"Doufám, že se Šereda trochu s tím střílením zklidní a už mě nechá napokoji.", usmívá se Reitmeier

A je to tu. První rozhovor roku 2016 s nejlepším hráčem kola je přímo před Vámi. A kdo že se jím vlastně v desátém kole, avšak prvním kole podzimu, stal? Je to Tomáš Reitmeier (Baník Královské Poříčí), který, jakožto velmi výrazná osobnost soutěže, na svou první výhru překvapivě dlouho musel čekat. V tomto roce mu však ke zlatu stačilo pouze jednu utkání, ve kterém zaznamenal hattrick a velmi tak pomohl svému týmu k výhře. A jak náročný pro něj restart soutěže byl? To vše a ještě více v našem rozhovoru. "No, přes Vánoce jsem pár kilo nabral, ale doufám, že to mé výsledky neovlivní, s formou jsem zatím poměrně spokojený.", hodnotí král střelců.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, naskočil jste do prvního utkání jara a hned hattrick, napadlo Vás to před utkáním?
To určitě ne, já jsem do toho šel jen s tím, že to musím odehrát, a to především beze zranění. A je úplně jedno, kdo ty góly dá, důležité pro nás jsou tři body.
Jak probíhala Vaše zimní příprava?
Zimní přípravu jsme absolvovali na soustředění v Horní Blatné a na zimním turnaji, který se konal u nás na umělé trávě. Celkem se nám na něm dařilo a myslím, že nás na první mistrovské utkání dobře připravil.
A jak se tedy cítíte, co se formy týče?
Celkem dobře, jen doufám, že mi vydrží a budu moci pomáhat celému týmu také v dalších zápasech.
Tomáši, Vy jste na hřišti od toho, abyste dával branky, a to se Vám daří, vnímáte nějak své osobní statistiky?
Ano sleduji. Především vnímám souboj s Lukášem Šeredou a opravdu se snažím, abych ho před sebe už nepustil. Lukáš má výbornou formu a dokáže i nemožné, ale snad už nebude tolik bláznit a trochu se uklidní, aby mi tu první příčku ponechal. (smích)
Proč myslíte, že se hodíte právě na tuto pozici, a kdy Vás na ní začali trenéři využívat?
To já nevím, prostě tak trenéři rozhodli a já se pouze snažím plnit své úkoly. Je mi jedno, na které pozici hraji, ale záloze se raději vyhýbám (smích). Ale jinak mi na tom nezáleží, důležité je, abych podal dobrý výkon. Dokonce už jsem si i párkrát zachytal, a to i v A-týmu, takže jsem spíše takový univerzální hráč.
Užil jste si odpočinku a Vánočních svátků podle představ?
Přes Vánoce jsem se snažil odpočívat a věnoval jsem se své rodině. Kila šla samozřejmě nahoru a shodit je pochopitelně těžké (smích). Snad to však půjde i s to nepatrně vyšší váhou stejně dobře, jako doposud, ale kluci si už beztak zvykli, že příliš neběhám (smích).
Je sice pravda, že jste dostali na rozehrání slabšího soupeře, ale přesto, jak byste nám utkání ohodnotil, jste s týmem spokojen?
S týmem jsem určitě spokojený, jsme báječná parta, jak na hřišti, tak i mimo něj. Jsme skvěle sehraní a doufám, že se povezeme na vítězné vlně i nadále.
Jistě už tušíte, nebo máte alespoň představu, v jaké formě se tým po přestávce nachází, myslíte si, že budete bojovat o postup?
To je náš hlavní cíl, vykopat se zpět do B-třídy, tak snad se nám to povede.
Když už jsme u toho, které týmy si myslíte, že budou v boji o postup hrát nejvýraznější role?
Tady mám jasno, myslím, že naším úhlavním nepřítelem bude Lomnice, která má skvělý tým a po postupu hodně lační, ale rozhodně bych nerad podcenil také Krásno.
Nyní Vás čeká souboj s Jindřichovicemi na domácí půdě, co od tohoto zápasu čekat?
To určitě nebude jednoduché, Jindřichovičtí mají střídavé výsledky a dokáží potrápit i kvalitnější soupeře. Budeme hrát na umělé trávě, která mi příliš nevyhovuje, ale uděláme vše pro to, abychom zvítězili.
Kolikrát byste chtěl minimálně vsítit?
Uričitě budu rád, pokud mi tam něco spadne, ale jak jsem již jednou říkal, důležitý je výsledek.
Teď trochu odbočme, jistě jste zaregistroval přesun Marka Schildbacha do Vašeho týmu, co na to říkáte?
Marek je výborný fotbalista a naše vedení jistě ví, proč sáhlo po takové posile. Je to dříč, i když trochu nervák, ale který fotbalista není (smích)? Každopádně je pro tým rozhodně přínosem.
Bude Marek pomáhat také Vašemu B-týmu v této soutěži?
Vůbec nevím, jestli si s námi zahraje. Trenéři z A-týmu si ho budou jistě chtít šetřit, aby byl pro tým, co nejužitečnější. Kdyby za nás však nastoupil, určitě bych si s ním rád zahrál.
Sledujete náš web "fotbalunas.cz" pravidelně?
Ano sleduji, koukám především na výsledky a komentáře k zápasům.
Tomáši, sledoval jste sestavu kola při průběhu hlasování a věřil jste ve svou výhru?
Soutěž jsem sledoval, opravdu jsem doufal, že to konečně protrhnu a vyhraji, a ono to skutečně vyšlo. Byl to boj, ale dopadlo to dobře.
Pokud se nemýlím, pro Vás je to, i přes skvostný podzim, teprve první vítězství, co na to říkáte?
Jsem za to rád, ale vím, že sestavy jsou stále velmi nabité a je opravdu velmi těžké se prosadit, ale jsem vždy moc rád, když se v sestavě vidím, nebo je tam alespoň někdo z týmu.
Myslíte, že mže hráče taková výhra více motivovat?
Záleží na každém zvlášť. Já osobně z toho zas tak moc nedělám a na mé hře to asi nic nezmění.
Tomáši, poslední otázka. Je něco, co byste chtěl komukoli prostřednictvím tohoto rozhovoru vzkázat?
Určitě bych chtěl především poděkovat lidem, kteří pro mě hlasovali a fandí mi.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.