ROZHOVOR S HRÁČEM 16.kola III. třídy sk. A okresu Vyškov, 2015-2016 Tomášem Šimáčkem

Dalším z komořanských fotbalistů, který se díky velkému zájmu fanoušků stal hráčem kola, je střední obránce Tomáš Šimáček. Stejně jako většina jeho spoluhráčů a kamarádů je místním patriotem, který celou svoji hráčskou kariéru prožil v Komořanech. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tak jako téměř každého se Tě zeptám, kde a kdy jsi začínal s fotbalem a kdo Tě k němu přivedl? Ve kterých klubech jsi hrál a jaké jsou Tvoje fotbalové cíle.
S fotbalem jsem začínal v 8 letech u nás v Komořanech, kde hraji s menšími přestávkami až do teď. Přestávkami myslím, že jsem nehrál fotbal vůbec, ale nikdy jsem to nevydržel moc dlouho. Moje fotbalové cíle jsou bavit se fotbalem, dokud mi to moje zdraví a věk dovolí.
Co máš na fotbale nejraději, to znamená proč hraješ zrovna fotbal, na kterém postu se cítíš nejlépe a s kým si na hřišti nejvíc rozumíš?
Fotbal mě baví, protože je to kolektivní hra, kde můžeš sdílet radost z výher (bohužel někdy i porážek) s ostatním spoluhráči. V mládí jsem si prošel různými posty, dokonce i brankář, ale nakonec jsem zakotvil v obraně, nejčastěji střední obránce. S většinou spoluhráčů hraji fotbal od žákovských let, takže se známe po osobní i fotbalové stránce velmi dobře a rozumíme si i na hřišti. V poslední době hrajeme s Davidem Skřivánkem spolu ve stoperské dvojici a myslím, že díky tomu že se známe už dlouho, tak víme, co kdo v danou situaci udělá, i když občas ho dokáži i (ne)mile překvapit.
Jaká byla zimní příprava, kterou někteří hráči nemají příliš rádi a jak moc jsi se těšil na zahájení jarní části sezóny.
Naše letošní zimní příprava byla jedna z nejlepších, co jsme měli, a myslím, že nám to pomůže během celé sezony. Díky tomu, že se na podzim otevřela vedle hřiště nová hala, měli jsme možnost po skončení podzimní sezóny chodit hrávat dvakrát týdně fotbálek a udržovat se v kondici i během zimy. Samotná zimní příprava byla kvalitní, ve velkém počtu spoluhráčů, s vloženým soustředěním a přátelskými zápasy. Na začátek jarní sezóny se určitě těší každý fotbalista a já nejsem výjimka, přece jenom zimní přestávka je hodně dlouhá.
Jaké sporty, mimo fotbal, Tě zajímají, které aktivně provozuješ a co by jsi si rád zkusil?
Baví mě i ostatní sporty, ať už aktivně nebo pasivně. V poslední době, ale není moc času na cokoli jiného kromě fotbalu. Ve volných chvílích se snažím vyrazit na kole, což mě poslední dobou dost chytlo.
Jaký je tvůj mimofotbalový život, rodina, zaměstnání, mimosportovní zájmy a třeba ideální dovolená?
Můj mimofotbalový život se točí hlavně kolem rodiny. Mám dva syny, mladší začal chodit do komořanské fotbalové přípravky, která je velmi dobře vedena mým spoluhráčem Davidem Petrem. Co se týče zaměstnání, tak pracuji jako projektant silnic. A moje ideální dovolená? Ani sám nevím, ale asi nějaká poznávací turistika s rodinou, hlavně aby to bavilo i děti.
Máte hezký fotbalový areál, co si myslíš, že by v něm ještě mohla obec vybudovat, aby byl pro vás fotbalisty, ale i pro ostatní občany vesnice ještě dokonalejší?
Komořanský fotbalový areál je pěkný, v nedávné době došlo k vybudování nových kabin a loni se otevřela nová hala. Letos se chystá řešení zavlažování hřiště, výměna sloupů a sítí za brankami a možná časem i nějaká úprava hrací plochy.
Prozraď na sebe něco na co jsem se nedokázal zeptat, ať ze soukromého nebo fotbalového života.
V téhle odpovědi bych chtěl hlavně poděkovat trenérovi Pavlu Svobodovi, který stojí za vzestupem komořanského fotbalu hlavně po fotbalové stránce. Jen je trošku škoda, že jsem takového trenéra potkal až na sklonku své fotbalové „kariéry“, čehož možná litují i ostatní spoluhráči mého (ne-li vyššího) věku.
Co vzkážeš svým fanouškům a fanouškům komořanského mužstva?
Děkuji všem fanouškům komořanského fotbalu nejen za podporu na zápase, ale i za pomoc na samotném fungování klubu a pomoc při organizaci různých akcí.
Děkuji za rozhovor, opět se mi potvrdila moje životní zkušenost, že i když se mnoho lidí snaží najít na fotbale jen to špatné, je to krásná kolektivní hra. Když to děláme pro radost není důležitá úroveň soutěže, ale úroveň lidí kteří se fotbalem umí bavit. Proto Ti přeji aby vám výborná fotbalová parta v Komořanach co nejdéle vydržela.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.