Hráč 15. kola slavičínský Dan Sochora nejraději trénoval s ligistou Jožkou Hnaníčkem z Příbrami

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole zlínské 1.B. třídy skupiny B a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Poprvé v naší anketě vyhrál fotbalista slavičínské rezervy a premiérovým vítězem je Dan Sochora. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V úvodu Dane velká gratulace k hráči kola, co Tě to bude v kabině FC TVD stát, přeci jen si prvním hráčem, který ji ze Slavičína vyhrál?
Mnohokrát děkuji, tak jelikož jsem byl ještě před utkáním v Lužkovicích jmenován kapitánem pro jarní část sezony, tak to nebudu mít určitě levné. Počítám s tím, že kluci mi to všechno hezky sečtou a budu muset dát nějakou tu korunu do kasy a samozřejmě i nějaký ten pulčík slivovice do kabiny.
Tvůj výkon podle fotbalových expertů v Lužkovicích byl výborný, jak ho hodnotíš sám a také výkon Vašeho týmu?
Po utkání jsem nebyl se svým výkonem vůbec spokojený a zlobil jsem se na sebe, že jsem týmu více nepomohl. Nicméně bylo to první mistrovské utkání a zvykáme si na přechod z umělé trávy na přírodní. Trenér se do nás snaží dostat určitou taktitku a styl hry. Všechno si to pomalu ale jistě sedá a já věřím, že další utkání doma už zvládneme .mnohem lépe.
Kde jsi začínal s fotbalem a jaká je zatím Tvoje kariéra a kdo Tě trénoval a na které spoluhráče a trenéry nejraději vzpomínáš?
S fotbalem jsem samozřejmě začal ve Slavičíně už jako malý klučina. Moje kariéra není nijak obrovská, ale i tak jsem rád, kde jsem. Z žákovských let nejraději vzpomínám na trenéra Jiřího Váňu, je to skvělý trenér a ty roky pod ním byly nejenom úspěšné co se týče výsledků, ale i fotbal mě v té době bavil daleko víc než teď. (Možná proto, že v té době jsem dával v každém zápase góla ) Později asi ve čtrnácti letech jsem poprvé začal trénovat s A-týmem, což byl najednou velký příval nových zážitků a samozřejmě důležitých zkušeností. Když se před nějakými sedmi lety postoupilo do 3. ligy, tak jsem si dokonce v několika zápasech chvíli zahrál, což pro mě bylo něco úžasného a vzpomínám na to doteď. Tyto roky pod trenéry Ervinem Haragou a Borisem Káňou mi daly opravdu moc a pomohly mi tak rychleji fotbalově dospět. Spoluhráčů jsem měl opravdu spoustu, jelikož jsem ještě jako dorostenec hrál už i za B-tým a ještě do toho trénoval a někdy i naskočil do zápasu za A-tým (později už v divizi). Díky trénování v A-týmu jsem měl možnost potkat i hodně bývalých ligových hráčů, ale nejraději asi vzpomínám na Jožku Hnaníčka, kterého jsem na tréninku vždycky sledoval, líbilo se mi jak se tím fotbalem bavil a taky to jak je svými schopnostmi o několik tříd jinde než ostatní. Jsem moc rád, že se mu povedlo dostat se až do 1. ligy a přeji mu, aby se mu dařilo ještě spoustu let minimálně tak dobře jako teď.
Jak se Ti hraje se svými spoluhráči, koho považuješ za největší tahouny Slavičína?
Přes zimní přestávku kabina B-týmu trochu pochudla, několik hráčů kvůli zdravotním problémům muselo prozatím fotbalu nechat a někteří odešli hrát jinam. Naštěstí je v dorostu hodně šikovných kluků, kteří se pomalu začleňují do mužského fotbalu a mají tak v B-týmu dveře otevřené. V týmu je tedy hodně mladých a talentovaných hráčů. Do jarní části jdeme s tím, že se chceme zachránit a tudíž by bylo dobré kdyby tahouni byli všichni hráči, ale určitě mezi ty největší by měl patřit Radek Bureš nebo Broňa Fojtík jakožto starší a zkušení hráči. Z těch mladších to bude určitě Michal Švach ml. a zařadil bych sem i sebe. V dorostu, když mě trénoval Luboš Hnilo, tak se mi dařilo být jakýmsi pomyslným lídrem v kabině i na hřišti a dokázal sem kluky správně povzbudit a vyhecovat, tak doufám, že na ty časy navážeme i teď a splníme si tak náš cíl, kterým je záchrana.
Co Tvoje další zájmy, kromě fotbalu a práce, komu fandíš a kdo je Tvým fotbalovým vzorem?
Mým oblíbeným týmem je londýnská Chelsea. Vždycky jsem měl oblíbenou kostru tohoto týmu, která se skládala z hráčů Čech, Terry, Lampard a Drogba. Mrzí mě, že z těchto čtyř hráčů už je v Chelsea jen Terry. V této čtverce jsem měl i svůj fotbalový vzor a tím je Frank Lampard. Když zrovna nehraju fotbal, tak se rád věnuju vysokohorské turistice, rád si zajdu zaplavat nebo se jen tak proběhnout.
Jak hodnotíš dosavadní kola, kdo Tě nejvíc ze soupeřů překvapil a co říkáš na Vaše postavení v tabulce, které není příliš lichotivé?
Přiznám se, že výsledky ostatních týmů moc nezkoumám, podívu se akorát jak kdo s kým hrál, ale víc mě toho nezajímá. Soutředím se hlavně na nás a na naše postavení v tabulce. To je teď hodně špatné, ale jak už jsem řekl, budeme se snažit to všemi možnými silami napravit a dostat se tak z padákových míst. Když se na každý zápas budeme plně koncentrovat a budeme hrát to co po nás trenér chce, tak pevně věřím, že na konci sezony budeme mít co oslavovat.
O víkendu hrajete doma s Tlumačovem, to bude asi těžký protivník, i když poslední kolo se jim příliš nevydařilo?
Ano, doma s Lukovem jenom remizovali, ale to podle mě nic neznamená. Bylo to první kolo po zimní přestávce. takže se do toho všichni snaží zase dostat. Zatím jsou na pohodlném 6. místě, ale i tak nám body zadarmo určitě nenechají. Těžký zápas to bude, ale mi se vší fotbalovou silou budeme snažit, aby všechny tři body zůstali doma.
Jak se Ti líbí náš nový portál o nižších soutěžích, od tohoto týdne zde jsou i statistiky jednotlivých hráčů, branky, karty, střídání - co by jsi ještě vylepšil na portálu fotbalunas.cz
Stránky jsou super. Myslím si, že je to velký přínos a je hezké, že se i o tyto nižší soutěže někdo zajímá. Lidí je určitě spousta, co sledují tyto nižší soutěže a díky vaším stránkám mají k dispozici skvělé a rychlé informace. Zrovna mě nic nenapadá, co by se dalo ještě vylepšit, ale jestli mě časem něco trkne, tak se určitě ozvu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 20
2 Tomáš Janíček 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku