neměla :D
Jste jako správný útočník dost produktivní. Kdo je v tomto ohledu Vaší inspirací – Ronaldo, Messi..?
Jestli jsem dost produktivní nevím, ale vyloženě žádný vzor nemám. Je fakt, že při zápasech, které sleduji si všímám nejvíce práce právě útočníků. Oba zmínění hráči jsou světové špičky, koukat na ně je opravdová radost.
Čeká Vás těžký souboj v Kozlovicích a vůbec celé jaro bude hodně těžké. Věříte pevně, že to pro Brod dopadne dobře a divizi uhájí?
Ano věřím. Kdybych nevěřil, tak se do Brodu nevracím. Přípravu jsme měli velmi dobrou a i začátek jara je od nás solidní. Velká škoda je remízy na Vrchovině, tam jsme si zasloužili vyhrát. Do Kozlovic se pojedeme poprat o další divizní body a já věřím, že minimálně jedem odvezeme.
Děkuji a ať to střílí i nadále..
Taky děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.