Co chybí Březové k dokonalosti? Odpověď vám řekne usměvavý hráč kola Tibor Veselovský

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz, kterým se stal Tibor Veselovský, hráč březovské Olympie. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tibore, kde jste s fotbalem začínal a v kolika letech to bylo?
S fotbalem jsem začínal někdy v sedmi letech. Pamatuji se, že jsem chtěl už dříve, ale rodiče to nějak pořád odkládali. Jednou jsme šli zrovna kolem sokolovského Baníku, kde měli dorostenci trénink. To se mi podařilo už rodiče přemluvit ať mě přihlásí na fotbal a začal jsem teda s fotbal v Baníku Sokolov. :-)
Jak probíhala Vaše fotbalová kariéra?
Od přípravky až po dorost U 19 jsem hrál jen za Baník Sokolov a nikde jinde. Po skončení dorosteneckýho věku jsem šel na roční hostováni do divizních Varů. Po skončení hostování jsem už nechtěl zůstat a přestoupil tuto sezónu na Březovou.
Jste v Březové spokojený?
Na Březové jsem velmi spokojený. Je tu dobrá parta kluků a řekl bych, že mi zde nic nechybí. Určitě toho nelituji, že jsem se rozhodl pro Březovou.
Nedostal jste například nabídku jít do jiného týmu anebo neláká Vás okusit něco jiného?
Mohl jsem zůstat v Karlových Varech a hrát divizi. Po nějakých věcech jsem se rozhodl odejít. Po sezóně v Karlových Varech jsem měl myslím 4 nabídky od týmů z krajského přeboru. Jedna z nabídek byla z Březové, kde znám pana Peterku a hlavně většinu kluků, takže to rozhodlo.
Březové se letos daří. Co stojí za dosavadními úspěchy?
Řekl bych, že v sezóně poctivě trénujeme a to se nám vyplací. Určitě nám pomáha, že jsme dobrá parta a vždycky si při zápase pomůžeme. Také většina kluků prošla Baníkem a něco si už "odkopali", to je určitě taky důležité.
Jaké jsou cíle pro Březovou v letošní sezoně po tak vydařeném podzimu a začátku jara?
Po minulé sezóně je určitě cíl umístit se na předních příčkách tabulky. A určitě by bylo krásné pro Březovou obhájit 1. místo.
Teď k poslednímu zápasu. Porazili jste Lokomotivu jednoznačně 8:1. Jak byste zhodnotil tohle utkání?
Počítali jsme s tím, že Lokomotiva bude spíše bránit. Chtěli jsme dát tedy nějaký rychlý gól, aby jsem se dostali do vedení a v průběhu zápasu přidali další branky, v čem nám pomohl vlastní gól Lokotky v 5. minutě, který nás uklidnil a poté jsme už hru kontrolovali, kdy nám i pomohl náš golman, když chytil jasnou šanci Lokotky za stavu 2:0.
Sám osobně byste okomentoval svůj výkon na hřišti jakým způsobem?
Sám sebe nerad hodnotím. To radši nechám na trenérovi nebo na klucích v kabině co řeknou. Ale myslím si, že zápas jsem zvládl dobře. Teda až na moje zranění asi 5 minut před koncem zápasu...
Co potřebuje Březová zlepšit, aby byla ještě silnější, než doposud anebo u čeho musí právě zůstat, co ji zdobí?
Určitě potřebujeme zlepšit koncovku. Někdy potřebujeme na jeden gól třeba i tři tutovky. A také se někdy vyvarovat zbytečných ztrát na poloviňe soupeře, kdy nám hrozí, že nás soupeř může přečíslit. Asi jen tyto věci nás dělí od dokonalosti :D
Jaké to je hrát pod tím neustálým tlakem, když jste mezi třemi nejlepšími týmy, které mají téměř stejný počet bodů a nesmíte klopýtnout?
Já nějaký tlak necítím, možná ani nikdo v kabině, spíše jen někdy malá nervozita u někoho. Navíc vždycky jdete do zápasu s tím, že chcete vyhrát. Takže je asi hloupost čekat na to, až vám někdo přijde nařídit, že máte vyhrát a potom mluvit od nějakém tlaku.
Tibore, poslední otázka. Co říkáte na server fotbalunas.cz?
Server se mi líbí moc. Po každém kole si pročtu nějaky články o ostaních utkáních v kraji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.