Cíl Merklína? Aby bylo vidět, že nejsme žádný vořezávátka, hlásí Michal Barth

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče ve 14. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz, kterým se stal merklínský expres Michal Barth. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Michale, kde jste s fotbalem začínal a v kolika letech to bylo?
Začal jsem v Ostrově a bylo mi tak pět, šest let.
Jak se Vaše kariéra vyvíjela, že jste se dostal do Merklína?
Do Merklína jsem se dostal tak, že už v létě jsme přemýšleli o mém hostování, ale tím, že jsem si říkal, že ze třetí třídy je to skok, tak jsem vzal místo u buldockého „béčka“ do okresu. Tím, že to nevyšlo v Buldocích, tak jsme se domluvili s Merklínskými, že to zkusím tam.
Jak jste spokojený v týmu Elektroporcelánu?
Maximálně. Jde to říct jen jedním slovem.
Merklín hraje I. A třídu poprvé v historii a po prvním jarním kole je na páté příčce. To asi nečekal nikdo...
Co si budeme povídat, nečekal to asi nikdo. Jezdil jsem se však do Merklína dívat a je tam super parta. Na klucích jde vidět, že chtějí a pro výsledek udělají maximum. To, že se takhle dobře bude sezona vyvíjet, s tím asi nikdo ale nepočítal.
Dlouhá zimní přestávka je za vámi. Jak probíhala v Merklíně?
Naše zimní přestávka probíhala tak, že jsme hráli ostrovský zimní turnaj na umělce v Ostrově a v rámci turnaje jsme měli sedm zápasů, takže se hrálo každý víkend měsíc a půl. Jinak byly tréninky v hale, abychom se udržovali ve formě.
První jarní utkání jste zvládli na výbornou. Porazili jste Františkovy Lázně 3:1...
Na začátku to bylo hodně těžké, protože jsme brzy inkasovali, když jsme udělali chybu. Pak už ten průběh zápasu vyšel tak, jak vyšel. Šli jsme do toho s tím, že hrajeme doma první zápas a chtěli jsme navázat na to, že jsme vyhráli turnaj Ostrově, takže jsme si nechtěli doma udělat ostudu. Byla jen škoda, že jsme hráli od 60. minuty v deseti lidech, což bylo zřejmé i na výsledku, protože by pravděpodobně padlo i více branek. Z druhé strany jsme toho v deseti moc neudělali a spíš jsme bránili.
Hráli jste půl hodiny o deseti hráčích, ale Františkovy Lázně své výhody nedokázali ani jednou využít. Je to také o té partě, která se dokáže v takto těžkých chvílích pořádně semknout?
Je to o lidech. Na klucích bylo vidět, že chceme vyhrát a získat všechny body. Mohli jsme dostat na 3:2 a bylo by to hodně těžké, ale my jsme to ubránili. Sice jsme dostlali červenou, ale kluci prostě chtěli.
Vstřelil jste v tomto zápase dva góly. Jak byste je popsal?
Jeden gól padl ze situace, kterou s gólmanem trénujeme už dlouhou dobu. Náš brankář chytil balón, dali jsme se do komunikace a on dal dlouhý nákop. Já jsem se z toho šel sám na bránu. Druhý gól byl po kombinaci ve středu hřiště, odkud jsme se dostali do úniku dva hráči. Přemýšlel jsem svojí hlavou a bylo v tu chvíli lepší vystřelit, než přihrát a vyšlo to.
Co musí Merklín zlepšit anebo u čeho setrvat, aby byl minimálně tak úspěšný, jak doposud?
Co si budeme povídat, zlepšovat je stále co. Náš cíl je neudělat si ostudu v téhle soutěži a udržet se a zahrát co nejlepší výsledek, aby na konci sezony bylo vidět, že nejsme nějaký ořezávátka.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.