"Ve druhé půli jsme byli lepší, ale hraje se na góly, a těch dalo více Krásno.", lituje Lukáš Svitič

Dlouho to vypadalo, že Tomáš Reitmeier (SK Klrálovské Poříčí), svůj úspěch z minulého týdne obhájí a podruhé v řadě si dojde pro vítězný titul hráče kola, ale doslova za pět minut dvanáct dokázali diváci jen těsným rozdílem procpat před Tomáše ještě Lukáše Svitiče (SK Oloví), jehož výhra je pro všechny jistě obrovským překvapením. Tím ale rozhodně nechci řící, že by si ji Lukáš nezasloužil, ba naopak, Lukáš byl velmi výraznou postavou utkání Oloví a Krásna, ve kterém sice Oloví padlo, ale ve druhé půli svého soka přehrávalo a sám Lukáš se podtaral o snížení. "Mrzí mě, že mé góly týmu zatím příliš nepomohli, stejně, jako tento.", kazí Lukášovi radost nepříznivá statistika.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, Krásno jste nakonec sice nezdolali, ale ve druhé půli jste mu byli minimálně rovnocenným soupeřem, s čím jste do utkání šli?
Myslím, že do utkání jsme nešli s moc velkým očekáváním, ale nechtěli jsme Krásnu dát nic zadarmo a chtěli jsme se o body porvat. První půlhodina hry nebyla z naší strany nic moc, ale pak jsme se dali dohromady a začali jsme hrát fotbal. Druhý poločas jsme dokázali Krásno dokonce i přehrávat a ukázali jsme, že fotbal hrát umíme.
Jak byste jej tedy ohodnotil?
My jsme dostali rychlé tři góly a už jsme nedokázali vyrovnat. Možná, kdybychom hráli celý zápas, tak jako ve druhém poločase, tak bychom nějaký bod uhráli, ale fotbal se hraje na góly a těch dalo bohužel Krásno více.
Co tým, jaký z něj máte zatím pocit, do první pětice už se dostat nemůžete, věříte že skupinu o šesté místo můžete ovládnout?
S týmem jsem velmi spokojený, myslím, že jsme skvělá parta. Do první pětice se už sice dostat nemůžeme, ale to neznamená, že kvůli tomu přestaneme hrát. Boj o šesté místo bude také těžký, ale věřím, že zabojujeme a to šesté místo obsadíme my.
Teď ale zpět k Vám a k zápasu, jak jste byl spokojen sám se sebou?
Řekl bych, že první poločas nebyla má hra moc dobrá. Druhý poločas bych řekl, že jsem se výrazně zlepšil, ale to ne jen já, ale celý tým. Ale proti tak kvalitnímu týmu, jako je Krásno jsem se svým výkonem celkem spokojený.
Lukáši, letos jste se trefil pouze třikrát a pokaždé v utkání, ze kterého jste odcházeli, jako poražení... To je zvláštní statistika, co na to říkáte?
Určitě mě mrzí, že žádný můj gól nedovedl náš tým k vítězství, ale myslím, že každý gól jsem vstřelil proti kvalitnímu soupeři, takže to trochu potěší. Ale určitě bych byl radši, kdyby to bylo ve vítězných zápasech. (smích)
Abych však neupomínal jen na ty nepříjemné statistiky, musíme zmínit, že jste se trefil na podzim jen jednou, a po restartu soutěže zatím v každém utkání, myslíte, že jste v lepší formě?
Nejsem si zcela jistý, jestli to je lepší forma, ale spíše je to kvůli změně postu. V týmu jsem začal jako záložník, ale v zápasech jsem skóroval jen tehdy, když jsem hrál v útoku. (smích)
Rozvlníte síť také proti Poříčí?
To momentálně nedokážu říct, Poříčí je velmi silné, ale určitě se budu snažit, aby to tam minimálně jednou padlo.
Zůstaňme tedy u Vašeho následujícího utkání, ve kterém se střetnete s Poříčím, dalším velmi kvalitním soupeřem. Věříte v body?
Poříčí je opravdu velmi silné, ale my hrajeme doma. Věřím, že budeme hrát velmi důrazně a pokusíme se zopakovat takový výkon, jako v Krásně a alespoň bod uhrajeme.
Co bude v tomto utkání podle Vás nejdůležitější, obáváte se nejlepšího střelce soutěže?
Co si pamatuji z minulého utkání s Poříčím, tak z naší strany bude nejdůležitější asi obrana. Tomáš Reitmeier je v útoku velmi silný a bude chtít určitě zase nastřílet pár gólů, ale věřím, že naši obránci si s ním nějak poradí.
Lukáši teď trochu odbočme, Oloví je v pro tuto sezónu znovuobnovený klub, a tak mi nezbývá, než se zeptat na Vaše předchozí zkušenosti...
No, jelikož mi bude teprve 17 let, tak mé zkušenosti zatím moc velké nejsou. Fotbal hraji od šesti let a začínal jsem v mladších žácích v Kraslicích, poté jsem hrál za mladší tady v Oloví. Později se tu založil tým starších žáků, tak jsem si chtěl zahrát tady. Bohužel nám to tu vydrželo jen půl sezóny, tak mě na druhou polovinu přesunuli zpět do Kraslic. To byl můj konec v kategorii starších žáků a rok jsem nikde nehrál, a pak se tu postavil po dlouhé době A-tým, tak mě vzali sem.
A proč jste nezkusil štěstí jinde?
Kvůli studiu jsem nechtěl nikam dojíždět a tady v Oloví mi to opravdu vyhovuje.
Lukáši, na závěr se chci ještě zeptat, zda sledujete náš fotbalový portál "www.fotbalunas.cz"?
Ano portál "www.fotbalunas.cz" sleduji celkem pravidelně. Je tu moc fajn věcí, jako jsou články ze zápasů, expert tipy, sestavy kola, atd...
Poslední otázka, chtěl byste nyní jeho prostřednictvím někomu něco vzkázat?
Tak, určitě bych chtěl poděkovat všem, kteří mi poslali nějaké hlasy. Především kamarády, a to ne jen odtud z Čech, ale své hlasy mi posílali i kamarádi ze Slovenska, kterým za to moc děkuji a doufám, že to nebylo naposled, co jsem to zvítězil.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.