Martin Ježek - Chceme si každý zápas užít a zahrát si dobrý fotbal

Martin Ježek ze Semil se stal hráčem 20.kola. Martin vyhrál s dost velkým náskokem a zasloužila se o to především nečekaná remíza Semil v Jablonci nad Jizerou. Martin podal v zápase v Jablonci vynikající výkon. Jeho branka otevřela skóre a byla nakonec remízová. Když jsme Martina požádali o rozhovor, tak nám rád vyhověl a zde jsou jeho odpovědi…

Až do minulého roku byl hráčem Turnova, kde strávil většinu své kariéry. Pak byl chvíli v Německu v nižší soutěži, odkud se brzy vrátil právě do Semil. Momentálně je hráčem týmu FK Přepeře a v Semilech je na hostování.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál jsi hráče kola za zápas v Jablonci. Jaký byl ten zápas z tvého pohledu?
Nejprve bych chtěl poděkovat všem, co mi poslali hlas. Co se týče zápasu, ten byl velmi náročný, asi jako každý co nás teď bude čekat. Jelikož jsme tým hodně omladili a plno hráčů odešlo. Takže nás nečeká nic lehkého v žádném zápase. Ale zápas v Jablonci si myslím, že jsme odbojovali dobře jako tým a po zásluze jsme získali, alespoň bod. I když nechybělo moc a mohlo těch bodů být více.
Co ta penalta na konci? Byla?
Běžela 93.minuta a domácí kopali trestný kop ze strany hřiště, přišel dlouhý centr do vápna. A našeho hráče trefil míč do ruky. Myslím, že penalta to asi byla. Naštěstí ji náš brankář Koudelka chytil. Bylo by pro nás dost kruté po takovémto výkonu prohrát. Ještě k tomu v 93. minutě. Naštěstí se tak nestalo.
Vstřelil jsi jediný gól Vašeho týmu. Jak padl?
Byl tam dlouhý nákop od našeho brankáře. Na polovině soupeře vyhrál hlavičkový souboj Suk. Balón se dostal do velkého vápna, kde chtěl domácí stoper míč odkopnout. Podařilo se mi ho trošku rozhodit, míč netrefil ideálně. Ten se odrazil ke mně, a já už jsem se snažil prostřelit brankáře, což se mi o tyč povedlo.
Co ty prohrané penalty? Nebyla tam přílišná euforie ze získaného bodu?
Je možné, že u někoho menší euforie ze získaného bodu byla. (Jelikož těch bodů moc nesbíráme, tak jsme rádi, za každý co získáme :D ) U mě osobně euforie nebyla, protože jsem byl naštvaný z toho, že jsme ten jednogólový náskok neudrželi až do konce.
Na jaře jste vstřelili první gól a hned bod. Proč to tam nepadá?
Myslím, že v předešlých zápasech jsme si moc gólových šanci nevypracovali, a když jsme si něco vypracovali tak jsme to neproměnili. Přece jenom když hrajete s takovými soupeři, jako jsou Živanice a Hradec tak musíte proměnit každou šanci, do které se dostanete. Jestli chcete pomýšlet na nějaký úspěch.
Jediná Vaše výhra byla nad Živanicemi. Potřebujete silného soupeře, abyste se vyhecovali?
To si nemyslím, že bychom potřebovali silného soupeře, abychom se vyhecovali. Protože a jelikož jsme v tabulce tam, kde jsme tak je pro nás postavením v tabulce těžký každý soupeř.
Jste mladý tým a máte můj obdiv. Bereš to tak, že získáváte zkušenosti do budoucnosti?
Máte pravdu, teď v zimě jsme tým doplnili o velmi mladé hráče, kteří získávají úplně první zkušenosti s chlapským fotbalem. Na nás „starších“ je, abychom jim pomohli. Celkově jsme mladý tým, až na jednoho „dědka“ Honzu Bretta: D, který nás má všechny pod palcem.
Ty osobně jsi v ideálním fotbalovém věku. Jaké jsou tvé další fotbalové plány?
Jako malý jsem měl sen jako každý fotbalista hrát první ligu. Postupem času ty ambice člověk mění. Teď momentálně je můj plán dát co nejvíce gólů a pomoci týmu. A co bude dál, se uvidí.
Na jakém postu nejraději nastupuješ? Máš nějaký fotbalový vzor?
Od mala hraju v útoku, takže právě tento post mám nejraději. Mým vzorem je Milan Baroš a Fernando Torres.
Umíš oběma nohama?
Já si myslím, že ano.
V příštím kole hrajete doma s Trutnovem. Co udělat pro další body?
Určitě musíme hrát ze zabezpečené obrany. Čekat na chyby soupeře a vážit si každé šance, do které se dostaneme. Po dlouhé době budeme zase hrát na našem hřišti a budeme se snažit vykopat nějaký ten bodík.
Záchrana je pouze v oblasti teorie. Jak Vás trenér motivuje na každý zápas?
Jak říkáte, záchrana už není moc reálná. Chceme si každý zápas užít a zahrát si dobrý fotbal. Už nejsme ničím svázaní, takže můžeme hrát v klidu. I když jsme poslední, tak furt hrajeme o nějaké prémie, takže určitě nejdeme do zápasu s tím, že ho jdeme odchodit nebo odfláknout.
Chtěl bys něco vzkázat fanouškům?
Chtěl bych jim vzkázat, aby chodili co v největším počtu a měli s námi trpělivost. Těm, co chodí bych chtěl určitě poděkovat. Přeci jenom se hraje lépe, když lidi přijdou, než když na stadionu nikdo není. Jak už jsem říkal, do týmu se zapracovávají mladí odchovanci, pro které je to velký skok z dorosteneckého fotbal mezi dospělé.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.