FOTO: Zbytek domácích utkání odehrajeme v "lese", říká neplachovský kapitán Dušák

Martina Dušáka jste zvolili hráčem 15. kola Okresního přeboru. Ten se odvděčil zajímavými odpověďmi níže a prozradil mimo jiné pár přezdívek svých spoluhráču i trenéra, se kterým může Neplachov směle myslet na dobé zítřky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, gratuluji k vítězství v naší pravidelné anketě o Hráče kola. Jak byste vy sám ohodnotil svůj výkon v utkání s Hlubokou?
Děkuji za gratulaci. Do druhého zápasu, po první jarní výhře, jsem šel s velkou chutí a myslím, že to bylo na mém výkonu vidět. Kluci z týmu mě zásobují skvělými balóny, ať už za obranu nebo do nohy. S kolegou z útoku „Malkinem“ (Petr Švec) je z větší části proměňujeme.
Výhru Neplachova jste řídil společně s vaším jmenovcem Pavlem. Jedná se o pouhou shodu jmen?
Neřekl bych, že jsem řídil výhru. Daří se celému týmu, jeden zápas se může povést mě a druhý zase někomu jinému. Náš příbuzenský vztah jsem nikdy moc nezjišťoval, ale myslím si, že s „Danym Allvesem“ (Pavel Dušák) to přes nějaké vzdálené koleno bude.
Váš tým vyhrál obě jarní utkání. Může za to kvalitní zimní příprava nebo je to jen shoda náhod?
Shoda náhod určitě ne. Sice nás po podzimu opustilo 12 gólů Píchy, ale přivedli jsme tři nové kvalitní hráče, kteří ho nahradí. Samozřejmě čerpáme z kvalitní zimní přípravy, kterou nám náš trenér Mourinho udělal velmi kvalitní a náročnou. Kvalitní příprava je základem, člověk má pak během sezóny z čeho brát.
Jaké umístění byste považoval na konci sezóny jako úspěch?
Jsme pro tuto sezónu nováčkem, takže bych klidný střed tabulky bral všemi deseti. Tabulka je velmi vyrovnaná. Proto budeme chtít vítěznou sérii udržet co nejdéle a postupovat tabulkou nahoru.
V příštím kole zajíždíte na půdu posledního Rudolfova B, ideální příležitost prodloužit vaši jarní jízdu.
Na podzim jsem Rudolfov rozebral třemi góly, ale teď to bude úplně jiný zápas. Hrají na domácí půdě a budou se moci opřít o pomoc kluků z A-týmů v čele s Pouzarem. Budeme se snažit navázat na podzimní výkon a Rudolfov „přejet“. V naší kabině vládne pohodová nálada, takže budeme dělat vše proto, aby tři body byly naše.
Mužstvo vedete jako kapitán. Byl jste zvolen kabinou, trenérem?
Dá se říci, že půl na půl. Při zápase vletím do všeho a nebojím se říct spoluhráčům, co mám na srdci. Klidně i ostřejším způsobem, tak to mi asi pomohlo ke zvolení.
Vystupujete před kabinou, sem tam, s motivačním či jiným proslovem? Jste poměrně mladý, respektují vás starší hráči?
Od toho je u nás Mourinho, který se v těchto projevech před zápasem vyžívá, takže do toho nezasahuji. Beru si slovo během zápasu nebo o přestávce v kabině. Jednou si mě zvolili jako kapitána, tak musí akceptovat, když se mi něco nelíbí. Ať jsi starší nebo mladší, musíš to kousnout a začít jezdit.
Vy sám máte v utkáních spíše ofenzivní úkoly. Jaký post v sestavě preferujete?
Samozřejmě nejvíce mi sedí útok, ale mohu nastoupit i ve středu zálohy. Na podzim v zápase s Boršovem jsem zaskakoval skoro celý zápas na postu předstopera. V dorostu v Ševětíně mám na kontě i dva zápasy v bráně. Dá se tedy říci, že jsem UNIVERZÁL. (úsměv)
Na kolik gólů si do konce jarní části troufáte?
Těžko říct, takhle z hlavy. (úsměv) Doufám, že ještě nějaký fíček padne a pomůže nám k lepšímu umístění.
Máte osobní ambice se z Okresního přeboru dostat do vyšší soutěže? Ať už s Neplachovem nebo v jiném týmu.
Před sezónou ležela na stole nabídka z 1.B třídy. Jelikož jsem byl jeden z prvních, kdo chtěl postoupit do Okresního přeboru, nabídku jsem odmítl. Jak z důvodu postupu rodného Neplachova, tak i proto, že jsem „obojživelník“. Hokejové vytížení nedovoluje odehrát kompletní sezónu, proto nějaký ten zápas vynechám. V tomto případě je Neplachov velice vstřícný a rozhodnutí byla o to jednodušší.
Poslední otázka se hřiště, na kterém hrajete svá domácí utkání. Aktuálně je obklopeno bagry a náklaďáky, neboť zde probíhá výstavba D3. Už víte, kam se budete stěhovat?
Ano, máte správné informace. Zápasy se Srubcem a Hlubokou byly na našem „Nou Campu“ poslední. Další domácí utkání odehrajeme v „lese“(na hřišti bývalého klubu TJ Drahotěšice).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.